Mord och 13 år blev grov misshandel och 1,5 år för syrier.

BROTTSLIGHET. En syrier dömdes i Bodens tingsrätt till 13 års fängelse för mord på en 19-åring. Tingsrättens beslut överklagades till Hovrätten för övre Norrland som idag valde hovrätten att mildra domen, enligt ett pressmeddelande.

Hovrätten för Övre Norrland. Pressbild
Hovrätten har i dag dömt två män för grov misshandel av en man som i december förra året blev misshandlad och knivhuggen till döds på resecentrum i Boden. Påföljden bestäms för de båda till fängelse 1,5 år.

Den ene mannen dömdes av tingsrätten för mord till 13 års fängelse. Den andre mannen dömdes av tingsrätten för grov misshandel till 3 års fängelse. Tingsrätten dömde ytterligare en man för grov misshandel och en man för medhjälp till misshandel.

Åklagaren överklagade domen och ville att även den man som dömdes för grov misshandel istället skulle dömas för mord. De två männen som överklagade domen ville att hovrätten skulle döma dem för misshandel istället för mord respektive grov misshandel.

Till skillnad från tingsrätten har hovrätten kommit fram till att ingen av männen kan dömas för mord.

Hovrätten konstaterar i domen att åtalet för mord i detta fall bygger på att åklagaren kan bevisa att det var just den av gärningsmännen som åklagaren påstår som utdelade knivhuggen.

­– Eftersom åklagaren inte har lyckats bevisa att det var den man som åklagaren utpekat och inte någon annan av de åtalade männen som utdelade knivhuggen kan ingen dömas för mord, säger hovrättspresident Erik Sundström.

Hovrätten har däremot ansett att det är bevisat att de båda männen gjort sig skyldiga till misshandel. Det är för den gärningen de två männen nu har dömts.

Misshandeln har varit grov då de två männen, tillsammans med en tredje som tingsrätten dömt för grov misshandel, visat särskild hänsynslöshet och råhet. Männen har i förväg planerat misshandeln och det har varit tre personer som utdelat sparkar och slag mot en person som blev helt överrumplad och saknade möjlighet att försvara sig.

-Pettersson säger att om det inte går att bevisa vem som utdelade de dödande knivhuggen men båda döms för grov misshandel kanske båda hade kunnat dömas för medhjälp till mord, men jag är inte jurist…

 • TIDIGARE 2020-06-26. Syrier döms till 13 års fängelse och utvisning för knivmord i Boden

BROTTSLIGHET. Fyra män döms för inblandning i knivmordet utanför järnvägsstationen i Boden i december. Den huvudmisstänkte, Ayman Alksh, född 1999 och medborgare i Syrien, döms till 13 års fängelse och utvisning. 

Syrier borde avtjäna sina straff hemma, givetvis av humanitära skäl…

Två medåtalade, Taimour Enferadi, född 1995, och Fars Weldesus, född 1999, döms för grov misshandel till tre års respektive två år och sex månaders fängelse. Weldesus påföljd inbegriper även påföljd för stöld, rattfylleri, olovlig körning och flera narkotikabrott.

Den fjärde åtalade, Erik Svante Adam Karlsson, född 2001-12-22, döms för medhjälp till misshandel till skyddstillsyn.

Offret, en 19-årig man med utomvästlig bakgrund knivmördades mitt på dagen inför ett stort antal chockerade vittnen. Knivmordet var en hämnd för att offret tidigare misshandlat en av gärningsmännen.

-Pettersson funderar på varför syltryggarna inte dömer de andra för medhjälp till mord och rejäla straff.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Mord och 13 år blev grov misshandel och 1,5 år för syrier.

 1. Ingen utvisning väl av dessa mångkulturella och parasiter som på sikt naturligtvis blir lönsamma i 7 klöverns framtida Sverige !

 2. Det här är ju väldigt gammalt och förlegat i Sverige. Om man inte kan bevisa vem som gjorde det så döms alla till minimistraffet.
  Man borde ju döma alla till maximistraffet. Kan låta hårt men jag undrar om det inte skulle dyka upp en eller annan sanning med den infallsvinkeln.
  Hur gör de i Danmark och andra länder iofs?

 3. Marsmed och Harsmed ja de ska ha kort straff de tillhör heliga kor , vs Svenska otrogna hundar och även de Svenska barnen som rånas våldtas, och förnedras de är inget som vi beyr oss om sa panshiskärringen som röstar på sossarna som hon allrid gjort för att sina barn, barnbarn skiter hon i , bara hon kan rösta på det röda blocket och sossarna😡

 4. Ska vi gissa att åklagaren och rätten
  är socialdemokrater?

  Ska vi gissa att ”syriern” är muslim?

  Ska vi gissa att resultatet är styrt av
  kontraktet, som socialdemokraterna
  har med muslimerna sedan 1999?

  Vi lever i ett land, styrt av muslimer
  (SaudiArabien?)!

 5. Generellt tycker jag att alla, som var med och misshandlade har varit ute för att hämnas med våld. Om offret dör är alla, som hjälpte till skyldiga. Alla ska förstås dömas för mord för att alla gärningsmän var överens och hjälpte varandra till de handlingar, som dödade offret och höll sig sedan tysta. Jag tycker att Sveriges rättsväsen blivit ett växande skämt i takt med den växande brottsligheten. Vänd på den utvecklingen tack! Det är ofattbart mycket våld och kriminalitet i samhället trots att fängelserna är överfulla. Vad är det, som pågår i regeringspolitiken? Vad har man för syfte att öka på de här problemen genom fri invandring av bidragsturister?

 6. De har antagligen varit frihetsberövade sen gripandet så med denna domen så kan de lämna fängelset direkt. Straffet tiden 2/3 och häktningstiden är dubbel värd.
  Man kan bara önska att de som sitter i hovrätten träffar på dessa kulturberikare när de är ute och roar sig.

 7. Antar att hovrättspresidenten är tillsatt av Löfvén och inte vill att en potentiell röst till sossarna ska vara inlåst allt för länge. Då kan han ju bli negativt inställd till sossarna och inte rösta på dem.

  I övrigt anser jag att hans resonemang är helt fel eftersom offret uppenbarligen dog i samband med misshandeln och därför är det mord alternativt dråp som är på bordet och om alla deltog i misshandeln är alla lika skyldiga.

  Till sist, varför utvisas inte alla kulturberikarna efter avtjänat straff?

Kommentera