Sanningen bakom medias rubriker och klickjakt

JOURNALISTIK & MEDIA. Sebastian Mattsson är en kvällstidningsjournalist på Expressen som ledsnat på mediehusens klickjakt och skrivit en bok om hur sjuk branschen är.

 

Vi har blivit totalt irrelevanta som nyhetsförmedlare. Vi är bara en enda stor klickfabrik. – Kalle ”Klick” Westerdahl

I två decennier har Kalle ”Klick” Westerdahl levererat texter åt en och samma kvällstidning. Med tiden har han utvecklats till ett amalgam av en journalists värsta egenskaper. Han är numera totalt samvetslös i jakten på den enda valuta som betyder något för honom: klicken.

Balladen om Kalle Klick är en underhållande svart satir som borrar sig rätt in i hjärtat på den tredje statsmakten. Sebastian Mattsson fångar den moderna tidningsredaktionen som vi aldrig tidigare sett den: en mer högljudd och cynisk värld än någonsin, där murvlarna ersatts av klickkåta skrivbordsjournalister som aldrig lämnar kontoret.

Sebastian Mattsson är född 1987 och uppvuxen i Ödsmål. Han har ett förflutet på Expressen, där han arbetade i åtta år och var en av de reportrar som drog in allra flest sidvisningar. Balladen om Kalle Klick är hans debut.

Dagens Media, tyvärr bakom betalvägg…

-Pettersson säger att boken blir naturligtvis inte mediehusen glada över, men det är inga nyheter. Sebastian Mattsson säger dock att det blivit lite bättre eftersom det numera finns andra medier som tar skärmdumpar och avslöjar de värsta journalistiska avarterna och det skadar tidningarnas varumärken, och i förlängningen det enda som hjälper, ekonomin…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Sanningen bakom medias rubriker och klickjakt

 1. Med tiden har han utvecklats till en amalgamation av, eller hur?
  Hur som haver, de börjar krackelera korthuset socialisterna och deras medlöpare byggt, det rasar helt och hållet nu när de fått fredliga och goda bundsförvanter.
  Men då har vi som varit med och byggt Sverige innan, den kroknäsade adelsmannen dök upp, lämnat arenan under värdegrundsinnehavarnas bu- rop.

 2. amalgam [amalga´m] substantiv ~et • en kvicksilverlegering förr ofta används vid tand­fyllning.

  Ja, ja, ja! Fortfarande en ordbajsare ! / T.

 3. Flera sanningssägare behövs.
  Väntar på en bok av Lindberg och Wolodarski!
  Klart man måste läsa boken!
  Så mycket kan jag säga att när man kliver in på Poppius salar för studier i journalistik ,ser man en kvinna i heltäckade vid podium typ 2 meter hög och bakom ryggen en bild på drottningen Silvia!
  Det nya Sverige trängs överallt.
  Med detta heltäckande i burka har man därmed stoppat det fria ordet!

Kommentera