Rånen mot utsatta har ökat 450 procent…

BROTTSLIGHET. Rån mot äldre och funktionsvarierade ökar kraftigt. I både region väst, och hela landet, har denna typ av rån ökat – med över 450 procent. Marianne Nilsson, 81, blev ett av brottsoffren när hon slogs blodig med en flaska bredvid en lekpark i Göteborg. – Det är så lågt så det finns inte ord för det, rapporterar Expressen

• REGION VÄST: 450 PROCENT. I region väst anmäldes sex rån i kategorin rån mot funktionsnedsatta personer under första halvåret 2019. Under första halvåret i år har 33 sådana rån anmälts. Ökningen började i mars och sammanfaller med coronasmittans framfart. En ökning har skett under senare tid och särskilt många fall har anmälts i juni och juli.

• HELA RIKET: 455 PROCENT. I hela landet är motsvarande ökning från 31 anmälda fall förra halvåret och nu 172 anmälda rån under första halvåret 2020. Även i hela riket är trenden att ökningen inleddes i mars och läget har sedan förvärrats under sommarmånaderna.

-Pettersson gängvåldet och skjutningarna är allvarligt, men minst lika allvarligt är rån, förnedringsrån, våldtäkter osv. och allt beror till största delen på samma sak, för stor invandring från dysfunktionella länder.

I går satt Thomas Bodström, före detta socialdemokratisk politiker och justitieminister 2000–2006 och riksdagsledamot 2002-2010 i TV4 och ångrade att han gjort för lite åt problemen när han hade makten.

Bodström sa även att det var tidigare socialdemokratiska och borgerliga regeringars fel och det är riktigt, men det ursäktar inte att den nuvarande regeringen fortsätter att begå samma misstag…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Rånen mot utsatta har ökat 450 procent…

 1. Ca 1975 fanns knappt sådana vär brott, då hade vi hederliga Vita Nordbor som fyllde våra gator och torg! I skolan och av föräldrar fick vi inpräntat i oss att visa stor hänsyn till och alltid lämna väg för och vid behov också hjälpa både gamla och funktionshindrade t ex att ta sig över gatan.
  Inte ens de värsta Svenska brottslingarna (värstingarna) gav sig på handikappade och åldringar.
  Det blir alltså en astronomisk ökning! På tusentals %! Sedan 1975.
  Problemet är helt och hållet inporterat och de huvudansvariga är Regimen och lögnmedierna.

 2. Vad är det som händer i vårt land??????????NÄR SÄGGER VI IFRÅN ,VAD HAR STOLTHETEN TAGIT VÄGEN SVENSKAR .Förgår Göteborg igår Malmö snart är Stockholm.Svetsarn avgå.

 3. Jag tror man kan knyta rånen till svenskar. Jag tror inte på den seglivade myten att invandrare skulle vara inblandade i fuffens. Man pixlar bilder så folk inte ska se att det är svenskar.

 4. En undran varför värdegrunden i de utsatta områdena inte fungerar. De flesta röstar till 70% och mer vänster i dessa områden.
  Vänstern pratar ju hela tiden om värdegrund och deras är mycket bättre än andras, men värdegrunden bland de röda i ovanstående områden lyser med sin frånvaro.

 5. De brottslingar som ägnade sig åt sådant här förr i tiden skulle nog bli utfrusna i den undre världen. Göra inbrott och stjäla är illa nog men detta är så mycket värre.

Kommentera