Brenton Tarrant döms till livstids fängelse utan möjlighet till benådning

TERRORISM. Australiensaren Brenton Tarrant, 29, har erkänt morden på 51 personer under moskédåden i den Nya Zeeländska staden Christchurch 2019. Nu döms han till livstidsfängelse utan möjlighet till villkorlig frigivning, enligtt BBC.

 • Tarrant döms för 51 mord
 • Tarrant döms för 40 mordförsök á 12 år
 • Tarrant döms för terrorbrott

 • TIDIGARE 2019-03-18. Är terroristen från Christchurch kommunist?

TERRORISM. Australiern Brenton Tarrant, 28, som gripits för terrordådet i Christchurch, på New Zeeland där 50 människor dog och många skadades, benämns i nyhetsrapporteringen som ”högerextremist”.

I det manifest han författat inför dådet skriver Tarrant att det land vars politiska system han beundrar mest är det kommunistiska Kina, rapporterar Breitbart.

I manifestet, som är skrivet i form av en serie frågor och svar, förklarar Tarrant att han inte är nynazist, xenofob eller islamofob. I stället beskriver han sig som etno-nationalist och eko-fascist.

Tarrant uttrycker beundran för den brittiske fascistledaren Oswald Mosley på 1930-talet men det politiska system av idag som han hyser störst beundran för är den kinesiska vänsterdiktaturen. I manifestet antyder Tarrant att media missbrukar epitetet fascist men tror att journalisterna kommer att älska att de för en gångs skull har rätt – ”jag betraktar mig själv som eko-fascist”.

-Pettersson ser att Brenton Tarrant kan få det tvivelaktiga nöjet att bli dömd till det hårdaste straffet i New Zeeland. Ett straff som aldrig använts sedan dödsstraffet avskaffades. Livstid på riktigt, utan möjlighet till benådning eller tidsbestämt straff. Vad han än är och har för ideologi så är han tokig och förtjänar att spärras in för alltid…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Brenton Tarrant döms till livstids fängelse utan möjlighet till benådning

 1. När en vit skjuter folk är han oftast galen.
  När en muslim skjuter och spränger folk följer han bara koranen

 2. Kommunist eller inte men normal är han inte, att döda muslimer är lika illa som när muslimer dödar kristna. Om någon dödar eller annars hånar en med avvikande tro, partifärg är inte bättre än några av de svenska vänsterpartisterna som vandrade omkring i Riksdagshuset med text utpekande SD som rasister. Skillnad mellan döda och håna är bara grader av oförstånd.

 3. Utgår ifrån att straffet hade blivit exakt detsamma om det handlat om ett attentat mot en kyrka eller eller Synagoga !

Kommentera