Stäng

Blir det färre operationer om antalet vårdpersonal minskas?

SJUKVÅRD & SKATTER. ”Det måste bli ett slut på alla dessa tomma löften och alla tomma ord till personalen inom vård och omsorgen. Vi ska sluta kalla dem för hjältar och börja behandla dem som hjältar, avlöna dem som hjältar istället”, sa Jimmie Åkesson (SD) i sitt sommartal igår. 

Steget efter

Trots personalens insatser under vår och sommar kommer nu uppgifter om att Karolinska sjukhuset går vidare med de varsel som utlystes i början av året – trots att coronapandemin fortfarande är över oss.

Totalt rör varslen 260 anställda läkare och undersköterskor, men samtidigt hyr sjukhuset in dyr personal från bemanningsföretag för att komma ikapp i pandemins spår.

Steget Efter

-Pettersson minns inte att jag någonsin sett något om besparingar eller utrensningar på regeringskansliet där det arbetar c:a 5000 personer, däremot har både alliansen och de rödgröna pratat om besparingar innan valen för att sedan fortsätta med att anställa fler med skyhöga löner.

När rensas det bland offentliga högavlönade direktörer, kommunikatörer, värdegrundskonsulter, genustramsare och andra grupper som faktiskt inte behövs i kärnverksamheten eller bland förmåner och avgångsvederlag? Kan inte politiker och högre tjänstemän omfattas av samma regler som andra och sedan komplettera med privata försäkringar om de vill?

Det enda vi hör är att ”Vi behöver minska bland de vårdanställda för att lönekostnaderna är så höga”

Blir folk mindre sjuka och blir det färre operationer om det blir färre anställda i vården?

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “Blir det färre operationer om antalet vårdpersonal minskas?

 1. Varför hör man inte att administrationen måste minskas eller lönerna måste ner på samma nivå som de aktiva inom vården. Ett alternativ är slopa alla Regioner eller åtminstone inga arvoden till politikerna.
  När nu C-19 blossar upp igen i höst vad gör politikerna då om folk permitterats?

 2. Inget parti kommer in i riksdagen utan tillräckligt med röster, många trodde inte att SD skulle ta sig in riksdagen men tack vare att tillräckligt många röstade på SD så kom partiet in och det gäller naturligtvis även AFS !
  Den som lever får se vilka partier som sitter i riksdagen efter ödesvalet 2022…….

 3. Isabella Lövin avgår, Bra, ännu bättre hade det
  varit om resten av regeringen valt samma väg,
  det har varit för många vissna löv i regeringen
  det behövs ny frisk grönska.

 4. Bra Åkesson, när kommer och ser vårdpersonalen pengarna i verkligheten mån tro ?
  Det pratas hela tiden om opinionssiffror hit och dit för alla politiska partier men är det inte riktig politiskt verkstad man som väljare och medborgare vill ha och se, siffror hit och dit gör ingen nytta förutom för partierna och partiledarna själva ?

   1. AFS kommer aldrig att få 51% det tror jag Pettersson vet, prio ett för partiet är nu att ta sig in riksdagen och i framtiden realistiskt kanske kunna ligga på 10-15%!
    Är säker på att det vore bra för Sverige med både SD och AFS i riksdagen.

   2. Får stödja dig Kenth när du sedan begynnelsen varit en av deras främsta agitatorer… Tyvärr hinner väl Stenbock aldrig se din dröm gå i uppfyllelse ! Men lycka till…. 2 % skall var gripbart 2022.

   3. Kenth A:
    Som ett extra plus för ditt AfS skriver just nu dåren A Lindberg i dagens Aftonslasken:
    Enl. honom finns ”risken”,att de Gröna kommunisterna MP,blir ett borgerligt parti..
    Han brukar ju ha rätt i sin profetior. 😉 😉

 5. Vore det inte bättre att flytta Morgan till att bli propaganda minister, allt han säger låter bra, men det uppfylls aldrig.
  Han kan ta skarprättaren Tegnell till sekreterare.

  1. Ursäkta Nulle, men vad har den pajasen sagt för något som låter bra ?? Jag tycker han bara snackar skit !!

   //Gunnar

Kommentera

%d bloggare gillar detta: