Det förbisedda folkmordet på kristna i Nigeria

av Raymond Ibrahim

 • Tidigare i år (…) släppte [Boko Haram] en video med ett maskerat muslimskt barn som höll en pistol bakom en bunden kristen gisslan på knä – en 22-årig biologistudent som tidigare hade kidnappats på väg till sitt universitet. Efter mässande på arabiska och starka kristendomsfientliga uttalanden sköt det muslimska barnet den kristna flera gånger i bakhuvudet.

 • Bortsett från några av de mest fasansfulla incidenterna (…) rapporterar de så kallade mainstreammedierna inte om den stora förföljelsen. Kan journalisterna vara oroliga för att ett politiskt inkorrekt mönster ska framkomma, i vilket attacker verkar ideologiskt drivna, jämfört med bara ”brott”?
 • Anledningen till att tidigare enkla fulaniska boskapsuppfödare har lyckats döda nästan dubbelt så många kristna sedan 2015 som de ”professionella” terroristerna från Boko Haram (…) är, för att citera den nigerianske biskopen Matthew Ishaya Audu ”för att president Buhari också kommer från den etniska folkgruppen fulani”.
 • ”När regeringen och dess apologeter hävdar att dödsfallen inte har några religiösa undertoner, varför riktar terroristerna och herdarna in sig på främst kristna samhällen och kristna ledare?” – Nigerias kristna förbund, International Centre for Investigative Reporting, den 21 januari 2020.

Masslakten av kristna i Nigeria, som vissa internationella observatörer har klassificerat som folkmord, når nya nivåer.

Enligt en rapport från den 4 augusti slaktades minst 171 kristna av muslimska fulaniska boskapsherdar inom loppet av ungefär tre veckor:

”Och dessa är bara de som vi känner till. I verkligheten är siffran troligtvis mycket högre. Många tusentals blir också fördrivna från sina hem av våldet, och det levebröd de hade kvar efter covid-situationen skapar ekonomiskt kaos … Vår nyhetsredaktion har blivit överöst med sådana berättelser i många månader, och ändå är dessa hänsynslösa, blodiga kristna dödstal upprörande nog frånvarande från större mainstreammedier.”

Läs vidare

10 thoughts on “Det förbisedda folkmordet på kristna i Nigeria

 1. Ja, det var en plågsam artikel om pågående barbarisk slakt av kristna i Nigeria. Finns det inget FN längre ens mot våldsam, blodig religiös förföljelse? I Sverige stöttar regeringen i vanlig ordning judehatet. Svenskt bistånd går till palestinska eller islamska judehatande organisationer. Hur är det ställt med regeringen egentligen? Regeringen fördömer i fagert tal judeförföljelser men gör tvärtom.
  https://www.expressen.se/ledare/svenska-skattepengar-ska-inte-ga-till-judehat/

 2. Boko Haram behöver utrotas och på ett sådant definitivt sätt att folk drar sig för att någonsin igen forma en ny liknanda grupp. Dessa terrorist grupper behöver utsättas för totalt krig så att de inte längre kan rekrytera.

  • Hela ideologin behöver utrotas. Det är en hydra, hugger du av ett huvud växer två nya fram.

  • Eftersom Boko Haram bara följer sin falske profets läror så måste hela ideologin utrotas och elimineras.

   Förslagsvis görs detta genom bojkott och utsvältning. Inga affärer med muslimska länder, ingen hjälp, bidrag, teknologiskt utbyte, ingenting. Det enda vi gör är att vi går in och lägger beslag på de oljekällor som finns i dessa områden och behåller dem.

   Dessutom ska Turkiet kastas ut ur NATO.

 3. Varför klandra muslimer för att de dödar
  icke-muslimer?
  De gör ju bara det som deras ”lagbok”
  beordrar dem att göra.

  Livslång hjärntvätt gör dem 100% ”lydiga”
  sin tro.

  Vi klandrar inte andra psykiskt sjuka –
  vi vårdar dem!

  Våra LANDSFÖRRÄDARE, socialdemokraterna
  har kontrakt med denna grupp.
  Kontraktet säger att de ska få positioner
  i alla viktiga styrelser i Sverige!

  Vill vi ha dem där?
  Vill vi ha socialdemokraterna där?
  Gör du något åt det?
  Det är din framtid det gäller!

 4. Vi har snart det lilla oskyldiga barnet i våra skolor någonstans i Sverige. Lycka till ni föräldrar som röstar på 7-klövern som har och fortsätter att bjuda in hela världen.

Kommentera