Stäng

19 reaktioner på “Glöm inte, det är en kommunistisk diktatur som hotas i Belarus

 1. Sverige har höjt beredskapen framför Gotland och på Östersjön.
  Så korkat och onödigt.
  Vad gör de i händelse av krig?

 2. Hur många här vet om att Churchill lovade Stalin Norge och halva Sverige för att övertrumfa Hitlers erbjudande om de baltiska staterna?
  När Hitler fick veta detta så anföll han Ryssland för Ribbentoft pakten var nu bruten.
  Det är kapitalisterna som vill åt Rysslands råvaror som är ett av jordens största. Afrikas stjäls redan så där behöver de inte starta krig de är bra på det själva. Billiga råvaror mot vapen.

 3. Putin vill liksom de flesta ledare, säkra gränserna med buffert zoner, som Vitryssland och Ukraina som visserligen inte blev det. Men han fick Krim halvön. Sverige har Finland i öst och Natoländerna Norge, Danmark, Tyskland m.fl åt andra håll. Skulle Finland bli kommunistisk och riskera att bli lydstat åt Ryssland, skulle vi här se en helt annorlunda land att bo i. Försvaret kostnader skulle öka dramatiskt och pengar för import av bidragstagare minska lika dramatiskt. Landet skulle tappa den naiva flum regering av stollar som nu regerar. Övervägande delen av befolkningen skulle vilja ha ett starkt försvar och tryggt boende framför Refugees welcome och Allt åt alla. Ordningen skulle återställas, så gott det nu går. Förhoppningsvis, säker är man inte i stollelandet.


 4. FRÅGA… är Putin KOMMUNIST, eller vill han enbart ge Vit-Rysslands ledning legimitet för att få bedriva den gamla Sovjetdiktaturens ideologier vidare?

  Flumma nu inte bara vidare, försök svara på min fråga!…vore kul veta va va mina vänner på detta detta forum har för uppfattning?
  Alltså me a.o. anser ni att Ryssland fortfarande en Kommunist- Diktatur

   1. inte lika bergis på de som du Nulle… v får se nu strax, vartåt de lutar… 1:a GG på riktigt denna gång sedan FALLET för c:a 35år sdn vi kan få ett riktigt svar på denna fråga

 5. Bela betyder Vit och Rus ryss, Vitryss… kanske fanns en bra anledning att det svenska namnet var Vitryssland? Varför skulle det promt bytas namn?

  1. Vet inte. Att säga Belarus är lika korkat som att säga Suomi eller Great Britain när man pratar om Finland eller Storbritannien.
   Vad vitryssarna själva vill är irrelevant i fallet, de kan kalla sig Vita Staten Ett för allt vad vi bryr oss.

   Detta bara ytterligare ett exempel på regimen i landet som böjer sig för utlänningar.

 6. Finland avvaktar med att analysera hur de tänker om Belarus.
  Finska politiker får vara väldigt försiktiga med orden gällande detta konflikt, så jag ser framemot vad de kommer fram med i veckan.
  I Sverige vet alla allt, kan allt . Det är härligt att stå trygg bakom Finlands rygg och veta att skölden mot öst är garderad tack vare den finska armén i fall av att man retar den arga björnen tillräckligt.

  1. Som sagt, Sverige är till skillnad mot Finland Norge och Danmark fredsskadat inget negativt kan ju hända i Folkhemmet !!!!!!!!!
   Nu stannar världen igen, en icke vit har blivit skjuten i ryggen med 7 skott av polis USA, SVT rapporterar nu nästan lite tårögt om detta och hoppas kanske att denna händelse ska påverka D.Trump negativt i valet.
   J.Biden hakade naturligtvis på direkt och kräver att poliserna ska ställas inför rätta.
   Vem vet, ett inbördeskrig kanske inte är långt borta i USA.
   Om nu denna icke vita person överlever detta så blir det ännu ett helgon jämte helgonet G.Floyd att prata om att i PK-media.
   En totalt icke vit poliskår i USA måste väl vara lösningen eller kanske ingen poliskår alls, vad säger och tycker BLM ?
   Sverige har ju inte samma problem med sin politiskt korrekta styrda och knäböjande Pride- polis som måste ha beskydd till och från arbetet i s.k stackars utsatta områden som det av någon anledning finns i dagens Sverige….

 7. EU uppträder som Sovjet 2.0 så vad är egentligen skillnaden mellan ”folkvald” diktator och en icke-vald kommission? Den förra verkar inte ha som målvakt fylla landet med utomeuropeiska invandrare.

 8. Jo Belarus är en kommunistisk styrd stat. Men för den skull förstår jag inte vad lila sketlandet Abzurdistan därför skall lägga sin näsa i blöt !
  Bodde visserligen inte här när DDR rasade samman,men undrar om det då rådde samma hets av PK-press/Stats-TV som nu ?
  Deras system har ju numera Abzurdien övertagit,och t.o.m. byggt ut med sin importverksamhet !

  1. Det är klart att EU/NATO-fanatikerna i Liberala Ungdomsförbundet i Sverige vill omvandla Belarus till ett EU-land av svensk modell – med massinvandring, ökande våldsbrott, feminism och islamisering och annat. Dagens Belarus har en enhetlig befolkning med några procent andra folkgrupper (polacker, ryssar) och endast 0,2 procent muslimer i hela befolkningen. President Lukasjenko är inte en galen diktator och krigshetsare – han blev president i juli 1994 och fram till slutet av 1996 avskaffades samtliga (ryska) strategiska kärnvapenstridsspetsar i landet, som därefter varit fritt från massförstörelsevapen och han har även undertecknat Icke-spridningsavtalet om kärnvapen.
   Nu har också oppositionen i Belarus (via organisationen Platform GOLOS) meddelat att Lukasjenko fick en majoritet av rösterna i valet (64,7 %) efter att man granskat valprotokoll från valkretsar, där en tredjedel av folket röstat. Den officiella siffran är dock 80 procent.
   Noteras också att en del av de s.k. oppositionsledarna i Belarus har fått sin utbildning vid universitetet EHU i Litauen – finansierat av bl.a. George Soros men även SIDA och EU.

 9. Nu gar utrikesminister Ann Linde från det trygga och heligt mångkulturella Sverige erbjudit sig att medla i Vitryssland, så det blir nog bra !!!!???

 10. Sverige är nu en kommunistisk diktatur genom EU som inte hotas just nu!

  Tro f•n inget annat!

  Vitryssland har snarare blivit en Nationalsocialistisk ”diktatur”.

 11. GLÖM inte att ”Väst” vill ha bättre anfallspositioner mot Ryssland i nästa storkrig ! De vitryska medborgarnas välfärd är bara en bisak…exakt som i Ukraina…där ju levnadsstandarden sjönk med 50 % och ekonomin numera kan jämföras med Zimbabwes ! MEN, man fick INTE Krim, som ju var ”Västs” primära mål….Ukrainarna skiter man i totalt nu ! Samma med Vitryssland….man använder sig av det vitryska folket för att få bättre anfallspositioner närmare Moskva ….I verkligheten skiter man i det vitryska folket, precis som i Ukraina ! Polen, Litauen, Ukraina och NATO ligger bakom ”demonstrationerna” i Vitryssland !

  1. @Wolfie, delar inte din uppfattningen om anfallspositioner, då EU (NATO) inte har förmåga till anfallskrig. EU vill däremot utöka sin ekonomiska makt något som jag anser mycket allvarligt då Putin har större militär makt. Belarus är och skall vara ”ryskt”, något som på inget sätt skall förhindra att vitryssarna får en ny president.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: