Aleksandr Lukasjenko tänker nog inte avgå frivilligt…


UTRIKES. Tiotusentals demonstranter har samlats på Självständighetstorget i Belarus huvudstad Minsk och kräver president Aleksandr Lukasjenkos avgång. Oppositionen har manat till massiva protester på söndagen.

Aleksandr Lukasjenko, pressbild

Enligt lokala medier rör det sig om fler än 100.000 demonstranter som viftar den rödvita flagga som användes i landet åren efter att Sovjetunionen upplöstes 1991.

Försvarsdepartementet i Belarus meddelar att man är redo att ingripa under protesterna mot Aleksandr Lukasjenko och mot valresultatet.

”Vi varnar kategoriskt: Vid alla överträdelser mot fredlighet och ordning på dessa platser – då har ni militären att göra med, inte polisen”, skriver försvarsdepartementet i ett uttalande. Demonstranterna beskrivs som ”fascister”

-Pettersson noterar att Belarus president inte verkar vilja gå samma öde som Rumäniens dito gjorde. Nicolae Ceaușescu var Rumäniens statschef och diktator från 1967 till 1989 då herr och fru Ceaușescu anklagades för bland annat folkmord och korruption på hög nivå och dömdes i en summarisk rättegång till döden och avrättades genom arkebusering den 25 december 1989.

Belarus president Aleksandr Lukasjenko verkar i varje fall inte vilja gripas levande…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Aleksandr Lukasjenko tänker nog inte avgå frivilligt…

 • SVENSKA

  Jag gillar inte kommunistdiktaturer men varför är Lucatjenco sämre än Löven som håller på att BYTA UT SVENSKA FOLKET!??

  Gilla

 • Jan-Eric Örnberg

  Jag måste svara på ”Wolfies” inlägg om Alexei Navalny. Han är en känd ”hälsofanatiker” som verkligen försöker sköta sin kropp och hälsa. Den i Ryssland som skrivit om hans fyllenatt har säkert fått sina 30 silverpenningar från Putin? Vi avvaktar de tyska läkarnas rapport! I övrigt kan jaq säga att jag har jobbat i Belarusia, och folket där var helt underbara. Synd att de styrs av en sådan ”skitstövel”! Dock är inte Lukashenko ”helt bakom flötet”, han har säkerställt sin makt. Han har publicerat ca. 25 listor med kanske 200 namn på poliser och dylika som kvävde demonstrationerna mellan den 9:e och 13:e augusti. Detta gör att de namngivna kommer att kämpa för Lukashenkos liv, annars har de en säker dödsdom hängande över dem.

  Gilla

 • karlakerman

  Har globalisterna inte lärt sig något från när de gick in i Ukraina och startade ett inbördeskrig där.
  Det kommer inte komma något gott i hur väst ska försöka styra i andra länder

  Gilla

 • Wolfie

  Samma med den här Navalnyi…han söp till på hembränt i Sibirien och blev illamående, västmedia spekulerade såklart genast om att han blivit förgiftad ! UTAN bevis, som vanligt. Så nu är han i Tyskland och får specialistbehandling mot sin baksmälla ! Hoppas nu att med hjälp av tyska läkare, baksmällan går över !

  Gilla

 • Wolfie

  Well, grejen med Vitryssland är att vissa vill flytta fram sina positioner mot Ryssland…Polen, Litauen och Ukraina samt NATO. Det handlar ju inte om vitryssarnas välfärd, det handlar om att destabilisera Vitryssland och flytta fram positionerna närmare Moskva för framtida anfallsbehov. Det är det verkliga skälet till de av utlandet betalda demonstrationerna i Vitryssland. Man försökte samma sak i Ukraina, man ville åt Krim och ge det tilll NATO….nu har ledningen i Ukraina sänkt ukrainarnas levnadsstandard med 50 % och ekonomin kan jämföras med Zimbabwes !

  Gillad av 1 person

  • Pettersson

   Säg det till de vitryssar som är trötta på Alexander Lukasjenkos 26 år vid makten. Jag tror inte de håller med…

   Gilla

   • Roland Salomonsson

    Tror du på allt som västmedia skriver? Majoritéten av Vitryssarna vill ha fred och deras allmänna levnadsstandard HAR faktiskt ökat, även om västlig propaganda påstår annat.

    När Globalisterna via NATO, EU, FN och massor av USA-betalda NGO gör Vitryssland instabilt, så kan det lika väl sluta ”överraskande”. T ex att Vitrysslands parlament begär återinträde i Ryssland som ett ”guvernament”, vilket det var under stalinismen. En vecka efter ett sådant beslut står det ryska divisioner vid Vitrysslands gränser mot Polen, Litauen etc och en upprustning av Vitryska armén med modern materiel sker omgående.

    Ryssarna behöver bara fylla Vitryska butiker med varor, se till att drivmedel är billigt och att kol, olja etc för värme och energiförsörjning finns rikligt, så är Vitryssarna frälsta! Notera att Globalisterna, NATO, EU, FN resp NGO:s egentligen inte kan erbjuda vitryska gräsrötter annat än hejar-rop och vissa lite mutor.

    Vad gör Ukrainarna, när de ser vad Vitryssarna får? Bli inte förvånad om Ukrainas parlamente OCKSÅ så småningom begär återinträde – under vissa villkor.

    Gilla

   • Pettersson

    Roland, du har varit på bloggen länge. Tycker du det verkar som jag tror på allt media skriver?

    Däremot tror jag vitryssarna vill slippa diktatur som tidigare Litauen, Lettland, Estland, Polen, Ungern, Tjeckoslovakien med flera gjort.

    Sedan tror jag inte Ryssland har råd att fylla andra länders butiker. De har nog med sina egna…

    Även om Rysslands har enorma naturtillgångar är deras ekonomi ungefär på samma nivå som Italiens.

    Gilla

 • Nulle.

  Lukasjenko har börjat bära skottsäker väst, han litar inte på sin omgivning.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: