Inte hela sanningen

Igår attackerades en judisk man utanför en synagoga i den österrikiska staden Graz.

Österrikes förbundskansler, Sebastian Kurz, fördömer misshandeln och i Sverige går media igång med ”högerextrema miljöer”, nazister och ÖVP:s (Kurz parti) tidigare samarbete nationalistiska FPÖ, men det finns en annan sanning som svensk media utelämnar

Att svensk media utelämnar delar av händelseförlopp när personer med judisk börd angrips är inget nytt. Någonstans finns känslan av att detta är enligt agendan. Inte sällan får man sanningen i alternativa medier, men också i utländsk press. Som i statliga ORF (Österrikes svar på vårt public service) där den misshandlade mannen säger att vandalisering av synagogor och angrepp mot den judiska befolkningen inte främst utförs av vanliga österrikare, utan av vänsterextrema element som vill markera mot Israel.

Tyska Bayerischer Rundfunk skriver på sin webbsida att några dagar innan attacken hade någon skrivit pro-palestinska slagord på synagogan där mannen ifråga misshandlades.

Mannen som jagas för brottet beskrivs på följande vis: 20-35 år, 170 cm, smal med mörkt helskägg. En sådan beskrivning lär inte finna angriparen, men inte är detta en beskrivning av den typiska högerextremisten?

2017 publicerades en sammanställning av attacker med antisemitiska motiv i Österrike. Den visade att också islamister och vänsterextremister var högst närvarande i hatbrott mot judar.

8 thoughts on “Inte hela sanningen

 1. Politikers lögner:

  Därför går det oftast bra. SVT:s reporter Karin Airaksinen reder ut med forskaren Patrik Öhberg vad som krävs för att en lögn ska kunna passera.

  Trots att det finns en risk att bli avslöjad så ljuger ibland makthavare, eller glider på sanningen. Men det är inte alltid som en avslöjad lögn får så allvarliga konsekvenser som man kanske skulle kunna tro.

  Patrik Öhberg forskar på Göteborgs universitet om bland annat politiska eliters beteenden. I videon förklarar han varför det många gånger kan gå bra att ljuga.

  – Sanningen är en komplicerad materia för oss människor. Forskningen är inte alldeles upplyftande här. Publicerat idag 2020-08-23)

  Länk nedan där du kan se och lyssna till kort video:

  https://www.svt.se/nyheter/politikers-logner-darfor-gar-det-oftast-bra

  Men varför forskar man inte på när mainstream media (MSM) ljuger, eller glider på sanningen? T ex Public Service själva!

 2. Svensk Media är ynkedomens mästare, man förvanska ,
  förnekar ljuger öppet bara för att vissa inte ska framstå
  som dem som ställer till merparten av all jävelskap.

  Ta Sydsvenskan till exempel, och dom är inte ensamma,

  Som haft spalt kilometrar om tappade pass utan att
  meddela myndigheterna om att något måste vara fel,
  konstigt, för är det något man är rädd om när man reser
  så är det passet?, Har aldrig läst något om tappade mobiler???

 3. Vi som är födda före världskrig2 vet hur fattigdom ter sig. Hur de fattiga led av TBC om de inte svalt ihjäl. Men vi vet också att solidariteten de mindre bemedlade emellan var mycket bättre än vad det är idag. Då fanns ett parti med benämningen Socialdemokraterna som var värda namnet inte ett dugg likt dagens S vilka numera bara har ett mål, behåll makten med vilka medel som helst. Jesuiternas valspråk ”ändamålen helgar medlen” torde även gälla för dagens S. Fastän alla av idag har mycket goda chanser till god utbildning tycks de aktiva i S försuttit den chansen.
  Nog för att de skryter med universitetsstudier men mycket till examina finns inte, det märks tydligt enär de inte vill diskutera med motståndare men är villiga att läsa upp vad deras medhjälpare skrivit.
  Att deras ungdomsförbund skanderar för palestinier men mot judar borde lett till räfst och rättarting men icke, all kraft tycks gå till att bocka och buga för invasiva religionsuppfattningar.

 4. Underligt att så få svenskar tycks genomskåda förljugenhet i massmedia!

  Vi tror oss vara fria och självständiga men är de facto hjärntvättade!

  • Ja tänka sig Rambergs mamma tog till Apostlahästarna när hon skulle handla i stadens lyxbutik !!
   Vad gäller ”mörbiff” kan Stenbock med säkerhet säga,att den rätten hade vi aldrig hört talas om i min lilla dåtida by.
   Däremot fanns ofta god stekt potatis,blodkorv med lingon och varje vecka en benrik sort ,av sill. Vid några festliga tillfällen om året fanns t.o.m. kalops. Men normala vis var det stekt fläsk eller medisterkorv.

   • Det var ca 12 minuters promenad till NK. Imponerande!

    Anne Ramberg – unglaublich!

 5. Det finns ett tydligt mönster i vad svensk MSM belyser eller mörkar!

  När de håller på så år efter år sätter det spår i allmänhetens medvetande!

Kommentera