Ebba Busch ”Regeringen blir alltid passiv när det är kris”

INRIKES. Just nu håller Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch sommartal. I början av talet fokuserar hon på den svenska hanteringen av pandemin. – Sverige har varit internationell paria på grund av hög smittspridning, säger Busch om våren.

Ebba Busch i Almedalen 2018. Foto: Wille Öhgren Wikipedia

Ebba Busch menar att KD till en början av coronakrisen försökte ”kroka arm” med Socialdemokraterna.

– Men när den här regeringen möter en kris är dess första reaktion att vara passiv, säger Busch, som tror att det beror på att regeringen är splittrad.

Senare i talet pratar hon om brottsligheten. Hon frågar sig om inte regeringen skulle ha gjort mer om skjutningar var vardag i Stockholms innerstad.

Talet direktsänds på Facebook…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Ebba Busch ”Regeringen blir alltid passiv när det är kris”

 1. I Region Sthlm, med massdöd bland åldringar på äldreboenden under coronaepidemin, är det Kristdemokraterna som har ansvaret för vårdutveckling och äldresjukvård med regionrådet Bohlin och i Sthlm´s stad har Kristdemokraterna ansvaret för äldreboendena med politikern Slottner. Hade båda dessa haft någon skam i kroppen hade de avgått för länge sedan!

 2. Lita aldrig på Ebba och hennes KD som utan tvivel tillhör den landsförädiska 7 klövern !
  KD är precis som M bara en Ulv i fårakläder utgår ifrån att SD om partiet har någon självaktning och vill vara trovärdiga som oppositionsparti inte tror ett dugg på KD och M.

 3. Ärligt, så vet jag inte om det går att lita på Ebba. Om C och L vill vara med och skapa en ny allians så kommer Ebba att säga ja till en regeringsbildning där man inte tar stöd av SD, eftersom SD är för C som CCCP var för Hitler, PARIA.

  • M och KD röstade med V och FI gällande språkkunskaper i omsorg. Ebba tycker att svenska inte är ett nödvändigt språk .Inte Kristersson heller, så där sprack det där med bästa partiledaren!
   Vi är i Sverige nu . Här talar man svenska.

Kommentera