En enkel lösning?

För några dagar sedan hittades en död migrant på stranden i franska Calais. Han försökte ta sig över Engelska kanalen till Storbritannien och nu får just Storbritannien skulden för hans död.

En rad frivillig- och människorättsorganisationer ger Storbritannien skulden och chefen för en av dem har vid flera tillfällen varnat landets inrikesminister.

Abdulfatah Hamdallah 28 år inte 16

Hon bär ansvaret och borde avgå, säger Bella Sankey vid Detention Action. En volontär säger till brittiska tidningar att det måste gå att hitta ett sätt för människor att söka asyl utan att riskera sina liv.

För det första ansvarsfrågan. Ynglingen som dog på stranden kom från Sudan. Är tillståndet i Sudan sådant att det automatiskt ger personer skyddsskäl bara de tar sig till Europa och finns det verkligen inga andra säkra länder i Sudans omgivning och på vägen hit? Var ligger ansvaret hos de politiker (inte minst svenska) som i decennier lockat migranter med löften, generösa bidrag och kravlöshet? Hur är det med flyktingsmugglarna som tjänar miljoner på denna verksamhet och som verkar kunna ägna sig åt detta utan några större åtgärder från europeiska regeringar och myndigheter.

En sak är klar. Det är självklart tragiskt att en 16-årig afrikan dör på en strand i Europa, men att skylla detta på Storbritanniens inrikesminister visar att man inte vill ta debatten till en högre nivå.

Sedan kommer vi till den lösning som volontären efterfrågar.

Det borde vara lätt. Upprätta läger i norra Afrika och Mellanöstern, kraftigt bevakade av internationell militär och hanterade av en internationell myndighet bestående av personer från både Europa, Afrika och Asien. Låt sedan migranterna söka asyl i dessa läger och avtvinga samtliga som vill till Europa en id-handling som grundligen gås igenom för att säkerställa migrantens identitet. Ta sedan reda på det verkliga syftet med flykten och tillåt inga ekonomiska- eller välfärdsmigranter att sätta sig på flyget med destination Europa.

Omni

UPPDATERAT: Mannen som drunknade hette Abdulfatah Hamdallah, han var 28 år och inte 16 som uppgetts, skriver Daily Mail.

19 thoughts on “En enkel lösning?

 1. Jag anser att det är ”människorätts” organisationerna som bär ansvaret.
  Genom att smuggla och lura ut folk på havet, med löfte om guld och gröna skogar.

 2. En stulen jolle som sjönk. Familjen kan betala ägaren till jollen skadestånd.
  Vad är det här för en nyhet av intresse?
  Internationell media bör skriva om allt ont som sker här i Sverige varje dygn.

 3. Lite ”roligt” är det. Man bygger monument, inrättar museer och myndigheter för någonting som hände första halvan av förra århundradet men när en liten grupp försöker byta ut befolkningen på hela kontinenter så gör man allt för att tysta ner det.

  När än så länge små isolerade grupper vill hävda sin särart efter ett halvt millennium i andra gruppers hjärtland applåderas det men när samma lands rättmätiga befolkning vill göra det haglar invektiven. Bestialiska slaktmetoder uppmuntras medans servering av nästintill sönderreglerad traditionell och miljösmart mat betecknas som hets mot folkgrupp.

  Svenska flaggan är tydligen Satans verktyg men när ett virus med ursprung i Kina och möjligen inkompetent hanterat av lokala och centrala kinesiska myndigheter och världssamfundets ansvariga lamslår en hel värld så används den som kuliss av dem som vanligtvis spottar på den.

  Återinför möjligheten att återta utdelat medborgarskap och inför indraget medborgarskap och uppehållstillstånd som straff för landsförräderi. Om internationella konventioner förhindrar det, ta tillbaka ratificeringen eller meddela protokollanteckning.

 4. Av håret att döma synes han ha utsatts för en elchock vilket kanske bidrog till att ta sig över kanalen i en barnjolle, med spade som paddel samt att han inte var simkunnig.
  På gränsen till en plats för Darwins Awards
  https://darwinawards.com/darwin/

 5. punkterade tydligen gummijollen med den spade som brukades som paddel…🙄
  var det ingen raketforskare som kom denna gång alltså ?
  men perfekt att ta med eget redskap till att gräva graven 👍

 6. Att ha flyktingläger i annat land har jag för mig diskuterades redan någon gång runt milleniumskiftet, UK och några andra länder var för och Sverige var emot, meningen var att minska antalet migranter till Europa och sortera bort ekonomiska migranter, jag antar att det var just därför Sverige inte ville vara med på det…

 7. Den 28-årige ”16-åringen”, skall nu bana väg för massinvandring till UK efter att de lämnat EU. Hela skiten organiseras och finansieras förståss av EU-kansliet. Och fransk kustbevakning, marin medverkar.

  EU hämnas på UK!

 8. Klart det är Englands fel. De har ju skickat ut inbjudan till alla som vill komma med All Inclusive. Dom borde väl se till att de kommer fram oskadda.

 9. Med såna logiska kullerbyttor så är det politikernas fel att människor dör när de kör för fort och vådligt.

  Alla som är lika naiva som regeringen och andra ansvarslösa verkar tycka att ingen utom svenska skattebetalare är ansvariga för sina handlingar.

  Kvinnor som blir våldtagna, unga män som rånas och misshandlas, alla har de uppträtt otillbörligt genom att inte förstå de krav och rättigheter invandrare har. De enda som inte lever efter den devisen är de välbeställda som köper sig fria från problemen. Ansvaret är och förblir dock deras, trots alla gråtmilda bortförklaringar.

  Låt oss klargöra att de som medverkar till massinvandringen är medskyldiga till de brott som utförs av dem som de importerar.

  Normalt sett så anses vi normala människor vara orsaken till att folk i hela världen har problem. Men det ligger närmare till hands att anklaga dem som vill importera problemen hit. De är som Hitlers hantlangare, medskyldiga!

 10. Fjällemlarna förökar sig också för mycket
  vissa år.
  De har dock en enkel och bra lösning för
  hur ”överskottet ” ska hanteras:
  De samlas i klunga och vandrar till närmaste
  vatten, där de dränker sig.

  Vissa av överskottet från länderna, som inte
  kan göda upp dem, dränker sig också …..

 11. Om lägren skulle bli verklighet skulle det strida mot internationella lagar, skulle svenska politiker till vänstern hävda . och säkerligen skulle samtliga hamna hit med stöd av både S, MP och V samt C och L.
  Om sudanesen hittades från en strand i England anser jag att det första landet som mottog honom är skyldig, om man nu kan anklaga någon för det. men definitivt inte inrikesministern i GB.
  Frågar ni mig är svaret; Stäng gränserna och släpp bara ut alla som är här illegalt.

Kommentera