Stäng

Våldtäktsförsök vid skola på förmiddagen…

BROTTSLIGHET. Vid 09.23 larmades polisen till en skola vid Orminge i Nacka, Stockholmsområdet. De är på plats med ett större pådrag. – Det är en tjej som har blivit utsatt för vad vi just nu rubricerar som försök till våldtäkt. Vi är där för att ta reda på mer kring vad som hänt, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

En flicka i 15-årsåldern ska ha blivit antastad av två gärningspersoner utomhus, skriver polisen på sin hemsida.

Flickan ska sedan ha slitit sig loss och sprungit därifrån och nu letar polisen efter gärningspersonerna.

-Pettersson ser att polisen inte vill varna andra eller ha hjälp att gripa brottslingarna. De nämner inget signalement, inte ens könet, det enda vi får veta är att det är två gärningspersoner…

I Danmark arbetar polisen annorlunda. Tidigare chefen för mordutredningar Ove Dahl undrar varför inte den svenska polisen talar om vad de vet om möjliga förövare vid varje tidpunkt.

Vi talar om vad vi vet, oavsett om det är mord, våldtäkt eller något annat brott där gärningsmännen kanske har setts. Vi talar om så bra som vi kan i ett försök att lösa fallen, säger Ove Dahl till Ekstra Bladet och fortsätter Jag har många exempel från min tid när vi har fått hjälpt av allmänheten. Om vi inte ger någon information alls, får vi ingen hjälp, förklarar den danska polisen.

Svensk polis arbetar mycket annorlunda än dansk polis.

”Problemet med den svenska polisen är att de har så många byråkratiska regler. Nästan alla undersökningssteg måste godkännas av en advokat”

”Jag har ofta sagt att jag är jätteglad att jag inte arbetar hos svensk polis”, säger Ove Dahl.

Ove Dahl påpekar också att Sverige har mycket större problem med farliga brott mot personer än Danmark och i allmänhet är den svenska polisens uppklarningsprocent mycket lägre…

Så kan det gå när vi har media  och politiker som står på brottslingarnas sida och hela tiden fyller på med nya…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 reaktioner på “Våldtäktsförsök vid skola på förmiddagen…

  1. Orminge är kolsvart bokstavligen
    Även det området där förr bodde svenskar i majoritet har i dörrar utländska namn.

  2. När taket läcker ställer man ut hinkar och stoppar mellanskillnaden för kostnaden att laga taket i fickan.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: