Två kvinnor åtalas för hets mot folkgrupp

YTTRANDEFRIHET. Kvinnorna driver en främlingsfientlig hemsida, detta enligt Sydsvenskan, som lät en skribent uttrycka sig på ett kränkande sätt i en artikel. Därför åtalas de båda skånska kvinnorna, skriver Sydsvenskan.

Den aktuella texten hade som tema att det var en fara i att muslimer arbetade på apotek, eftersom dessa då skulle stänga dörren för svenskar. En person som såg texten gjorde en anmälan om hets mot folkgrupp och efter en polisutredning beslutade åklagare att åtala de båda kvinnorna bakom hemsidan.

Den ena kvinnan vill inte svara på hur hon uppfattar artikeln, den andra säger att hon inte kan förstå att artikeln kan uppfattas som missaktning mot muslimer. Den aktuella skribenten åtalas inte, utan ansvaret för publiceringen faller på de två kvinnorna som tillsammans driver hemsidan. Rättegången mot de skånska kvinnorna kommer att genomföras vid Helsingborgs tingsrätt.

-Pettersson säger att kvinnorna är Ingrid Carlqvist och Maria Celander och vi har nu hamnat där boktiteln ovan visar, i Absurdistan och åklagaren har alldeles för lite att göra…

Här finns deras hemsida Ingrid & Maria…

Märkligt nog blev aldrig Sydsvenskan reporter Andreas Eklund åtalat för att ha kallat Sverigedemokrater som nedan…

…även Oscar Shau som skrivit på Sydsvenskan klarar sig med Hitlerhälsning som SD-sympatisörer får löpa gatlopp för…

Oscar Schau hyllar Hitler…själv säger Oscar att det var ett skämt så nu vet ni vad om gäller om någon inte tycker om när ni säger neger…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Två kvinnor åtalas för hets mot folkgrupp

 1. Ingrid och Maria är starka och orädda kvinnor.Dom har fått utstå mycket s _t för att dom har utnyttjat sin yttrandefrihet.En yttrandefrihet som bara finns för dom på rätt sida om “det rödmålade åsiktsplanket “.Men,vi kan i alla fall vara säkra på att Åklagaren får det hett om öronen av damerna i denna farsrättegång. Vi som inte kan medverka håller våra tummar att det här fjanteriet läggs ner utan åtgärd.( Men det är väl en fåfäng förhoppning ! )Tummen upp för er tjejer 👍👍👍👍och lycka till.

 2. Folk som skriver inlägg, måste själva vara personligt ansvariga för vad de skriver.
  Att göra bloggens huvudperson ansvarig, är bara ett sjukt sätt att tysta opinionen.
  Pk tar till alla möjliga fulknep att kväsa folket.
  Vi har även en politisk agenda inom domstolarna. Se bara på hur våra åklagare väljer vilka fall som ska drivas till åtal.

 3. Det är väl en medborgares plikt att varna för missförhållanden på olika plan. Ska det inte först kontrolleras om det grava missförhållandet är sant innan man dömer någon för att ljuga? Det pågår ett vansinne i Absurdistan. Den saken är klar.
  Värderingen “obildade lågpannade as” om SD är väl typisk diskriminering. Att förtala någon för politisk tillhörighet och åsikter är inte ens lagligt eftersom det skulle vara en variant av rasism. Jag anser att t.ex. SD-väljare tillhör en ovanligt missförstådd och illa behandlad grupp människor. SD försöker slå vakt om svenska urbefolkningens rättigheter men den åsidosätts dagligen av regering, myndigheter och vissa individer.

 4. Hur kan man hetsa mot en hel folkgrupp ?
  Är bara sjuka vidriga landsförädiska hycklande och mångkulturälskande vänsterextremister som kan komma på något sådant !
  Valet 2022, ett ödesval….

 5. Den där Andreas Ekström, vad har han för utbildning?
  Normalt hyfs o vett tycks inte stå högt på Kommunist h.Förlåt
  journalist högskolan idag ? Dom brukar ju skryta om sin fina
  utbildning, men denne pajas har nog skolkat rätt mycket?…

  • Behövs ingen kompetens eller utbildning inom den mångkulturälskande vänsterextrema korrupta och landsförädiska familjen !
   Varför är Jan Björklund är idag Ambassadör i Italien, för sin kompetens ?
   Naturligtvis inte, det är bara en ren muta och som tack för att Stefan Löfven fick Liberalerna röst, inget annat.
   Så fungerar korruption.

 6. Ingrid kanske skall kontakta juristen Ola Bengtsson som lyckades knäppa Åberg på näsan i Tingsrätten. Synd att jag inte hittar länken som jag läste i går.

 7. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Vi på “rätt sida” kanske borde ta upp hur det hetsas mot oss.
  En statsminister som kallar sina motståndare för fascister/nazister utan ha kunskap om vad de begreppen innebär. Ingrid och Maria två mycket duktiga och självständiga kvinnor/journalister som har en förmåga att gräva fram oegentligheter som makten orsakar är klart farliga för ett etablissemang som lever på lögner.

   • Jag har varit med det, så jag vet.
    Så när väl SVT ville hänga ut mig på kvällsnyheter och jag manglades i två timmar , resultatet uteblev.
    Ringde till TV och frågade varför inte rasisten visades, fick jag inget svar!
    Någon tid därefter skrev de en faktiskt saklig bra artikel om mig.
    Men någon lön fick jag inte fast jag hävdade att jag hade rätt till det.

Kommentera