Stäng

Riktade pengar ingen lösning

Bodil Godner, socialdemokratiskt kommunalråd i en av Sveriges mest invandrartäta områden, menar att riktade pengar inte är lösningen på integrationsproblemen.

De orden riktas mot Nyamko Sabuni (L) som vill vinna röster bland Sveriges förorter (sossarnas hemmaplan) genom att utlova 2 miljarder årligen till riktade insatser.

2 miljarder är mycket pengar i ett land där pensionärer knappt har mat för dagen, där allt fler avstår tandvård, polisen inte har tillräckliga resurser och hela samhällsapparaten är på väg att fallera.

Godner menar att pengarna är välkomna för att den misslyckade integrationen spär på rasismen, skapar otrygghet och gynnar den kriminella världen. Dock är detta inte lösningen på det problem som Godners eget parti medverkat till i högsta grad. I fyra punkter försöker hon istället finna lösningar på det hon menar är ett misslyckande.

 • EBO-lagen måste avskaffas.
 • Arbetskraftsinvandringen måste ses över och bara gälla till yrken där kompetens saknas inom landet.
 • En ny folk- och bostadsräkning måste till för att säkerställa hur många som faktiskt lever i landet.
 • Motarbeta social dumpning och individer som livnär sig på denna.

Det finns mycket att lovorda i de förslagen, men utan punkt fem lär de inte göra någon som helst nytta för integrationen.

SvD

7 reaktioner på “Riktade pengar ingen lösning

 1. Invandrare som inte arbetar försörjs ju av olika former av bidrag, t ex försörjningsstöd. Nu agerar somliga kommuner för att locka iväg dessa bidragstagare från den egna kommunen till någon annan kommun och därmed slippa kostnaderna.

  Delcitat

  Här är ett exempel från Hagfors.
  ”För många med problem har hamnat på samma plats.
  Lokala partiet Oberoende Realister, frontat av poliser, tog i höstas makten i värmländska Hagfors och kastade ut Socialdemokraterna efter nästan 70 år.

  Nu kämpar nya kommunalrådet Jens Fischer för att annat än tomma, förfallna lägenheter ska locka till inflyttning.

  ”…rika storstadskommuner exporterar kostsamma invånare till orter som Hagfors, där situationen har förvärrats för en redan pressad socialtjänst och nya problemområden vuxit fram.”

  Slut delcitat

  En ung ensamkommande syrier, som drömde om att kunna flytta till Södertälje, höggs ihjäl av sin exflickvän på gatan i Hagfors en julinatt.

  – Mordet hade kanske kunnat undvikas om den oro som lyftes hade tagits på allvar, säger målsägarbiträdet Gina Samaan.

  Läs mer, se kort video på Expressen (Publicerades 20 jul 2019)

  ”För många med problem har hamnat på samma plats”

  https://www.expressen.se/gt/politisk-revolution-i-fattiga-kommunen/

  Det är lätt för kommunalråd i vänsterstyrda kommuner att offentligt spela goda och välkomnande till ”flyktingar” (t. ex som Bodil Godner i Södertälje m fl) medan man bakom skynket agerar för att skicka sina egna olönsamma invånare till någon annan vänsterstyrd kommun långt bort där invandrarna har mycket svårt att få jobb och dessutom tvingas leva i misär i svårt nedslitna och otrivsamma lägenheter.

  D v s man tillämpar sk ”Social dumpning” som t ex Bodil Godner själv tillämpar samtidigt som hon förkastar och vill motarbeta ”Social dumpning”. Gäller bl a kommunerna Stockholm och Södertälje m fl, som osolidariskt dumpar sina egna invånare med problem på andra socialdemokratiskt styrda landsortskommuner.

 2. En ny folk- och bostadsräkning måste till för att säkerställa hur många som faktiskt lever i landet.”

  Jag har skrivit detta flera gånger.man behöver inte sitta i Regeringen för att inse att endast detta kan ge oss landet tillbaka.
  Varenda postkontor kunde redovisa all post som går till olika brevlådeadresser.
  Upp till 100 personer på en adress väcker inga misstankar hos JÖK partiet.

 3. 2 miljarder är 0.2% av den årliga statsbudgeten. Eller 1/30 av den årliga ÖKNINGEN av offentliga utgifter (som är dubbelt så stora som statsbudgeten när man inkluderar kommuner och landsting) Det kommer att få noll och ingen effekt på Sveriges katastrofala problem oavsett hur de spenderas. Lite sinne för proportioner, tack.

  Det här är bara helt verkningslös symbolpolitik på promillenivå, som all svensk politik har varit sedan millennieskiftet. Utom när det häller att plötsligt ge bort hundratals miljarder till utlandet.

  1. Plus alla de som är här illegalt.Hur många hundra tusen det handlar om vet ingen.
   Polisen bör göra täta kontroller på T centralen med flera platser för att kolla ID handlingar på ”främlingar”

Kommentera

%d bloggare gillar detta: