Stäng

Ryssland har lovat Belarus hjälp

UTRIKES. Belarus president Aleksandr Lukasjenko säger att den ryske presidenten Vladimir Putin utlovat hjälp för att trygga säkerheten i landet. Lukasjenkos utspel sent på lördagen kom efter ett tidigare telefonsamtal med Putin, rapporterar Reuters.

Belarus kallas fortfarande Vitryssland av många…

– När vi talar om militära delar, då har vi en uppgörelse med Ryssland. Sådana situationer ingår i denna uppgörelse, sade Lukasjenko till cheferna för landets försvarsmakt.

Enligt ett uttalande från Kreml var de båda ledarna överens om att ”problemen som uppstått kommer att få en snabb lösning”.

Efter telefonmötet gick Lukasjenko ut med att han inte vill ha någon hjälp från utländska medlare för att lösa situationen.

Samtidigt samlades tusentals demonstranter på gatorna i huvudstaden Minsk, efter begravningen av en aktivist som dött under protesterna.

-Pettersson säger att Ryssland och Belarus har sammankopplade ekonomier och en militär allians och det kommer inte Putin att släppa, tvärtom Putin har nog inget emot att Belarus kommer att ingå i den ryska federationen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 reaktioner på “Ryssland har lovat Belarus hjälp

 1. ”Hederliga” val i Vitryssland, betyder att någon som ”Väst” godkänner vinner valet ! Det första man ska tänka på när det gäller Vitryssland är att VILKA är det som tjänar på instabilitet i Vitryssland ? KAN det vara, Polen, Litauen, Ukraina och NATO ?

 2. ”Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.” – FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19″
  Well, detta stämmer ju inte på den här kommentarsidan. Tydligen hade man ”fel” åsikter om Vitryssland, så det censurerades bort !

 3. UNDRAR hur mycket Polen, Litauen, Ukraina och NATO betalar de här så kallade ”demonstranterna” ?

 4. Undrar hur mycket Polen, Litauen, Ukraina och NATO betalar de här så kallade ”demonstranterna” ?

 5. Kommer vi få se i Vitryssland en variant där Ryssland gör som Kina gjorde i Hong Kong?
  – Förklaringen till namnbytet är att allt vitt är icke önskvärt och gissa vilka svarta rubriker det blir när Putins går in i, ni vet vad

  1. De av väst betalda demonstrationerna i Vitryssland är ett förspel till nästa invasion av Ryssland. Polen, Litauen, Ukraina och NATO vill flytta fram sina anfallspositioner närmare Moskva. Under sken av att dom bekymrar sig om ”mänskliga rättigheter” för det vitryska folket !
   ENDA skälet för att skapa instabilitet i Vitryssland är att komma åt Ryssland ! EXAKT som dom gjorde i Ukraina för att komma åt Krim till NATO !

 6. Kanske Putin skickar artiga män till Vitryssland

  Varför envisas det socialistiska Sverige med att kalla Vitryssland för Belarus ? Vitryssland är det traditionella namnet på svenska för landet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: