Stäng

Andreas Barta häktad misstänkt för mordbrand

BROTTSLIGHET. Andreas Barta 27, som misstänks för mordbrand i samband med branden på Lantbruksuniversitetet i Alnarp har häktats.

Lunds tingsrätt häktade mannen under lördagsförmiddagen skäligen misstänkt för att ha anlagt branden, det är den lägre graden.

Nu har åklagaren en vecka på sig att väcka åtal mot Barta.

Barta förnekar ju brott och menar att han har absolut ingenting med detta att göra överhuvudtaget.

 • TIDIGARE 2020-08-12.  Gripen tidigare häktad för mordbränder och dömd för ofredande

BROTTSLIGHET. Den 27-årige man som anhållits för branden på Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarphar tidigare varit misstänkt för flera mordbränder, uppger källor för Sydsvenskan och HD, tyvärr bakom betalvägg.

Screenshot_20200812-220320_Facebook
Andreas Barta från Facebook

Bland annat satt han häktad för flera anlagda bilbränder i Lomma år 2011, men bevisen räckte inte till åtal. Polisen inkluderar Alnarpbranden i operation Gnista, som utreder de många anlagda bränderna i Lund under våren och sommaren.

– Pettersson säger att den misstänkte, Andreas Barta, är dömd för ofredande och varit häktad misstänkt för mordbrand flera gånger.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “Andreas Barta häktad misstänkt för mordbrand

 1. Problemet är att straffet är så lågt att personen är ute efter några år.
  När de äntligen lyckades få gryningspyromanen bakom lås och bom dröjde det inte länge förrän han var ute igen och eldade.

 2. Hur har man kunnat missa att punktmarkera denna person? Kanske fullt upp med Näthatsgranskarens Anmälningar som tycks ha Prio ett
  Polisen borde sett ett mönster och kollat i gamla fall och haft span men det har man väl inte resuser till längre

  1. Jag vet inte hur polisen punktmarkerar. Men jag kan ju gissa. Det ena är att som man säger punktmarkera gängkriminella. Varje gång en ordinarie patrull ser en sådan i bil så stoppas han. Det kostar inte så mycket extra.

   Men hur göra med en potentiell och listig pyroman? Ska du kolla dygnet runt? Gissa att han inte eldar på dagtid så räcker det med två skift. Hur många i ett skift så han inte upptäcker – kanske tre? Det ger tre gånger sju lika med tjugoen. Sedan har man semestrar, barnledighet, sjukdom, utbildning o s v. Ska man gissa femtio om det pågår några månader. Jag vill minnas att jag läste, att för gryningspyromanen hade man tvåhundra poliser engagerade.

 3. Det är bara att önska att utredningen leder fram till hållbar bevisning så Åklagaren har något att komma med.Minns ni gryningspyromanen som gäckade Polisen så länge innan dom kunde klämma dit honom för alla bränder han hade hunnit ställa till med ?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: