Över 4000 civilanställda hos polisen har slutat sedan 2015

POLISEN. Vi hör då och då Justitieminister Morgan Johansson (S) och inrikesminister Mikael Damberg (S) skryta över att Sverige nu har fler anställda inom polisen än någonsin tidigare och kan därför angripa kriminaliteten allt hårdare.

Som vanligt far ministrarna ovarsamt fram med sanningen. Det anställs visserligen lite poliser och civilanställda men det slutar många också, dessutom ökar befolkningen i snabb takt.

 • År 2010 var toppåret med 2,16 poliser per 1000 invånare
 • År 2015 då polisreformen inleddes fanns det drygt 2 poliser per 1000 invånare
 • År 2019 finns det 1,96 poliser per 1000 invånare så det går åt fel håll vad S-ministrarna än säger.

– Pettersson menar att det dessutom är betydligt värre än det ser ut. Befolkningen och brottsligheten ökar och blir värre. Sveriges poliser, rättsväsende och lagar är inte anpassade för Mellanösterns importerade grova brottslighet. Att hota en kriminell från Mellanöstern eller Nordafrika med en kort tid på svensk anstalt är meningslöst.

Sedan Polisens omorganisation 2015 har 4.137 fast anställda civilanställda slutat. Andelen civilanställda som slutat är därmed dubbelt så stor som andelen poliser.

Visst det anställs nya men de ska läras upp och få erfarenhet och det tar tid.

En riktig politiker skulle säkert inse att det är inte antalet poliser som är det viktiga, utan antalet kriminella…

Läs mer på Publikt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Över 4000 civilanställda hos polisen har slutat sedan 2015

 1. Finns inga som har rätt att söka asyl i Sverige.
  DU HAR RÄTT ATT SÖKA ASYL I FÖRSTA SÄKRA LAND.

 2. Tyvärr spelar det inte så stor roll hur många poliser Sverie har. Så länge vi har lagar och ett rättsystem som står på de kriminellas sida och nästan aldrig dömer till utvisning av kriminella invandrare så spelar antal poliser mindre roll. Det svenska samhället kommer att kollapsa oavsett antal poliser.

 3. När ska Riksdagen ta tag i att skriva om alternativt skriva nya lagar. Begår du ett allvarligt brott under din tid som asylsökande, blir du genast utvisad.
  Begår du ett brott med strafftid 6 månader eller mer under dina första två år som nybliven svensk medborgare, utvisas du och förlorar ditt svenska medborgarskap.
  Begår du och döms för fler brott under tiden i Sverige så skall dom nr 2 betyda dubbel strafftid, dom 3 automatisk utvisning oberoende av påföljd eller brottets karaktär.
  Tappar du bort ditt pass får du inget nytt förrän 6 månader förflutit,tappar du ditt pass en gång till utvisas du.
  Finns ingen anledning till att vissa rötägg ska kunna tappa bort pass, när vi som ägt pass ett helt liv rest tusentals mil aldrig har tappat ett pass.
  Daltandet måste ta ett slut, för glöm inte det gamla kända ordspråket ”ger du bort ett finger mister du snart hela handen.”

 4. Det skulle vara ett krav på regeringen på varje asylsökande så måste regeringen anställa en fullt utbildad polis då kunde invandringen ligga på en normalnivå

 5. Näsan växer varje gång han öppnar mun..
  Själv tror jag han skiter i oss arbetare o pensionärer.
  Ponnsan
  AFS

  • Jag tror att alltfler av våra styrande (ännu så länge i enbart inombords) lägger till ett ”om Gud vill” efter sina hoppfulla, eller rent av lögnaktiga, uttalanden. De är nog inspirerade av InshAllah-kulturens framgångar.

 6. Detta är ju fruktansvärda siffror! Men inte förvånande, det är inte lätt att jobba ärligt om man tvingas att vara systemlakej! Många av de nya är också ”poliser” samt kvinnor och när särskilt de förstnämnda blir i majoritet är det KÖRT! tro mig!

 7. 1) Många brott anmäls inte ens.
  2) De flesta busarna kommer undan.
  3) Skulle någon åka fast så är de snart ute igen, med nya brott och ibland tom. belönade med skadestånd !!!
  4) Om de får något straff så är det ofta minsta möjliga. Ett förfluget ord på facebook svider mångdubbelt mer.
  5) Väldigt få döms till utvisning.
  6) Av dom så är det extremt få som verkligen blir utvisade.
  7) Ett ynka litet fåtal, (inte 70 000 som Ygeman ljög om) blir utvisade till astronomiska kostnader.
  Man kan bli yr i mössan för mindre — redan till fredag lunch…Hupp !

Kommentera