Antalet invandrare med förtidspensionering har ökat tiofalt

BIDRAG & SKATTER. Antalet etniska danskar i förtidspension har minskat under de senaste 20 åren, medan antalet icke-västliga invandrare har nästan tiofaldigats.

Invandrare från icke-västra länder fyller statistiken för förtidspensionärer. 41 procent av de icke-västliga invandrarna mellan 55 och 59 år har fått förtidspension, medan samma siffror för etniska danskar endast är 13 procent, visar en analys från Rockwool Foundation:s forskningsenhet, som publiceras i Berlingske Politiko.

Nöjd kat-tuggare kostar skattebetalarna många tusen varje år…

Enligt Marie Louise Schultz-Nielsen, seniorforskare vid Rockwool Foundation, kan det stora antalet förklaras bland annat av att invandrare i Danmark i allt högre grad har jobb inom sektorer som städning och socialt arbete, där chansen för utmattning är större. Flyktingar med krigstrauma fyller också i statistiken:

”Det är uppenbart att om man tittar på några av flyktingnationaliteterna utgör de en mycket stor andel av förtidspensionärerna”

Sedan 1990 har antalet icke-västerländska invandrare och deras ättlingar med förtidspension ökat från 2.979 till 27.375 personer. Samtidigt har det totala antalet etniska danskar i förtidspension faktiskt sjunkit från 262,00 till 205 000.

– Pettersson misstänker att det i Sverige är mångdubbelt värre och att vi får vänta mycket länge på den av statsministern utlovade förtjänsten…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Antalet invandrare med förtidspensionering har ökat tiofalt

 1. Om det ökar tiofalt i Danmark vad är då ökningen i Sverige med den stora invandringen?
  Steffe lille, det blir ännu längre tid du får vänta på den förväntade vinsten förmodligen inte detta sekel. Vad som kommer sedan är uppenbart och det blir inte svennarnas problem kanske inte ens svenskarnas, för de flyttar till nästa El Dorado då det nordiska sinar.

 2. Följer helt ambitionen i kontraktet,
  som LANDSFÖRRÄDARNA har med
  muslimerna sedan 1999!

  Vårt Fosterland är sålt!

 3. Alltihopa är bara förtjänster skriker Stefan Lövfen. Förstår ni inte det iallafall för mig och partiet.

 4. När 2 läkare i Stockholm avslöjades med dold kamera att de sjukpensionerade personer för 10 000 kr kontant blev filmarna åtalade.
  När Janne Josefsson körde med dolk kamera i valstugorna fick han journalist pris.

 5. Jag har jobbat inom inom området och kan intyga att andelen invandrare är stor!

  Jag kan också berätta att de läkare som granskas för misstänkt fusk med utfärdande av starkt överdrivna intyg för sjukpension i 95% av fallen INTE har svenska namn.
  (-Och de Läkarna granskas inte pga av namnen, utan pga av upprepat fusk, så rasism är det INTE!)

  -Man går alltså till en landsman och begär intyg. Därmed är inte sagt att alla fuskar, absolut inte!

Kommentera