Kamala Harris blir Joe Bidens vicepresidentkandidat

UTRIKES. Kamala Harris blir Joe Bidens vicepresidentkandidat. Beskedet kommer efter månader av förhandsspekulationer. ”Joe Biden kan ena det amerikanska folket eftersom han har ägnat hela sitt liv åt att kämpa för oss. Och som president kommer han att bygga ett USA som lever upp till våra ideal”, skrev Harris på sitt instagramkonto efter att hennes namn avslöjades, rapporterar USA Today. 

Kamala Harris, Bild Kathy Fang is licensed under CC BY-NC 2.0

Den 55-åriga Harris är senator från Kalifornien. Hon deltog i Demokraternas primärval i vintras men hoppade av på ett tidigt stadium. SVT, SR och de andra medierna som säger att etnicitet inte har någon betydelse tjatar om att Harris är svart trots att mamma är från Indien och pappa från Jamaica. Alltså lika mycket asiat om ursprung ska nämnas. Att Bidens vicekandidat är kvinna och icke-vit säger exakt noll och intet om vem hon är, vad hon gjort eller vill göra. En människas kompetens sitter varken i hennes kön eller hudfärg, när ska media inse det?

”Det är en stor ära för mig att välja Kamala Harris – en orädd kämpe för den lilla människan och en av landets bästa politiker – som min vicepresident”, skrev Biden på Twitter.

-Pettersson säger att det kan vara ett viktigt val. Skulle Joe Biden vinna han valet så är risken/chansen att Kamala Harris blir president stor. Biden är 77 år och det lilla jag sett av honom på TV så verkar han dement och jag tvivlar på att han pallar i fyra år som USA:s president.

Mike Pence, 61, är USA:s nuvarande vicepresident och Donald Trumps kandidat vid valet i november.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Kamala Harris blir Joe Bidens vicepresidentkandidat

 1. Ja det är märkligt , vi har ju världens första feministiska regering
  Men har vi världens bästa regering med rätt kompetens???
  Nej knappast!
  Vi har många kompetenta kvinnor i Sverige, men dom sitter
  inte i regeringen tyvärr. för att nämna ett par st, Elsa Widding,
  Katerina Janouch

 2. Kamala Harris ?
  Bara en patetisk inkvotering !
  Det blir garanterat 4 nya år i Vita Huset för president D.Trump.

 3. Så vi har alltså politiker både i USA och Sverige som inte kan företräda sin nations innevånare utan att ta hänsyn till ursprung? Varför måste man hela tiden göra det? Är det inte bättre se till förutsättningar för sitt lands alla innevånare och ha lika dant förfarande? Att som i Sverige skyffla in pengar till de så kallade utsatta områdena löser ju inga problem, Sabunis utspel här om dagen. Så har det varit i decennier nu?

  Vad är det jag inte förstår som skall bli bättre?

  Om det nu bara blir sådana som skall se till sina väljares intressen får vi ju ett hemskt samhälle om klan mentalitet och etnicitet skall styra när beslut skall tas?

Kommentera