Rekordtidigt ”katastrof-förebådande” snöfall på Grönland


I mitten av augusti brukar avsmältningen på Grönland vanligtvis vara runt 4 gigaton snö och is om dagen.  Men inte igår, den 10 augusti 2020, ramlade det ned 4 Gigaton snö. Den grönländska inlandsisen har aldrig tidigare vuxit 4 Gigatons under någon av månaderna juni, juli eller augusti, enligt DMI-poster (som går tillbaka till 1981). 

Detta skrämmande rekordsnöfall, cirka en månad tidigare än det är vanligt att dessa mängder snö ramlar ned, kan inte tolkas på annat sätt än att en ny istid (vinter) är i  snart annalkande!

Här är de senaste mätningarna (10 augusti 2020):

Diagram o data härifrån

Någon som tror att de så kallade klimat journalisterna i PK media kommer att rapportera om denna väderhändelse? Dom är ju väldigt snabba att berätta om ”rekordvärme” ?

 


13 responses to “Rekordtidigt ”katastrof-förebådande” snöfall på Grönland

 • Kalle

  Vi får hoppas på en blåsig vinter annars har vi ingen ström tack vare idioten Löfven.

  Gilla

 • gamgubben

  Det är skillnad på väder och klimat. Vad som gör att klimatet ändras är inte så enkelt som att vi gör än det ena än det andra eller om vi släpper ut koldioxid eller inte. Att klimataktivisterna har fått så stor framgång beror på att många helt plötsligt blivit experter, får media med sig och blir en påverkare samt bjuds in till olika sorters föreställningar eftersom alla vill glänsa tillsammans med en kändis. Vi har ett skräckexempel i en skolflickas väg till berömmelse, ännu i mångas minne.

  Gilla

 • Olof.p

  Jag säger det igen till alla klimataktivister. Det är bättre att det blir varmare än kallare. Det går att tillverka kyla av värma, men det går inte vad jag vet tillverka värme av kyla.

  Gilla

 • Tony

  Inget går klimat Tomtarnas väg just nu, inte ens
  Greta kan visa upp något som helst tecken på
  något att skrämmas med? Hon Har kanske tappat luktsinnet?

  Gilla

 • Michael Pettersson

  En ny ”lite istid” vore välkommen. Långa kalla vintrar med mycket snö och is. Allt för att motivera folk som inte hör hemma här att åka hem till värmen. Visst blir skördarna mindre men grödor som får växa till sig långsamt blir i allmänhet bättre.

  Gilla

 • Majbjörn

  Stackar alla PK, extremmiljöpartister och guru Greta.
  I stasi SVT kommer det att vara tyst som musen om detta.

  Gilla

 • Nisse

  Det blir sjukt när media inte vill ta med och beakta alla fakta, i en artikel.
  Istället har de en förutbestämd agenda, som de försöker bekräfta med artikeln. Andra händelser, blundar man helt för och låtsas de aldrig skett.
  Media slutat förmedla nyheter objektivt och driver ett propaganda organ istället.
  De måste ha ett kompisförhållande till regeringen, för de behöver statsbidrag. Då måste de givetvis leverera rätt sorts nyheter, med rätt politisk vinkling.

  Gillad av 1 person

 • Peter de Mander

  Inte en chans att MSM tar upp detta, lika lite som de tog upp att vi i sommar har haft de kyligaste sommarmånaderna på decennier… men att det varit varmt en vecka måste bero på det… självklart…

  Nä… mer sunt förnuft och se fakta… bort från det känslostyrning PK narrative, fram för mer Nordiskt samarbete och ut ur EU

  Gillad av 1 person

 • MrR

  Det kommer att förklaras med att just på grund att det håller på att ske en så snabb temperaturhöjning så blir det kallare på vissa platser.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: