Danmark daltar inte med unga och gängkriminella

BROTTSLIGHET. I Danmark kan inte gängens unga mördare räkna med svenska ungdomsrabatter eller mjukare häktningsregler. Gängkriminella straffas stenhårt och tystnadskulturen som de praktiserar i svenska domstolar skjuts i sank av tuffare rättegångsregler.

Svenska politiker som vill ”stoppa skjutandet” borde noga följa den pågående rättegången i Danmark mot Dödspatrullen efter dubbelmordet förra sommaren, skriver Fredrik Sjöshult på Expressen

Sedan räknar Sjöshult upp ett antal detaljer där han tycker det danska systemet är bättre än det svenska daltandet.

– Pettersson blir rejält sur på herr Sjöshult. Dels nämner han inte att både offer och misstänkta mördare är somalier och syrier. Dels har Expressen och andra journalister ett stort ansvar i att det blivit som det blivit med straffen i Sverige. De som i årtionden kämpat för hårdare straff och talat klarspråk om vilka de kriminella är har Expressen gjort allt för att bekämpa, i bland med rena lögner. Fredrik Sjöshult med kollegor borde be om ursäkt för vad de ställt till med i vårt land och lära sig av danska kollegor som inte döljer de kriminellas etnicitet.

Expressens löpsedel löpsedel piblicerad på valdagen den 19 september 2010, sedan brukar Expressen prata om rysk valpåverkan utan att rodna…
 • TIDIGARE 2020-08-10 Fem mörkhyade ”svenskar” åtalas för dubbelmord i Köpenhamn

BROTTSLIGHET. Dubbelmordet i Herlev, Köpenhamn förra sommaren kopplas till en pågående gängkonflikt i nordvästra Stockholm. Idag börjar börjar rättegången i Danmark, men polisen oroar sig för nya hämndaktioner efter en rymning i Kungsbacka nyligen.

Abdirizak Osman dömd för mord, grovt vapenbrott och narkotikabrott rymde nyligen i Kungsbacka. Foto: Polisen

Fem år efter det första mordet i Bromsten har tio unga män dödats, i vad som anses vara gärningar kopplade till konflikten mellan de rivaliserande gängen. De inblandade var tidigare barndomsvänner, skolkamrater och grannar i Rinkeby och Tensta i Järvaområdet, men är nu del i en av de blodigaste gängkonflikterna i Sverige.

Bara ett av morden har lett till fällande dom, mot en då 16-årige, Abdirizak Osman som mördade en 24-åring på en pizzeria i Rinkeby inför flera matgäster. Det ska ha varit en hämnd för att en person på den egna sidan mördats i Rinkeby några dagar tidigare.

Kring den aktuella konflikten har det skett flera mordförsök och förnedringar, som filmats och spridits för att visa makt.

Abdirizak Osman, nu 18 år, dömdes för pizzeriamordet dömdes till tre års sluten ungdomsvård på grund av sin låga ålder. Med bara några månader kvar på ungdomsanstalt fick han nyligen hjälp att rymma under en bevakad permission vid ett köpcenter i Kungsbacka.

Samtidigt ska också en närstående till honom ha lämnat ett skyddat boende och är även han spårlöst försvunnen.

Fem personer, somalier, i grupperingen ”dödspatrullen” som den nu efterlyste 18-årige mördaren tillhör, står åtalade för ett dubbelmord på medlemmar i gänget ”Shottaz” och ett mordförsök i danska Herlev i juni förra sommaren. Rättegången börjar idag, måndag och pågår hela augusti. Samtliga nekar till brott.

I Danmark riskerar de dubbelt så hårda straff om det kan bevisas att de har kopplingar till gängkonflikter.

Polisen hoppas att eventuella fällande domar kan avskräcka unga att gå med i gängen. Men den dödliga konflikten mellan de två gängen är långt ifrån slut.

 • TIDIGARE 2019-06-29. Man med somaliskt utseende gripen för dubbelmordet på ”svenskarna” i Köpenhamn

BROTTSLIGHET. En 21-årig, mörkhyad man med somaliskt utseende har anhållits i Danmark misstänkt för att vara inblandat i dubbelmordet på två ”svenskar” i Herlev, Köpenhamn i tisdags, rapporterar Ekstrabladet

Snart i svensk media om en gripen ”svensk”

De mördade, som svenska medier kallar svenskar, var en 21-årig och en 23-årig, båda med somalisk bakgrund. Enligt EkstraBladet var den mördade 23-åringen en ledare för den kriminella invandrargruppen Shottaz i Stockholmsförorten Rinkeby, som i åratal har plågats av gängbrottslighet.

En av ”svenskarna” som mördades i Herlev.

TIDIGARE 2019-06-26. Danska polisen: Skjutna männen är svenskar

BROTTSLIGHET. Polisens inledande undersökningar efter tisdagens dödsskjutning utanför Köpenhamn pekar på att offren var två unga svenska män, skriver danska polisen i ett pressmeddelande. Männen är ännu inte identifierade.

Screenshot_20190626-131546_Expressen.jpg

Det var på tisdagseftermiddagen som de två männen sköts ihjäl i Herlev utanför Köpenhamn. De satt i en svenskregistrerad bil som blev beskjuten ett tiotal gånger med pistol och automatvapen.

-Pettersson kan garantera att den danska polisen och Expressen har fel. De mördade är garanterat inte svenskar, möjligen ”svenskar”…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Danmark daltar inte med unga och gängkriminella

 1. Förstagångsförbrytare med brott på sitt samvete som ger dem över tre år skulle naturligtvis få sitta inne på ett tufft ställe, så tufft att de aldrig vill vara med om det igen. Vi har nu i åratal varit så humana och snälla och har brottsligheten minskat?
  De skall naturligtvis sitta inne i tre år inga rabatter, med kadaverdisciplin hårt kroppsligt arbete, inga permissioner, inga besök. De ska på kvällen vara så uttröttade att de somnar kl 21. Tidiga mornar revelj kl 05:00 ingen möjlighet till speciell mat, ingen TV, ingen radio eller telefon. Alltså straffarbete i dess högsta grad.

  Kom ihåg: All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare.

 2. Etniciteten är viktig mestadels p.g.a den politik som förs.
  När politiker och andra påstår att invandringen inte medför några större problem och samtidigt anför att det är en stor ekonomisk framgångssaga, så måste etniciteten anges.

  Om politikerna hävdar att etnicitet inte har betydelse så ljuger de och då måste etniciteten framgå. Varje gång en invandrare utför något positivt så anges deras etnicitet, men vid det omvända förhållandet (brottslighet), då är de ”svenskar!

  Det här är ett resultat av att politikerna inte vill att problemen med invandringen ska framgå. Det handlar helt enkelt om att manipulera den allmänna åsikten, d.v.s propaganda.
  Skulle verkligheten beskrivas som den är så skulle det mångkulturella projektet rasa samman. Media spelar med trots att de känner till problemen.

  Det är en stor skandal och kostar samhället enorma pengar eftersom de flesta som importeras inte är flyktingar i någon mening. Knepen för att styra debatten är många och kostsamma. Men handlar till stor del om röstköp eftersom utvecklingen sprungit ifrån den vänsterhegemoni som funnits.

  • Tilläggas kan att alternativmedia rapporterar om den överrepresentation av brottslighet som utförs invandrare.
   Att det blivit så beror på msm:s ovilja att redovisa detta själva.

   De är fullt medvetna om den snedvridna inställningen, att det skulle handla om rasism är lögn. De redovisar ofta etniskt svenska gruppers identitet trots att de inte ens är dömda.

   Man kan fråga sig hur mycket politiker och media anser att vi ska behöva tåla innan deras agenda blir för påtaglig?
   Problemen som adresseras av t.ex Morgan Johansson verkar aldrig gå att lösa. Den hårdare lagstiftningen blir ett slag i luften eftersom rättsväsendet har satt lagen på undantag. Minimistraff utdelas inte, trots att det betyder att inget lägre straff än det här, får utdelas för brottet ifråga!

   Fängelser fylls med människor som anser det vara en baggis att sitta på anstalt i Sverige. Det enda som kan stoppa den lavin som satts i rullning är ett stopp på invandringen. Asylbedömningar bör ej ske utan att personens identitet är känd och ansökningarna bör ske på ambassader i första säkra land.

   Här är det aktivister som underminerar rättsväsendet och som inte bryr sig om domar om avslag på asylansökningar. Har man inte giltiga asylskäl så ska man inte släppas in, kosta pengar och slutligen anses assimilerad trots tidigare domar.

 3. Varför har etnicitet betydelse här? Det har den ju aldrig annars?
  Det är väl för att dom benämns Svenskar, när det inte är Svenskar
  skrivs det inte ut.?

Kommentera