Invandrare bakom 70 procent av coronautbrotten i Danmark

PANDEMI. Sju av tio coronasmittade i Danmark förra veckan var av icke-dansk etnicitet rapporterar danska TV2. I Sverige har tidigare rapporterats att invandrare är kraftigt överrepresenterade i coronastatistiken. Nu kommer liknande siffror från Danmark.

Bild Gerd Altmann, Pixabay

Av de 756 nya fallen av coronavirus som registrerades senaste veckan hade 70 procent ett annat etniskt ursprung än danskt.

Dansk Folkeparti kritiserar nu regeringen för att inte ha tagit smittan bland invandrare på tillräckligt stort allvar.

Partiets talesperson i hälsofrågor, Liselott Blixt, har inte fått något svar från regeringen om varför så många invandrare drabbas.

– Beror det på att man har ett annat beteende? Är det för att man inte förstår språket eller för att man har ett jobb som är särskilt utsatt? Det finns många teorier om varför det förhåller sig så här, men vi kan inte göra något åt det förrän vi vet vad det underliggande problemet är, säger DF-politikern till TV2.

Smittan ska bland annat ha spridits i somaliska och libanesiska kretsar. Av de som smittades i Århus var 179 av somaliskt ursprung.

Eid-firandet och somalisk begravning, så har smittan spridit sig skriver BT.dk. 

Det har varit några stora muslimska Eid-fester i bland annat Århus och Skanderborg samt en begravning för en somalisk man. Evenemangen hade många besökare. Bara på begravningen kom 500 personer.

-Pettersson antar att det är ännu en effekt  av en misslyckad för massinvandringspolitik…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Invandrare bakom 70 procent av coronautbrotten i Danmark

  1. Som alla utanför begåvningsreserven vet så är naturligtvis asyl och övrig invandring till paradiset Sverige undantaget vad beträffar Corona !
    Massinvandringen måste alltid fortsätta oavsett vad som händer, det bestämmer MP och token Steffe gör som dåren säger…..

  2. Muslimerna verkar ha förlitat sig på sin gud för att inte bli smittade. Nu ser vi hur det fungerade.

  3. blir fint i landet Abzurdistan när alla “smålänningar” kommer “hem” från sina “semestrar”….

Kommentera