Australien daltar inte, skickar finne utan kunskaper i finska till Finland efter 41 år…

BROTTSLIGHET. Australien deporterar en 46-årig finsk man som dömts för innehav av barnpornografi. Enligt mannens försvarsadvokat flyttade mannen till Australien vid 5 års ålder och kan inte tala finska. Enligt advokaten har mannen inte heller några stödnätverk i Finland.

Enligt domare David Reid var återkallandet av mannens visum och utvisningen oundviklig. Mannen dömdes för liknande brott år 2017.

Då dömdes finnen till 21 månaders fängelse efter att ha innehav av 12.000 bilder på övergrepp mot barn. Efter domen överfördes mannen till Migrant Detention Center för att vänta på utvisning.

I Australien har det varit chockerande att mannen började upprepa sina brott omedelbart efter att ha avtjänat sin tidigare dom. På interneringscentret hade han två telefoner till vilka han omedelbart började ladda ner bilder relaterade till övergrepp mot barn.

Brotten avslöjades våren 2019, då en annan person på interneringscentret fann mobiltelefoner glömda av en finsk man i det offentliga området. För dessa brott dömde Brisbane District Court  mannen till ytterligare 18 månaders fängelse i torsdags.

Enligt domstolen hade mannen mer än 5800 bilder och 222 videoklipp relaterade till övergrepp mot barn hittats hos mannen denna gång.

Enligt australiska medier tog domen hänsyn till den tid som mannen tillbringade i interneringscentret, varför hans deportering kan genomföras omedelbart beroende på reserestriktioner för coronaviruset.

Enligt domare Reid förstår mannen helt klart inte allvarligheten i sina brott och kan inte kontrollera sig själv.

– För att vara uppriktig, ju tidigare du deporteras, desto bättre, sade domaren i domstolen.

Reid krävde också att de australiska myndigheterna informerade de finska myndigheterna om mans bakgrund.

– Det är viktigt att de australiska gränsmyndigheterna och polisen berättar sina finska kollegor om dina preferenser för dessa frågor. På det sättet kan de övervaka dina telefoner för fruktansvärda handlingar mot små barn, sade Reid till fången.

Ilta-Sanomat

-Pettersson säger att där var det inget daltande om svag anknytning till hemlandet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Australien daltar inte, skickar finne utan kunskaper i finska till Finland efter 41 år…

 1. Man kan om man vill.
  Svenksa myndigheter hävdar tvärtom.

  Agendan är solklar. Stoppa nedmonteringen av nationen Sverige.

 2. TÄNK OM Sverige skulle kasta ut alla kriminella dömda. Då skulle landet normaliseras åtminstone litet till det bättre.
  Helt rätt av Australien att kasta ut mannen, tur att han inte var svensk och hamnade här i landet utan straff för de värsta kriminella.
  En hantverkare på vägen hem hade stannat och tagit en öl efter jobbet. Polisen hade beslagtagit hans kniv och han blev anmäld!
  Sånt har vi resurser till.

  Skall bli spännande med den nya polisstationen i Rinkeby. Om jag får spå kommer skadegörelsen bli aktuell under första månaden.

 3. Australiska gränsmyndigheter skulle behövas i Sverige! Australian Border Force: “Om du underlåter att fylla i eller om du anger felaktig information på kortet för inresande passagerare så kommer du att stoppas, bli föremål för straffåtgärder, åtalas och ålagd att betala mer än 420.000 australiska dollar i böter, samt bli satt i fängelse upp till 10 år”. https://www.abf.gov.au/entering-and-leaving-australia/can-you-bring-it-in

  https://www.abf.gov.au/entering-leaving-australia/files/ipc-sample-swedish.pdf

 4. Australien gjorde samma sak med en svensk för ett antal år sedan. Vår finländske “vän” borde ha tagit lärdom av det. Sedan vet ni alla att jag kompulsiv språkpolis och det finns få saker som väcker den medfödda folkskolläraren såsom rike, stat, land och nationalitet.

  Alla som bor i Sverige är inte svenskar håller ni nog med mig om. Alla som bor i Finland är inte heller finnar. Det finns en till nationalitet som även hör hemma i Finland och det är finlandssvenskar. Vad är då skillnaden? Egentligen bara modersmålet. Dessa två grupper kallas tillsammans finländare vilket är den korrekta benämningen för en person med naturlig koppling till Finland i allmänhet och i synnerhet om modersmålet inte är känt.

Kommentera