Forskning finns som tyder på att fritidsgårdar ökar risken för brott…

VÄNSTERFLUM. Fritidsgårdar beskrivs ofta som en förebyggande medicin mot ungdomsbrottslighet. Men vilket fog har politiker, fritidsledare och andra eldsjälar för att lyfta fram gården som en universallösning mot social oro?, undrar Göteborgs-Posten, bakom betalvägg. 

– “Fritidsgårdar har aldrig visat sig förebygga brott”, säger kriminologen Jerzy Sarnecki och erkänner “Den empiriska forskning som finns tyder på att fritidsgårdar ökar risken för brott”…

Empirisk betyder grundad på erfarenhet, erfarenhetsmässig, faktabaserad, vetenskaplig…

-Pettersson inser att kriminolog Jerzy Sarnecki har suttit i TV-sofforna och ljugit i drygt 40 år och att sunt förnuft är överlägset forskare som inte lever i verkligheten…

Twitter

 

 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Forskning finns som tyder på att fritidsgårdar ökar risken för brott…

  1. När Sverige var ett homogent kristet icke mångkulturellt land så fungerade Ungdomsgårdarna som en bra plats för social kontroll, det vet vi som var med på den gamla goa tiden innan riksdagen 1975 med Palme vid makten bestämde att Sverige skulle bli ett mångkulturellt land och som 2020 visar hur genialt detta beslut 1975 var….

  2. Det var inte så förr. Ungdomsgårdar har fungerat bra i Sverige innan den stora invasionen. För det är inga pojkar som kommer hit. Vuxna karlar som planerar illdåd hela tiden.

Kommentera