TT: Libanons politiska kris


MEDIA. TT Nyhetsbyrån – tidigare Tidningarnas Telegrambyrå AB eller i kortform fortfarande TT – är en nationell nyhetsbyrå i Sverige. TT bildades 1921 av en grupp storstadstidningar som tog över telegrambyrån De förenade byråerna, tidigare Svenska Telegrambyrån.

TT:s ägare är Schibsted och Bonniers 33,4 procent var, NT Media 17,4 procent, Mittmedia 13,2 procent och övriga ägare 2,6 procent.

TT:s nyhetsnotiser publiceras överallt, i tidningar, radio och TV. TT har genom sin nyhets-, regi- och tolkningsmakt ett avgörande inflytande över Sveriges politik och valresultat.

-Pettersson menar att det är oerhört viktigt att TT är har korrekt och allsidig nyhetsförmedling, tyvärr förekommer motsatsen allt för ofta och ingen granskar journalisterna. TT och därmed de övriga medierna vill inte nämna att Libanon efter andra världskriget var framgångsrikt och ekonomin växte i snabb takt, sedan hände något som ledde till inbördeskriget 1975-1990 och det stavas arabiska palestinier, islam och Hizbollah (guds parti) som finansieras och beväpnas av Iran.

Nu har TT gett en bakgrund till Libanons politiska kris, detta utan att nämna Hezbollah (guds parti), de arabiska palestinierna eller islam.

I oktober i fjol kastades det redan ekonomiskt krisande och svårt skuldsatta Libanon in i politiskt kaos – med månader av regeringskritiska massprotester mot ökade levnadskostnader och regeringens oförmåga att hantera den ekonomiska krisen. Sedan dess har det libanesiska pundet tappat 80 procent av sitt värde på den svarta, inofficiella marknaden.
Den 29 oktober meddelade dåvarande premiärminister Saad al-Hariri sin avgång. Men det tog lång tid att bilda ny regering, bland annat eftersom de olika politiska grupperingarna inte kunde enas om ministerposterna. I januari 2020 tillkännagav Libanon sin nya regering.

Tiotusentals libaneser har i krisen, som är den värsta sedan det femtonåriga inbördeskriget 1975–1990, förlorat sina jobb eller tvingats gå ned i lön. Coronapandemin förvärrat den ekonomiska situationen ytterligare.

Den politiska splittringen i Libanon har alltid varit stor och regeringsmakten i den sekulära republiken bygger på en balans mellan landets största religiösa grupper: sunnimuslimer, shiamuslimer, kristna och druser.

TT/OMNI.

Steget Efter

Hizbollah, terrorklassat av USA, Storbritannien, Australien, Israel, Paraguay, Uruguay, Venezuela, Nederländerna, Argentina, Kanada, Frankrike, Arabförbundet, Gulfstaternas samarbetsråd och Europeiska unionen men ej av Sverige. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “TT: Libanons politiska kris

 • Maja 2

  ”Sverige har redan under de första dagarna efter explosionerna ordnat stöd till det libanesiska folket i form av hjälpsändning, insatspersonal från MSB och akut bistånd via Svenska Röda Korset. Vårt land är sedan länge en av de största givarna till FN:s humanitära verksamhet som har en central roll i hjälparbetet på plats som snabbt organiserades. Effektiv samordning av FN och EU krävs för att stödet ska gå till att hjälpa människorna som drabbats.”

  Så nu börjas det.
  Inbillar Lövén att han arbetar för FN?

  Gilla

 • turrim

  Det är farligt för demokratin när man inte ens törs lita på TT. Men det begriper inte Löfven.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Nu blir det snart också en kraftig massinvandring från Libanon till det rika mångkulturella och öppenhjärtliga paradiset Sverige !

  Gilla

 • Pålsjö

  Från oberoende Utrikespolitiska Institutets nättidning ”Utrikesmagasinet” (publicerad 2017): ”Det som pyr under ytan kan tända nya eldar i Libanon”. I artikeln beskrivs Hizbollah för att vara Libanons starkaste rörelse, både militärt och politiskt, – mycket starkare än den libanesiska armén. Och att det dessutom inom denna armé, både bland fotsoldater och officerare finns många lojalister till Hizbollah, och därför bedöms Hizbollah för att vara både militärt och politiskt starkast: https://www.ui.se/utrikesmagasinet/kronikor/2017/december/det-som-pyr-under-ytan-kan-tanda-nya-eldar-i-libanon/

  Gilla

 • DP

  Libanon var ett kristet land från början. När muslimer tågade in i landet blev allt till det sämre. Sverige var ett kristet land från början men när muslimer började strömma in i landet blev allt till det sämre. Sverige kommer snart att bli som Libanon.

  Gilla

  • gamgubben

   Eftersom vi har ca 3000 ”svenskar”, som tidigare flytt från Libanon till Sverige, nu strandade där så måste väl de anse Sverige som sämre.
   De skulle nu stoppas från att komma tillbaka hit, men de vill som så många främlingar både äta kakan och samtidigt ha den kvar.Notan stannar hos staten betyder Du betalar.

   Gilla

 • Oskar

  Tror nog att de flesta länderna i mellersta östern är inblandade.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: