Länder där män styr klarar sig sämre

FEMINISM. Finlands förre president Tarja Halonen anser att länders jämställdhet spelat en stor roll för hanteringen av coronapandemin – och att det gått bättre för länder med kvinnliga ledare. Det säger Halonen i Yles radioprogram ”Liv och politik”

Tarja Halonen tror felaktigt att Sverige styrs av män. Foto Suomalaiset kehitysjärjestöt – Fingo, licensed under CC BY-NC-SA 2.0

– Vår västra granne, Sverige, verkar inte ha klarat sig så bra, men de har män i spetsen, säger Tarja Halonen.

Halonen lyfter både Finland, med statsminister Sanna Marin, och Tyskland, med förbundskansler Angela Merkel, som exempel på länder som hanterat pandemin bra.

-Pettersson tycker att förre presidenten är ute och cyklar, hon är rent av okunnig för ingen kan påstå att Sverige styrs av män, vi har en feministisk regering styrd av flata, veliga, syltryggar…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Länder där män styr klarar sig sämre

 1. Trots detta är Polens BNP på +3%, och arbetslösheten på 6,1%, just nu.
  Och styrs av professor Andrzej Duda och civilekonom Mateus Mazowicski.

 2. Det är bara att konstatera, på regeringsnivå har Finska kvinnor mer stake än Svenska män.

  Fan vet om det inte gäller genomsnittet av könen med, det här skitlandets framtid när det kommer till män är blåhåriga soyboys (emos när jag var ung) och wannabe brats som hellre frågar pappa om pengar än tar ett jobb.

  Fy fan. Vi är skitrökta.

 3. Din kommentar är perfekt
  -Pettersson tycker att förre presidenten är ute och cyklar, hon är rent av okunnig för ingen kan påstå att Sverige styrs av män, vi har en feministisk regering styrd av flata, veliga, syltryggar…

 4. Rödingtarja i farten, men nog har hon en viss poäng beträffande den svenka feminist- och knytblusregimen. ….

 5. Ytterligare en manshatare, denna gång från Östra Rikshalvan(Finland), där en opåsättbar fläskhög låter käften gå med sin hon-pladder.

  Tyvärr är det så att de en gång machobetonade finska männen även de har gått och blivit undergivna. Se bara på det faktum att det finns negrer i dess krigsmakt. Bara det i sig.
  Infiltrationen sprider sig i Norden. Och undergivenheten.

  De kan alla dra åt helvete. Aliihop. Låt deras ”land” gå åt helvete, precis som det gör med apfyllda hålan Sverige.
  Bara låt dem gå under, en efter en. Och det på allra sämsta, undergivna vis: Med ett honkön i spetsen. Eller mer korrekt, i total förnedring.

 6. Tarja vet nog inte att det är stor skillnad på män och män. Ta bara som att en kallar sig svetsare och försöker leda ett land, det går inte så bra med något av det. Och denna ska kallas sig man, nog för att man är lättlurad men vad som helst går man inte på

  Inte heller kallar jag män som slår kvinnor män heller, dom kallas ynkryggar med manligt utseende. Sen har vi en kultur/troende som behandlar kvinnor sämre, dessa kallar jag inte män heller

 7. Jamen Sverige styrs ju enbart av k… Damer, visserligen av
  varierande kön, och här går det bara utför?

 8. https://www.expressen.se/nyheter/sanna-marin-pahoppad-utdomd-som-saljartjejen/

  ”– Nu har vi sett hur en säljartjej blivit statsminister och hur en massa andra gatuaktivister och outbildade personer fått ta plats i regeringen, sa Helme i ett radioprogram enligt BBC.

  Marin blev uppmärksammad om Helmes utspel – och svarade på Twitter.

  ”Jag är extremt stolt över Finland. Här kan ett barn uppvuxen i en fattig familj få en utbildning och uppnå mycket i livet. En kassörska kan bli statsminister”, skriver Marin.”

  • Och resultatet har vi ju sett. Hon har gjort bort sig ordentligt, tyvärr är det finländare som tvingas betala notan.

 9. Det kan inte stämma. Vi har ju BARA KÄRRINGAR I VÅR REGERING. Inte en enda riktig karl. Då hade det inte sett ut som det gör i Sverige nu…..

 10. Varför håller dessa feminister på med denna löjliga pajkastnng år efter år ? Man måste tydligen kvotera in kvinnor i alla sammanhang och styrelser oavsett om dom besitter dom rätta kvalifikationerna för jobben eller inte.Arbeten och ämbeten ska man få efter ens kvalifikationer och duglighet inte efter vad man har mellan benen.Det finns komplett odugliga karlar likväl som det finns komplett odugliga kvinnor.Ska man göra något för kvinnosaken kära feminister så börja då med alla förtryckta kvinnor som inte får gå utanför dörren utan manliga vakter.Ha gärna torgmöten i Tensta eller Rinkeby men det är väl uteslutet antar jag för det är för farligt.Bättre att sitta och tjafsa om feminism i trygg akademisk miljö där man är relativt förskonad från den verklighet som oerhört många kvinnor lever i.

 11. Finlands förre president Tarja Halonen, har tydligen missat att Sverige styrs av ”kärringar”.

 12. Det är ingen slump att män äger de flesta framgångsrika företagen.
  Men det framställs som ojämlikt om de inte ger makt till kvinnor. Kvinnor däremot gynnar bara andra kvinnor.

  Ta en titt på massmedia, där blir det fler och fler kvinnor, oklart om de är utbildade i ämnet de redovisar.

  Men det som framförts som viktigt är jämlikhet, det verkar dock som att det mer handlar om makt än något annat. En majoritet av kvinnor är tydligen bättre, då används samma typ av argument som gällde manlig majoritet.

  Kompetens och sunt förnuft bör vara det som avgör personens roll. Idag sker en kulturell förändring som innebär att de som anser kvinnan underlägsen mannen importeras. Oklart varför, rent ekonomiskt är det en katastrof, och det är mestadels kvinnor som verkar för detta. Det verkar ogenomtänkt och oekonomiskt, det är mer en känslostyrd politik!
  Det viktigaste blir satt på undantag, d.v.s att pengar och resurser inte läggs på projekt som skapar en demokratisk framtid.

  Integration och bevisat dåliga teorier om vänsterpolitik är det som än en gång dras fram som viktigt. Resultatet blir brist på resurser och åsiktsförtryck, eftersom åsikterna inte tål en närmare granskning.

  De som kommer att drabbas hårdast är kvinnor. Det borde vara uppenbart även för de mest inbitna och rabiata manshatarna.

 13. Hallå alla kvinnoförtryckare, har ni redan blivit påverkad av den nya för oss avskyvärda religionen. Ni uttrycker er som den värsta sortens mullah, så dåliga är inte alla kvinnor som ni anser!

 14. S och miljönazisterna i Finland kommer att sänka levnadsstandarden för folket och höja varenda skatt som går ! Precis som i Sverige !

 15. Kärringarna i den finska regeringen har ju gått med på att GE BORT miljarder till sydeuropa, detta kommer att innebära sänkt levnadsstandard och höjda skatter! Hur fan kan det vara bra ?

 16. Det beror på om kvinnorna är invalda eller inkvoterade – en väldigt stor skillnad. I Sverige ska ju hälften vara kvinnor, och de väljs definitivt inte för sin kompetens och då går det åt h-e.

 17. It ain’t over till the fat lady sings. Innan vaccin eller flockimmunitet utvecklats och pandemin är över har vi ingen aning om hur det gick.

Kommentera