Vi måste prata om Stefan Löfven

RASISM. Nyligen läste en del av oss att statsminister Löfven har tankar på att kriminalisera rasistiska organisationer ”Inom ramen för detta arbete har regeringen bland annat gett länsstyrelserna i uppdrag att öka kunskapen och medvetenheten bland aktörer på arbetsmarknaden om rasism, med fokus på afrofobi”

Det är inte första gången Stefan Löfven och socialdemokraterna kommer med dessa tankar. Nu tycker Jens Ganman i ett Facebookinlägg att vi måste prata om Stefan Löfven.

”Ibland får jag frågan varför jag kritiserar Stefan Löfven så hårt. Svaret är: för att han är en farlig politiker. Vårdslös med orden, vårdslös med sina politiska idéer. Surrig. Onyanserad. Omgiven av dåliga rådgivare. Dessutom usel på att göra långsiktiga analyser och på att se uppenbara samhällsproblem.
Nu vill han (ånyo) förbjuda ”rasistiska organisationer” och visst: behjärtansvärd ambition, men oerhört vanskligt i ett större perspektiv. Inte minst för att termen ”rasism” de sista åren kommit att innefatta allt från ren, nazistisk raslära till nyanserad kritik mot förd invandrings- och integrationspolitik.
Ett klassiskt sluttande plan.
Och det är en sak att statsministern själv inte förstår detta – eller låtsas att han inte förstår. 
Ett större problem är att i princip inga journalister orkar/vågar avkräva honom svar på vad han faktiskt menar. 
Kritiken såna här gånger begränsas till stollarna på Fria Tider och några till och då blir det väldigt lätt att bara vifta bort den kritiken som mer ”rasism”.
Regeringschefen borde stå i Aktuellt (landets största och resursstarkaste nyhetsprogram) samma dag som han på Facebook lägger ut sin önskan att ”förbjuda rasistiska organisationer”…
…och förklara, i detalj, begripligt, vad det här betyder:
”För att trycka tillbaka rasistiska strukturer och idéer, som har haft fäste i vårt land sedan länge och som kommer att ta lång tid att utradera, krävs ett systematiskt och djupgående arbete.”
Vilka ”rasistiska strukturer” avses? 
Exakt? 
Fäste var? På Östermalm? I Römosseskolan? I SSU Skåne?
Och hur ska detta ”utraderas”? 
Ska åsikter ”utraderas”? 
Det här är ett remarkabelt uttalande för att komma från en regeringschef i en västerländsk demokrati. 
Och ännu mer remarkabelt är att det passerar i princip utan diskussion”.
Jens Ganman

23 thoughts on “Vi måste prata om Stefan Löfven

 1. Jag undrar om inte tiden nu är inne för en riktigt stor undersökning av den lilla svetsloppshjärnan !

 2. I hans egna suddiga sossevärld är hans tankar helt rätt. Han eller hans kompanjoner behöver inte lyssna på andra men gör ändå avsteg och samarbetar med ett parti som är långt värre apart än SD, nämligen MP. Endast av ett skäl de får behålla makten, att de inte kan föra en tillnärmelsevis socialdemokratisk politik bortser de ifrån och njuter sötman av makt.
  Hur det går för Sverige är inte annat än vad som nu ofta är gångbart i vårt sargade land uttrycket ”vem bryr sig.”

 3. Jag tryckeriverksamheten ska underkänna hela sjuklövern. Många partier har kunnat få makten med hjälp av Sverigedemokraterna, men har inte gjort det. Alla partier utom Sverigedemokraterna får underkänt och har varit vårdslösa i partiarbete. Det enda partiet som får godkänt är Sverigedemokraterna.
  Tänk på vad ni vill göra med Löfven och Reinfeldt när det blir maktövertagande.

 4. Jens Ganman visar på nytt varför han förföljs av den samlade vänstern och i synnerhet av Socialdemokrater, Miljöpartister och andra nazistvänliga partier.

 5. Det är bättre att förbjuda islam och muslimska organisationer, som står för 90% av allt jävelskap som sker i Sverige. Det är dessutom en invasiv art som inte hör hemma i den svenska faunan.

 6. Vad han egentligen vill är att tysta kritik mot hans idiotiska
  politik, dom högerextrema han gaggar om existerar mest
  i hans egen hjärna.

  Vad annat kan han vänta sig när han bit för bit skänker
  bort landet, ger fullständigt fan i det ökande väldet som
  första hand drabbar Svenskar, han ska inte ha mindre
  kritik, han ska ha mer kritik, mycket mer, med krav på
  hans avgång.

 7. Med tanke på historiken i socialistiska länder är detta förslaget inget som förvånar. Yttrandefrihet ligger liksom inte socialismen nära.

 8. Jens Ganman är inte en mogen vis man.

  Ej heller en profet.

  Han har skojiga funderingar och uttryckssätt ibland.

  Han är överskattad som samhällsanalytiker. Visst – högt över PK-papegojorna men ändå begränsad.

  Diskussionerna på SwebbTV, Jensevik, Peter Krabbe m.fl är mer värda att ta på allvar.

 9. En rak fråga till statsminister Stefan Löfven (S) om detta:

  SSU-demonstranter sjöng ”krossa sionismen” – kritiseras för antisemitism

  Läs gärna hela reportaget på länken nedan:

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/ssu-demonstranter-sjong-krossa-sionismen-kritiseras-for-antisemitism

  Kommer SSU:s antisemitiska kampanj ”krossa sionismen” att betraktas som socialdemokratisk islamistisk rasism riktad mot alla judar?
  Nå Löfven kan vi få ett kristallklart och rakt besked? Kommer SSU att klassas som en antisemitisk och rasistisk organisation som du anser skall förbjudas?

  Svaret från Löfven blir då sannolikt detta …

  https://pbs.twimg.com/media/CeGcZEtXIAAKKua.jpg

  Bildkälla:

  https;//twitter,com/jekarrenbauer/status/1035629484559478789

 10. Citat JG; ”Ibland får jag frågan varför jag kritiserar Stefan Löfven så hårt. Svaret är: för att han är en farlig politiker. Vårdslös med orden, vårdslös med sina politiska idéer. Surrig. Onyanserad. Omgiven av dåliga rådgivare. Dessutom usel på att göra långsiktiga analyser och på att se uppenbara samhällsproblem. Slut citat.

  Stefan Löfven och hans regering är världens multimiljardärers våta dröm och utländska makthavares betjänter. De har glömt det svenska folket och nu är man solidarisk mot allt utom det svenska folket.
  Ingen slump att han och hans medpolitiker är världens mest betalda! ”Big World” klappar honom på axeln och ger tummen upp.

  • Nej, Stefan Löfven är inte vårdslös. Han kan bara inte bättre. Han saknar nyanserna i språket. Annat var det med Gunnar Sträng; ”Man bör inte använda utländska låneord i de fall det finns en adekvat inhemsk vokabulär disponibel”.

 11. Historien om hur politikerna förbjöd rörelser uppbyggda av arbetare på 18-1900 talet, har en annan klang.
  Då var det hemskt med förtrycket och den åsiktsfrihet som inte fanns.

  Nu kör Lövén samma race och har samma argument som politiker och arbetsgivare på den tiden. Är man så dåligt insatt i hur historien ser ut och vad som ledde till gårdagens demokrati, då ska man nog flytta till Venezuela.

  Men han är nog inte saknad där heller, de behöver en problemlösare inte en dyslektisk tomte!

 12. Med tanke på att all kritik av förd politik idag kallas ”rasism”, ligger det nära till hands att dra slutsatsen att Löven vill kunna förbjuda all kritik av förd politik.

  • Eftersom Löven tidigare sagt att han aldrig kommer kritisera Islam, så tror jag inte att dessa
   föreningar och organisationer kommer omfattas av förbudet.

   Ibland undrar jag om Löven får sin världsbild av Expo, likt kung Theoden av Rohan får av den svekfulle rådgivaren Grimma Ormtunga. Ni som läst boken/sett filmen ”De två tornen” i Sagan om ringen-triologin förstår liknelsen. 😉

Kommentera