Skenande kostnader för utvisningar av kriminella

BROTTSLIGHET. Kriminalvårdens kostnader för varje utvisning av kriminella personer har ökat kraftigt under coronapandemin. En av flera förklaringar är att det mesta av reguljärflyget legat nere, rapporterar Sveriges Radio.

Det handlar om utvisningar på grund av brott. Från början av april till slutet av juni år 2019 utvisades över tusen personer, de allra flesta – mer än 900 – återvände hem med reguljärflyg.

Under samma period i år har det bara varit möjligt att utvisa 251 personer. Fler än hundra av dem har transporterats i ett chartrat plan. Höga fasta kostnader för personal kombinerat med kostnaderna för privatflyg innebar att kostnaderna för varje utvisad skenade – från 50.000 förra året till 150.000 per brottsling i år.

-Pettersson säger att avvisningar är sådant som borde kunna skötas av privata företag samt samordna de kriminella med sådana som fått avslag på asylansökan med flera.

Annars låter 150.000 inte orimligt för att bli av med en kriminell under förutsättning att han inte kommer tillbaka…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Skenande kostnader för utvisningar av kriminella

 1. “Annars låter 150.000 inte orimligt för att bli av med en kriminell under förutsättning att han inte kommer tillbaka…”

  klart billigare ifall de inte fått lämna det fordon de anlände uti!

 2. blir ändå en vinst på längre sikt med “dyr” utvisning
  kostnaden för spavistelsen hos kriminalvården kan omöjligt vara högre

 3. Ge dem en eka och en inspelning av Sven Arefeldts “I en roddbåt till Kina.” inkludera även en dold kompass med tillhörande explosiv vara, försöker de vända norrut igen exploderar lasten.

 4. Men, stopp och belägg här va. En förutsättning för att utvisningarna ska få någon effekt är ju att inflödet först och främst stängs av. Precis som vid en vattenläcka : Börja med att stänga huvudkranen. Sen kan man sanera.
  För varje dyrbar utvisning så väller det in 100 nya. Absurdistan måste vara universums mest korkade land, styrda av en hjärntvättad sekt, ivrigt påhejad av…mupparna…

 5. “Det blir lönsamt längre fram” gäller i synnerhet i detta fall, då de flesta invandrar/brotts-relaterade kostnaderna härmed försvinner.

 6. Det kan säkert samordnas. Men det krävs en utredning först,och sedan ett tjog till med utredningar som kommer fram till ingenting.

  • Jå, det gör det visst det. Nya utredningar för varje utredning tar så lång tid att det blir ändringar under den långa resans gång. krångligt att få till det här …..

Kommentera