Rasism mellan invandrare


Det rubriken säger är i.o.f.s. ingen nyhet. Rasismen mellan olika invandrargrupper är dokumenterad sedan tidigare, men att den rasismen växer i takt med att invandringen ökar kanske är nytt?

Åtminstone om man får tro Adam Cwejman på GP som skriver att många invandrare är skeptiska mot svensk migrationspolitik.

”Rasism mellan invandrargrupper är inget nytt. Värderingar är som bekant inget man lämnar i passkontrollen när man anländer till ett nytt land. Och i en majoritet av världens länder är rasistiska värderingar vanligare och mer socialt accepterade än i Sverige”

Så skriver Adam Cwejman, själv med rötter i ett annat land. Han bekräftar det som mina vänner som har rötter i andra europeiska länder berättat. Nämligen att invandrare som kom till Sverige från andra europeiska länder mellan 50 och 80-talen inte på några vis sympatiserar med dagens migrationspolitik. Tvärtom ser de med skepsis på den kravlösa och generösa politik som möter dagens migranter som inte sällan har sina rötter i Afrika och Mellanöstern.

GP


2 responses to “Rasism mellan invandrare

 • Bigman

  Störst är rasismen i Afrika.
  Se bara på folkmordet i Rwanda, där är det knäpptyst. Många är de stammar och grupper i Afrika som gjort/gör allt för att ta död på andra svarta.

  Det här har funnits länge och trots självstyre i många länder så har problemen eskalerat.

  Att leva i den kuvös som utgör dagens politik skapar hjärndöda politiker som inte vågar se folket i ögonen. Utan Msm så skulle de vara tvungna att syssla med kroppsarbete, några genier är de inte!

  Gilla

 • age

  Vilken auktoritet ska vi tillmäta
  invällares uttalanden?

  Vi, svenskar, har väl våra egna värderingar!

  Gäster måste ta seden dit de kommer!

  Åk till Thailand och försök tala om hur
  något ska vara ………..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: