Oisin och Gröna Lund

Aftonbladets Oisin Cantwell twittrar och ibland inser han nog i efterhand att det inte blev så bra.

Gröna Lund grundades mycket riktigt av en invandrare, men jag undrar om vår vän Oisin är påläst?

1883 invigdes Gröna Lund i Stockholm. Det var den tyske snickaren Jacob Schultheis som grundade nöjesfältet som är Sveriges äldsta.

Inget konstigt i att en invandrare grundar och skapar något i sitt nya land. Ett gäng svenska emigranter har haft en stor betydelse i USA.

 • Alexander Samuelsson skapade den berömda Coca Cola-flaskan 1915
 • John Eriksson var en av uppfinnarna av propellern
 • Otto Fredrik Gideon Sundbäck skapade blixtlåset
 • Alfred Strömberg och Anders Carlsson startade ett företag som tillverkade telefoner
 • Carl Erik Wickman grundade Greyhound Lines
 • m.m. (kan läsas här)

Cantwell är uppenbart stolt över att presentera en tysk invandrare (inte somalisk, afghansk eller arabisk) som grundare av Gröna Lund. Fast vet han att man på Gröna Lund visade upp

 • … en kolonialutställning med svarta från Senegal? ”Negerbyn” som den kom att kallas i medierna.
 • … svarta från Kongo som med sina träplattor under läpparna kom att kallas ”läppnegrerna”?
 • … andra svarta med deformerade kroppar som ”freaks”?
 • … importerade dvärgar som visades upp i ett eget ”Liliputtland”?
 • … strippor och sexshower?
 • m.m.

Undrar om Oisin Cantwell tog reda på detta innan han hyllade den tyske invandraren Schultheis?

10 thoughts on “Oisin och Gröna Lund

 1. Fotomodellen, Sverigehataren och diversionsförbandskombattanten cantwell har från i kväll nya namn: Otto Karlsson.
  Det för att räta upp felaktigheter inom svenska namn.

  Har någon sociala medier installerade, får Ni riktiga svenskar gärna och vänligen meddela den/det ovan om från i dag gällande.

  Det är dags att börja röja upp vårt älskade Sverige.
  Den som står i vägen förflyttas från vägen till muren där processen görs kort.

 2. Det är förmodligen i undantagsfall en tysk invandrare blir bidragsturist. De flesta ursprungseuropéer bosätter sig i andra europeiska länder för att arbeta eller t.ex. säsongsvis avnjuta sin pension de tjänat in i hemlandet. Dvs. normal europeisk invandring är oftast ett plus för värdländerna. De kostar små eller noll migrationsresurser och blir sällan en extra kostnad eller än mer sällan ökad kriminell belastning i de samhällen de flyttar till. De är även tillräckligt integrerade innan de flyttat. USA är också ett land, som européer lätt integreras i och lika lätt för invånare i USA att integreras i Europa eftersom USA:s samhällen i flesta fall har europeiskt arv. Nog ska journalister förstå dessa skillnader och försöka förklara riskerna med att inte förstå det? Men vi får väl vänta ett tag till innan PK-slöjan lättat.

 3. Lysande upplysning. Länken till avhandlingen behövs inte läsas då den skrivits av en forskare och inte av en journalist, Oisin Cantwell, som inget lärt och förstår

 4. Hans namn överensstämmer med hans kunskap, can´t well och förnamnet var nog från början oh shit

 5. Å andra sidan så bör personen vara tabu för Oisin också.
  Han hade inga socioekonomiska problem och levde inte på brott, så han är inte urtypen för Oisins invandrare.

  Om herr Cantwell importerade fler som snickaren så skulle han inte behöva gnälla på rasism när dem som inte gillar brottslingar klagar. Det verkar vara viktigt att ljuga om den storartade invandringen trots att de positiva resultaten uteblir.

  Men det handlar inte om rasism, Oisin och hans gelikar vill inte berätta om hur de som kommer uppför sig. Skälet är helt enkelt att det skulle punktera den officiella myten om invandringens fördelar. Att Msm döljer och förvanskar gör debatten omöjlig och skapar ett uruselt samhälle.

  Men som vanligt uppskattas invandringen mest av dem som lever i enklaver utan invandrare, där grannarna har samma brist på social ideologi.

  Flera finare förorter har börjat drabbas av den härliga mångkulturen, då är invånarna förfasade. De trodde tydligen att invandringen bara ska bäras och drabba dem som är tvungna att leva bland dem.
  De trodde att deras miljoner var ett vaccin mot den sjukdom som drabbar fattiga.

  Nej, skitsnacket från dem som kan köpa sig fria från eländet är mest floskelliberalism i röd kostym!

 6. Oisin utgör, tillsammans med många av Aftonbladets medarbetare, den nivå på bildning och intellekt som varumärket Aftonbladet står för. Därför krävs stora ekonomiska insatser från skattebetalarna för att hålla partiorganet vid liv. Köper någon annonsutrymme i den tidningen, om man faktiskt vill sälja varor och tjänster? De som vill veta vad som händer i Sverige och världen söker knappast detta i Aftonbladet. Aftonbladet står och faller med regimen.

 7. Många sällsynt pinsamma korkade typer på aftonbladet. Ordet rasist är numera så urvattnat att normalt funtade svenskar skakar på huvudet och skrattar åt ordet!

Kommentera