3000 svenskar finns i Beirut…

UTRIKES. Uppemot 3000 ”svenskar” befinner sig i Beirut, där en stor explosion ödelade nästan halva staden under tisdagskvällen. – Vår personal på plats har ringt runt till sjukhusen och frågat, men hittills verkar inga svenskar vara skadade, säger Sveriges utrikesminister Ann Linde (S).

-Pettersson minns kriget Libanonkriget 2006, då evakuerades 6-7000 ”svenskar”, en del med lastfartyg, några av dem stod i TV och beklagade sig över standarden på fartyget och att det luktade ombord, det borde ingen svensk behöva accepteras sa de på bruten svenska.

Nåväl, det är nog likadant nu, snart kommer ”svenskarna” att beklaga sig att de inte blir räddade snabbt nog trots att de rest dit de flytt ifrån…

Ni minns säkert tsunamin på annandag jul 2004, då var det inte mycket till beredskap bland våra myndigheter, men det skulle bli bättre. Jag tror inte mycket har hänt…

Givetvis borde Sverige och EU ha en gemensam beredskap för stora olyckor och naturkatastrofer som det bara är att dra igång utan en massa möten och samordningsplanering, de ska hållas innan det händer något.

Visserligen är Ann Linde (S) utrikesminister men regeringen borde arbeta intensivt med problemen i Sverige…

Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

29 thoughts on “3000 svenskar finns i Beirut…

 1. Mörk humor, varv på varv.
  1/ Ett indoktrinerat, halvt förvirrat honkön i Sverige, av någon outgrundlig anledning utnämnd till minister, sitter och säger att:

  2/ ”Det finns 3000 svenskar(araber liknande) i en region i Mellanöstern, på en plats som kallas Beirut”

  3/ Innehållslöst prat om en plats där det inte ens ska finnas människor, på en plats där det skall växa olivträd och annan växtlighet, beta djur samt tillhöra en vit familj från väst-Europa med tillhörande byggnader uppe på en höjd med utsikt över Medelhavet.

  Det är bara att fortsätta att riva skräpet nu när det påbörjats. Den som protesterar bortföres.
  Det kan bli något bra av landområdet i Mellanöstern vilket kallas Beirut. Stora grönområden. Vilda djur. Frisk luft. Lugn och ro.

  • Sorry sorry. Araber kommer aldrig skapa fredliga samhällen! Aldrig! De kan helt enkelt leva utan krig !
   Finns många riktigt fina araber, utbildade, civiliserade människor Så det får vi inte glömma.


 2. så länge vi har den poliskår vi har, så är det
  skitdesamma…de skall bli riktigt ordentligt
  ruttet och uselt först…först dagen då varje
  arab å negerligist etablerat sig i EU är det
  dags till eftertanke…här uppe i Norr va de
  försent redan från den dag Steffe 1:a gg
  han sket i Blöjan…ngt han aldrig blivit av-
  vand ifrån, allt å lite till den mänskliga skit-
  högen klämmer ur sig blir prutt o fiskorv

 3. Skadorna i Beirut är stora och återuppbyggnaden kommer kosta många miljarder enligt SVT.
  Tur att de har rika länder i närområdet, som gärna delar med sig av de rikedomar oljan gett dom.

  • Om jag förstår det rätt kommer även den notan att tillfalla Sverige, så länge Lövén styr.

 4. Det är då f.. att det inte går att få reda på vilka företag och personer som skor sig på tusentals döda personer här i landet.

 5. På Stefan Löfvens tvitter angående han sänt sina kondelanser till Libanon men inte en kommentar om den 12 åriga flickan som blev skjuten är kommentarerna inte nådiga Om vi hade en media som fångat upp detta och börjat ställa på Stefan om allt detta så vore han snart borta det trycket skulle han aldrig palla men vi får förlita oss på alternativa sidor som b.la denna utmärkta sida men nu måste väl snart dagarna vara räknade för denna nolla Tänker på Serien Knasen General svammelman
  Morgan måste väl vara nollan

  • Nu är Twitterkontot rensat stog på flashback kommentarerna svämmade över rensat nu Morgan och Dan Eliasson fär väl sätt upp övertid

 6. Vore det 5800 obsoletsvenskar som betalat skatt 45 år skulle socialdemokratin inte ens fixat en enda utbildad med munskydd för att rädda någon, men bluffläkare

 7. Undrar om UD varit lika alerta om det hade varit 3000 ursvenskar där. Tänkte väl det, de anses kunna klara sig själva utan hjälp.
  Fan jag ångrar mig, varför återvände jag till Sverige.

 8. Är det inte lite märkligt ? I Beirut finns 3000 svenskar medan det i Sverige inte finns några svenskar alls. För enl. vänstern finns det ju inget svenskt.

 9. Lägg ner lika mycket energi och jaga alla illlegala och kriminella i Sverige istället hycklare det är vad ni är!!!

 10. alltså dessa smålänningar märkligt
  överallt reser de runt o fastnar kvar
  flygs de hem via Spanien även denna gång ?

 11. I skrivande stund är 5760 döda eller ”dödshjälpta” av ”Kung Flu” i Sverige. Minst 70% torde med största säkerhet vara svenskar då dessa är 85 år eller äldre. Då är det inget ståhej. Jag antar att engagemanget denna gång beror på att regeringen känner samhörighet med den dysfunktionella regeringen i Libanon. Bilmålvakter, gängskjutningar och senfärdighet eller oförmåga att flytta högexplosiva ämnen från centrum av en miljonstad är uttryck för samma handlingsförlamning.

 12. Befinner mig i Italien just nu ! Har åkt båt , buss , tåg och taxi . Känner mig konstigt nog som svensk . Hade hoppats som italienare.Fast det förstås måste bero på att jag inte har åkt tunnelbana. Mp är nog lite mer intelligentare än alla andra . Svea rike ! Arma land !!!!

   • De här 3000 har säkert åkt till pensionsmyndigheten och sett till att pengaflödet fortsätter i hemlandet.
    En kvinna ,sjukpensionerad från Sverige, libanesiska, skröt med att hon hade köpt ett hotell där och får sjukpension från Sverige.
    De behöver bara en köpt adress här och lever gott med våra pengar. Brevlådan brukar kosta 2-3 tusen i månaden.
    Mysigt att höra på. Detta för 15 år sedan.

 13. Klart att man oroar sig för ” svenskar” utomlands, men det var ingen oro för hur det gick för våra utsatta äldre på hemmen där Coronan härjade fritt.

 14. Ännu en anledning till att skicka mera skattepengar.
  Men åt Svenskarna är pengarna för länge sedan slut.

 15. Har alla åkt tunnelbana än, om inte så är dom inte svenskar enligt vissa av våra styrande

Kommentera