”Vi är alla skyldiga till den 12-åriga flickans död”

BROTTSLIGHET. Efter mordet på den 12-åriga flickan i Norsborg vill många nu lägga fokus på den synliga delen av isberget – handlingar från människor som saknar empati och moral. Men dessa individer är i själva verket offer, skriver Martin Lazar, kommunpolis i Botkyrka på Expressen Debatt

Martin Lazar skriver en massa, enligt min mening strunt och föreslår sju åtgärder mot våldet.

 1. Föräldrastöd
 2. Skynda på socialtjänstens utredningar
 3. Luckra upp sekretesslagstiftningen
 4. Satsa mer pengar tidigare
 5. Ökad närvaro av vuxna
 6. Mer resurser till skolan
 7. Skärp straffen

Det är inget fel på de enskilda förslagen, men kommunpolisen i Botkyrka, Martin Lazar låter som han gott på Södertörns högskola och fått en genusutbildning.

-Pettersson noterar att Martin inte med ett ord nämner att de som skjuter och spränger är invandrare, i första, andra eller tredje generationer och att de flesta av dem har fått chansen att utbilda sig, skaffa ett jobb och en framtid men de har valt den kriminella banan.

Dan Eliason synsätt genomsyrar tyvärr fortfarande en del av poliskåren.

Ska vi minska brottsligheten måste vi minska antalet kriminella…

Så Martin skyll inte på mig när du pratar om att alla är skyldiga, jag har i 16 år försökt med annat än den politik som du föreslår och andra har misslyckats med i 40 år…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

38 thoughts on “”Vi är alla skyldiga till den 12-åriga flickans död”

 1. Jag säger som alla övriga här. Vilka vi! Jag har aldrig röstat eller stöttat detta samhällsförfall.
  Den här Martin verkar inse att han själv satsat på fel politiker och tror att alla andra gjort samma sak. Han är den typiskt korkade personen med dålig erfarenhet av samhället som söker sig till polisyrket. Ungefär som politkerna som aldrig gjort något annat än varit politiker.

 2. NEJ SÅ FAN HELLER är vi skyldiga till att vi fått jönsar
  i många befattningar idag ! Vi har politiker som dubblerat
  sina löner trotts uruselt resultat, vi har en Poliskår som
  mörkar och håller inne med så mycket information man kan’
  som skiter i att köra ut när folket behöver, hjälp ,politiska tillsatta
  chefer tycker att vi kan klara oss själva, vi har mest våldtäkter
  i hela världen, Mord skjutningar, sprängdåd, skolbränder
  10000 tals bilbränder, inte en jävel åker fast för dessa bränder
  gängen springer omkring med vapen på stan, görs det någon
  kontroll? Nej, kniv verkar alla va utrustade med.
  Allt detta betalas med världens högsta skatter med världens
  klenaste resultat som följd, bara inkompetens.
  Men vi hade ju en Rikspolischef som orerade i samma
  ordalag, så han fick en ännu högre tjänst?

 3. Den kravlösa mentaliteten mot kriminella har härskat i decennium och fungerar inte i den här takten av gränslös invandring. Att försvara och stötta brottslingar urskiljningslöst medan svenska urbefolkningen ska utstå ständigt nya krav, bli kritiserade och få höjda skatter är inte en framkomlig väg längre. Det är bara att öppna ögon och öron. Det räcker med snedfördelningar. Men myndigheterna verkar märkligt ointresserade av att utföra de konkreta handlingar, som krävs för att radikalt minska brottsligheten i Sverige.

 4. Någon skrev här om tolkkostnader. OK ,ge dem en betald vid första rättegång förutsatt att de inte har fått SFI bidrag för att lära sig språket. Och vid näst tillkommande brott mm de skall betala själva.
  Varför måste jag bekosta i händelse och de slipper undan.

 5. V.v räkna bort mig, jag är inte ansvarig för massinvandringen och dess konsekvenser. Skicka ansvaret till politiker och politruker istället.

 6. Han glömde punkt 8. Det viktigaste.
  Åldersgränsen på 15 för att vara straffmyndig, som andra länder.

 7. En vit bil som efterlystes har hittats brinnande i Sollentuna.
  Lätt för polisen att spåra i bilregistret.

 8. Nej !
  Felet ligger bara hos den landsförädiska 7 klövern deras trogna trygga väljarkår och det övriga månkulturälskande etablissemanget…
  Känner och har personligen inget ansvar för att dagens mångkulturella och kriminella träsk Sverige befinner sig i fritt fall.

 9. Alla är skyldiga, utom gärningsmännen som är offer enigt denna polis. Byt jobb för du verkar inte begripa din arbetsuppgift.

 10. Att polisen nu öppet erkänner att de är skyldiga till brotten i samhället
  var något nytt men man förvånas inte längre.

 11. Kanske jobbar polisen för sin iranska klan och får sitt lilla lönebidrag för att komma med ”goda råd” till de etniska svenskarna som betalat hans utbildning eller är det som med den iranska försvarsminister, får bidrag från Sverige och bor i Iran. När de inte blir valda igen, kryper iraniern tillbaka till bidragsträsket i Sverige.

 12. Nä, vi alla är inte alls skyldiga! De som skjuter vilt omkring sig är de kriminella gängen och de VÄLJER sin livsstil, för i Sverige har de alla chanser att skaffa sig utbildning och jobb!

  Skyldiga är också politiker och rättsväsende som låter dem hållas; somliga individer bör spärras in för alla andra oskyldigas säkerhet!

  Riktigt provocerande pk-skitsnack av polisen!

 13. Polisen är den farligaste myndigheten eftersom den vägrar utvisa 17000 redan dömda till utvisning.
  Dessutom har tillverkat svenska pass till 1,6 miljoner nyanlända på 10 år, varav många har dubbla identiteter och är bedragare?

 14. Jag svär mig fri från misstankar riktade till mig från en polis. Polisen skall veta inte tro eller antaga saker.
  Han är feg och rädd om jobbet om han inte tror sig kunna tala ut om sin uppriktiga mening, ”det är politiker utan erfarenhet dessutom mycket naiva som satt oss i denna för Sverige oerhört farliga situation.”
  Jag vet att på många punkter är vi människor lika, de flesta normala vill att det ska gå deras barn väl. Alla föds och därmed också dör. Alla måste äta och dricka, de mest framåt vet att en kunskap är inte tung att bära men ohyggligt viktig. Därför så skaffar sig de flesta kunnande en del genom teoretiska studier, andra genom att via lärjunge bli mästare i ett yrke.
  Så har vi kategorin, vill tjäna pengar till vilket pris som helst bara jag slipper jobba, där ser vi politiker, kriminella, bidragstagare. De är de första i den kategorin som har skapat det nya mångkulturella Sverige, och de har inte kurage nog att erkänna, det gick riktigt snett, i bästa fall blir det ”jag såg det inte komma.”

 15. Med idioten Martins resonemang är tydligen också alla vita normala Svenska män lika skyldiga som pedofilen, Sraj Umar Banda som begått mer än 200 våldtäkter på minderåriga barn. Sök vård Martin!!!! Med sådana sk Kling o Klang fasoner blir aldrig Sverige normalt igen.
  Gäller hans resonemang också gruppvåldtäkter, bilbränder, sprängningar, alla brunna skolor o ALL annan skit som sker ”vi är alla skyldiga”, idiot.

 16. Det kan man hävda. I ett hjärntvättat, mentalt och på andra sätt ockuperat Sverige är det nog helt följdriktigt.

  Att vi alla är skyldiga innebär att den som de facto höll i vapnet och avlossade skottet då är oskyldig.

  Det betyder också att den som är ansvarig för att det illegala vapnet fanns är oskyldig.

  Det betyder också att den som skaffat vapnet är oskyldig.

  Det betyder också att den som har ansvar för att skytten inte hade ett hederligt arbete, var hemma och förberedde sig för nästa arbetsdag är oskyldig.

  Det betyder också att den som har ansvar för att skytten överhuvudtaget befinner sig i Sverige är oskyldig. (att denne knappast heter Pelle eller Lasse är knappast en högoddsare)

  Summa summarum, alla ytterst ansvariga för dådet är oskyldiga!

  Skulden ligger alltså hos oss andra som inte har ett vitten med saken att göra.

  Så lyder logiken i ett land med ”det största trygghetsprogrammet i modern tid”.

 17. Om man läser debattartikeln, så kan man ju tycka att det Martin Lazar skriver låter bra. Han är säkert engagerad i ungdomar och vill väl, men det är gammal skåpmat allting som han föreslår.

  Redan på 90 talet fick myndigheterna direktiv att samarbeta för att stävja den redan då ökande brottsligheten. Men detta samarbete blev inget annat än en massa möten. Och möten stävjar inga brott. Det behövs kängor på gatan. Lazar som kommunpolis går säkert själv redan på alltför många möten.

  Och hur mycket pengar har det inte östs ner i invandrarområden och skolorna i dessa områden. hade man under de senaste 50 åren öst ner lika mycket pengar i de Norrländska kommunerna för att stötta alla arbetslösa ungdomar så hade Norra Sverige blomstrat idag.

  Bollen ligger hos politikerna. Det är de och inga andra som sätter ribban på rättsväsendets arbete. Utan politiker som vågar ta tag i problemen kommer de bara att fortsätta. Det är alldeles för mycket pengar som det handlar om för att få folk med lite rymligare samveten att sluta begå brott.
  Men tyvärr så är kriminalpolitik en ickefråga för de ledande politikerna. Att skärpa upp kriminalpolitiken ger inga skatteinkomster för staten. Kostar bara en massa pengar. Och med tanke på den ekonomiska situationen landet befinner sig i kommer brottsligheten bara att öka. Finns inga pengar för att stävja det hela.

  Med tanke på Lazars relativa korta tid som polis, så kan man förmoda att han är en produkt av Södertörns högskola. Och det märks i det han skriver. Poliser ska vara poliser och syssla med att beivra brott och störa brottslingar. Återigen kängor på gatan.

  Och alla vi är inte skyldiga till flickans död. Jag har ingen som helst skuld till det hela. Däremot kan man ju ifrågasätta flickans föräldrar, som tillåter sitt barn vara ute vid den tiden och på den platsen.

  • Han Martin L verkar också ha lyssnat på och tagit till sig Dan Eliassons visdomsord om att man vet inte vad den personen varit med om. Nej, det vet vi inte men vi vet att även om personen varit med om svårigheter behöver man inte skjuta vilt omkring sig och träffa oskyldiga och sedan ha det som ursäkt, dessutom bli ursäktad för sitt handlingssätt av en representant för det officiella Sverige. Uselt!

 18. Martin Lazar !!! Alla är skyldiga ??? Hur menar du ? Är det hål i huvudet på dig ? Jag är definitivt inte skyldig till detta illdåd ! Och inga andra heller som INTE har röstat för detta . Som jag skrev tidigare , rösta på mig så kommer alla kriminella få enkel biljett till deras hemländer . Detta inkluderar sådana som du . Hur illa är det för detta land när en polis säger att alla är skyldiga???

 19. Martin Lazar ! Vilken djävla idiot !!! Polis !!!! Man blir mörkrädd på riktigt . Han borde väl veta hur hur bra det funkar i hans gamla hemland om det nu var Irak !!! Sverige är det nya Mellanöstern och Afrika ihopslaget . Då är frågan ? Hur djävla intelligent måste man vara för att begripa att det här kommer att gå åt helvete med svedala rike ???

 20. se till så Polisen Prioriterar rätt ärenden man kanske inte bör lägga jätte mycket krut på Hets mot Folkgrupp jaga pensionärer som skriver i affekt på facebook sluta ta mot anmälningar från Näthatsgranskaren Tomas Åberg och se till att börja granka väldtäkter förnedringsrån mot våra unga bidragsbrott mmm mm och framförallt UTVISA dom som inte har rätt vara i landet

 21. Den polisen får tala för sig själv och sina gelikar. Hans ”vi” borde utlösa ett minst lika stort, offentligt ramaskri som det som drabbade Jimmie Åkesson när han delade ut flygblad från ”svenska folket”.

 22. Det var bara 2 punkter i Lazars önskelista som jag kan hålla med om :skärpta straff och uppluckring av sekretesslagen.Resten var en ren utopi.När föräldrar låter minderåriga springa ute på nätterna utan att bry sig varken om sällskapet eller varför ungen helt plötsligt har pengar och en ny mobil m.m så kan man inte förvänta sig något större engagemang.Det är föräldrars skyldighet att hålla reda på sina ungar.Jag kan inte anse att det är alla andras fel att dom är ”offer”.Sånt svammel kan man syssla med på Södertörns kommunisthögskola.När det gäller Socialtjänstens arbete så finns det ju ett och annat stolpskott som borde söka annat jobb,men dom flesta gör sitt jobb utifrån dom förutsättningar som finns.Finns det några offer i sammanhanget så är det det Svenska folket som bara får tacka och ta emot allt som vår och tidigare regeringar ställt till med efter år av inkompetens, naivitet och svågerpolitik.

 23. Det vanliga tugget om att ALLA är skyldiga för att lägga en dimridå kring de som verkligen är skyldiga.

 24. Pappskallarna och utlänningarna har kommit in i polisen, men det stannar inte där, de kommer att ta över den!.

  Vi som var förutseende och röstade JA till SVERIGES frihet dvs nej till EU samt inte röstat på sjuklövern är FRIA från skuld i denna fråga, övriga :- gör något för att reparera era misstag!!

 25. ”Martin Lazar kom till Sverige från Irak när han var 15 år, idag är han södertäljebo och jobbar som kommunpolis i Botkyrka.”

  OKI…….

 26. Fy fan, dra inte in mej i den skiten. Dom som är skyldiga är muslimer, sjuklövern och alla naiva vänsterfeminister.

  • <
   väljarna,de som tillsatt sina styrande får ta
   på sig skulden…vi andra är helt oskyldiga!

   …att vi som är oskyldiga inte har åtgärdat
   problemet, utan bara tittar på förfallet och
   ojar oss…på så vis är skulden oxå vår, om
   de nu e det som snuten avser?
   Är det en uppmaning till inbördeskrig från
   polisens sida måhända??

Kommentera