Dubbla jätte-explosioner i Beirut


MELLANÖSTERN. Två explosioner har inträffat i Libanons huvudstad Beirut. Enligt landets hälsominister har ett ”mycket högt antal personer” skadats.

Screenshot_20200804-183250_Omni

CNN skriver, med hänvisning till statsägda medier, att anledningen till explosionen tros vara en brand i ett lager för fyrverkerier.

Flera olika videoklipp som har delats på Twitter visar hur tjock rök stiger mot himlen efter en mycket kraftfull explosion. Fönster på omkringliggande byggnader har krossats och bilder från platsen visar på stor förödelse. Smällen kändes i stora delar av staden och hördes flera mil.

Statsägda medier har uppgett att det var en brand i ett fyrverkerilager men dessa uppgifter har tillbakavisats av landets säkerhetschef som säger att explosionen berodde på ”högexplosivt material” och inte faktiska sprängämnen. Många har  dött och hundratals är skadade.

Över 2 200 personer har skadats i explosionen i Libanons huvudstad Beirut, och siffran lär stiga, uppger chefen för libanesiska Röda Korset för lokala medier enligt Reuters.

– Pettersson säger att i Beirut bor samma sorts människor som vi importerar i mångtusental…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “Dubbla jätte-explosioner i Beirut

 • Ahmed Efendi

  Igår Libanon imorgon Sverige .Tack för attni valde Sverige ????????????

  Gilla

 • Argus

  Får mig osökt att tänka på Sven Melanders Steve med Lloyden; ”Min fru heter Berit, men jag kallar henne Beirut för att hon är så jävla bombad”.

  Gilla

 • gamgubben

  En sak är säker, det var inte två ackord som sprack. Annars en parafras ”på östfronten intet nytt.”

  Gilla

 • Greger Karlson

  Antar vi kan vänta oss en kommentar från vår annars rätt dolda statsministern inom kort.
  Den här typen av händelser engagerar honom.

  Gilla

  • Markus Persson

   Libanons president Michel Aoun har redan uttalat sig: ”Det är oacceptabelt”, så Steffe har inte mer att tillföra.

   Gilla

 • Uller

  Är det Iran som provar sina nya smällare, har radioaktiviteten ökat i området?

  Gilla

 • Gerhard

  Kineserna skulle tagit patent på krutet fyrverkerierna och kompassen och aldrig släppt hemligheten till raketforskarna i mellanöstern!

  Gilla

 • Thomas

  ”Vilken jädra smäll!”
  -Dynamit-Harry

  Gilla

 • Olof.p

  Haha. Det är ingen nyhet att muslimer gillar att spränga och elda. Det är det första man tänker på när det är en explosion eller brand. Muslimer i farten igen. Kul förresten att de kallar vapen och ammunitionsförråd för fyrverkerilager. Tror dom vi är dumma eller.

  Gilla

 • messkalle

  I ett stort lager för fyrverkeripjäser blev det en våldsam explosion. Av videon att döma måste libaneser gilla att det smäller ofta och mycket. Men om det är så att de exporterar raketbränsletill eller färdiga missiler till Gaza är det stackars folket i Libanon som får ta smällen (bildligt) två gånger.

  Gilla

 • Nisse

  Man undrar om det är Stefans vänner som har varit i farten igen ?

  Gilla

 • Nils Dacke

  Libanon var ett blomstrande land på 50-talet och Beirut kallades Mellanösterns Paris, sedan övertog i huvudsak palestinier och syrier styret och det blev kaos och krig. Många betraktare ser likheter med Sverige och har varnat för en kommande Libanonisering av vårt land.

  Gilla

 • messkalle

  I ett stort lager för fyrverkeripjäser blev det en våldsam explosion. Av videon att döma måste libaneser gilla att det smäller ofta och mycket. Men om det är så att de exporterar drivmedlet till fyrverkeritraketerna som avfyras mot Israel blir det tyst om orsaken till smällen.

  Gilla

 • Pålsjö

  Bomb och skjutgalna araber, dessa explosioner är exempel på att de saknar respekt för allt liv (med undantag för sitt eget liv då) andras liv räknas inte, vare sig människors liv eller djurs liv. Känslokallt ! Beträffande avsaknad av respekt för djurens liv, angående fåglar: Européer försöker rädda storkar, då händer detta över Libanon (varnings för obehagliga bilder): https://www.greenprophet.com/2014/10/europeans-try-to-save-storks-then-this-happens-over-lebanon-warning-graphic-images/

  Gilla

  • Pålsjö

   Tillägg t. ovanstående kommentar: Fågelexperten Tomas Axén Haraldsson talar om den horribla nedskjutningen av storkar över Libanon, man tar inte ens tillvara på storkarna, istället får de ligga och ruttna, (beskriver den s.k ”traditionen” att skjuta storkar vid 20:00 in i programmet):https://sverigesradio.se/avsnitt/1527154

   Gilla

 • Krister Nyström

  Libanon var ett turistställe innan de tog in miljoner av muslimer, kan man tänka sig hur det kan bli när så många från den ”fredliga religionen” kommer till ett nytt land.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: