Nya terrorbränder i Lund, Östhammar, Sandviken, Sala, Malmö med flera i natt…


BROTTSLIGHET. Efter en rad bränder i Lund och dess närområde har det natten mot tisdag återigen brunnit i staden. Fasaden på BUP har eldhärjats och en bil misstänks vara satt i brand, rapporterar Polisen på sin hemsida

Steget Efter

Strax före klockan 03 på tisdagen fick räddningstjänsten åka ut till Barn- och ungdomspsykiatrimottagningen. Kort därefter började en bil i Klostergården i södra Lund att brinna.

Enligt polisen har det varit fler än 50 anlagda bränder i Lund sedan årsskiftet och minst 12 skolor i Lund har brunnit sedan i mars.

-Pettersson kollar runt på polisens hemsida och ser att det även brunnit bilar i Östhammar, Sandviken, Malmö och Sala. Det har varit skottlossning och mordförsök i Eslöv, rån på flera platser, knivattacker likaså. Med mera. Mångkulturen levererar…och ni ska veta att polisen rapporterar bara ett urval av alla händelser och vissa distrikt rapporterar inte alls.

Inom EU har medlemsländerna kommit överens om en gemensam definition av terroristbrott, vilken också har införts i svensk lag (Lagen om straff för terroristbrott). Enligt denna definition är terroristbrott handlingar som allvarligt kan skada en stat eller mellanstatlig organisation om de syftar till att:

  1. Injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller befolkningsgrupp
  2. Tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller avstå från att vidta en åtgärd
  3. Destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer

Terrorbrott – inte skadegörelse

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Nya terrorbränder i Lund, Östhammar, Sandviken, Sala, Malmö med flera i natt…

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: