UD-anställde Aram godkände minst 121 visum till afghaner på felaktiga grunder…


BROTTSLIGHET. En tidigare medarbetare på Utrikes departementet åtalas för grovt tjänstefel efter att ha godkänt 121 visum till afghaner på felaktiga grunder, rapporterar SVT Nyheter.

Ett av de 121 felaktiga visumen

Den åtalade var egentligen tjänsteman på Migrationsverket, men lånades ut till Sveriges ambassad i Pakistans huvudstad Islamabad. Enligt åtalet ska mannen ha ignorerat uppenbara varningssignaler i ansökningarna. – Jag tror att jag kommer att yrka på ett fängelsestraff, säger kammaråklagare Arne Fors.

Ex-tjänstemannen nekar till brott via sin advokat Tomas Bodström.

-Pettersson säger att det är bara ett exempel, vi har skrivit om detta många gånger på bloggen men UD och andra myndigheter verkar inte bry sig. I det är fallet fick mannen, Aram, sparken 2017, och givetvis var han ”svensk” som bara hjälpte sina landsmän för en rejäl slant per styck…

 

 • TIDIGARE 2020-03-08. SD vill ha lag för att upphäva medborgarskap

INVANDRING. Sverigedemokraterna gick i veckan ut med att partiet vill uppvärdera det svenska medborgarskapet och höja kraven. I väntan på det bör alla nya utfärdanden stoppas, skriver Svenska Dagbladet, bakom betalvägg. 

CC-Licens

Sverigedemokraterna vill att medborgarskap ska kunna annulleras om det beviljats på felaktiga grunder. SD-ledaren Jimmie Åkesson öppnar för att systematiskt granska ”riskgrupper” som fått medborgarskap. SD hoppas kunna göra det utan att ändra grundlagen, men enligt rättsexperter är det en svårframkomlig väg.

-Pettersson säger att det är självklarheter, den som har ljugit, hotat eller mutat sig till medborgarskap ska givetvis ha det indraget. Det lovade Alliansen inför valet 2010, sedan gjorde Reinfeldt upp med Miljöpartiet i stället för att infria sina vallöften. Socialdemokraterna har också föreslagit indragna medborgarskap men inget har hänt mer än prat.

Moderaterna – Ta medborgarskapet från kriminella invandrare

Även socialdemokraterna har väckt tanken

Socialdemokraterna ville dra in medborgarskapet för kriminella invandrare

Mina förslag:

 • Släpp inte in kriminella i landet
 • Är de här, ge dem aldrig permanent uppehållstillstånd
 • Har de fått uppehållstillstånd ge dem inte medborgarskap
 • Utvisa så många som möjligt, obligatorisk utvisning ska gälla vid brott över en viss nivå
 • Medborgarskap ska kunna dras in om de delats ut på felaktiga uppgifter, genom mutor eller hot.
 • De som har dubbla medborgarskap, överväg att i vissa fall dra in det svenska.
 • Alla som söker asyl ska informeras om att om du ljuger om identitet, bakgrund, ålder vid ansökan så kommer du att kastas ut när vi kommer på dina lögner. Ni vet väl att det inte är olagligt att ljuga om sin bakgrund i Flathetens land.
 • Sammanfattning ut, ut, ut för alla som inte sköter sig och ljuger…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “UD-anställde Aram godkände minst 121 visum till afghaner på felaktiga grunder…

 • Uller

  Dessa tillsammans med Annie Lövs Afghaner, behövs så väl nästa val, om sossarna skall överleva.

  Gilla

 • whatthefeng

  Alla 121 skulle med omedelbar verkan sparkas ut ur landet tätt följd av nummer 122 (”Aram”).

  Efter det hade det verkligen blåst ordentligt när Twitter, Facebook och våra så kallade etablerade medier hade börjat dra snyftvalsen.

  Bästa vore att också dessa personer också sparkats ut ur landet.

  För att citera kung Karl XV:s valspråk.

  ”Land skall med lag byggas”

  Gilla

 • UD-anställde Aram godkände minst 121 visum till afghaner på felaktiga grunder… — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] via UD-anställde Aram godkände minst 121 visum till afghaner på felaktiga grunder… — Petterssons … […]

  Gilla

 • Maja 2

  Det regnar pengar på mannen.Han har nog tjänat mycket på detta, så att ge honom en gratis rättegång skulle vara helt fel.
  En libanesiska sade att varje pass har ett värde på 80 tusen .

  Gilla

 • Cinna

  Detta; att gynna landsmän, klanmedlemmar och släktingar är det normala i stora delar av världen och ffa i Mena, i länder Sverige tagit emot mycket folk i från.
  Så detta beteende kommer vi få se mer och mer av i Sverige:
  Ju mer demografin ändras kommer det drabba svensken och hans barn vid fördelning av resurser och bidrag, tillsättning av anställningar och utbildningsplatser -I SVERIGE!
  – För det är så det fungerar i dessa länder som dessa människor har sitt ”tänk” ifrån!

  Kommer svensken fatta något då? Eller bortförklara in i döden, hjärntvättad av Media att arabisering är fantastiskt? -För det är inte ”mångkultur”, det är Arabisering & klantänkande som pågår!

  Gilla

 • gamgubben

  Undrar hur många Aram vi har som är haram!

  Gilla

 • Argus

  Palme förvandlade verkligen Sverige:

  ”Ämbetsmannaansvar var det straffrättsliga ansvaret för offentligt anställda som gällde i Sverige före ämbetsansvarsreformen som trädde i kraft den 1 januari 1976.

  Fel eller försummelser i tjänsten kunde liksom idag leda till ansvar för tjänstefel. För tjänstefel dömdes en offentligt anställd som av försummelse, oförstånd eller oskicklighet åsidosatte vad som ålåg honom enligt lag, instruktion, annan författning, särskild föreskrift eller tjänstens beskaffenhet. Möjliga påföljder var böter och fängelse, men även de särskilda ämbetsstraffen suspension och avsättning kunde tillgripas.” (Wikipedia)

  Efter politiserandet av statstjänstemannakåren behövdes de underbegåvade politrukerna skyddas mot åtal för försummelse, oförstånd eller oskicklighet.

  I detta fall råder dock åtalbart ansvar och det är både förvånande och glädjande att en åklagare åtalar. Jag trodde de annars var fullt upptagna med att beslagta böcker och kontrollera interpunktion på sociala medier.

  Gilla

 • Anders

  Jag tror vi får tillsätta en utredning och se över våra rutiner.

  Gilla

 • nils.

  Han kommer att gå fri, han utförde precis vad sossarna hoppades på.

  Gilla

 • Olof.p

  Tvångströja till landsförädaren Reinfeldt.

  Gillad av 1 person

 • turrim

  Här måste det finna minst två höga chefer i Migrationsverket och i UD som är ytterst ansvariga. Vem är det? Vad har hänt?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: