Per Bolund: Bygg om tomma kontor till bostäder

BOSTADSMARKNAD. Finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund (MP) tycker att tomma kontorslokaler ska byggas om till bostäder, rapporterar TV4 Nyheterna. – Vi har sett att fler jobbar hemma och det kan betyda att vi behöver mindre kontorsytor framöver, säger Bolund.

Bostadsminister Per Bolund, pressbild Miljöpartiet.

Allt fler arbetar hemifrån till följd av pandemin och Folkhälsomyndighetens senaste rekommendationer är att folk även under hösten ska jobba hemma om det är möjligt.

Christoffer Börjesson, digital chef hos Fastighetsägarna, tycker att Bolunds förslag är bra, men säger samtidigt att det är många regelverk att ta hänsyn till.

-Pettersson säger att det låter bra men när miljöpartiet är inblandat undrar jag vilka Per Bolund tänker sig ska bo i de före detta kontoren. Sedan är det en annan sak om det går att göra rent ekonomiskt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Per Bolund: Bygg om tomma kontor till bostäder

 1. Börja med arbetsförmedlingen och fortsätt med försäkringskassan.
  Eventuellt kan väl Rosenbad oc delar av riksdagshuset också byggas om.

 2. Nisse

  02 08 2020 at 22:59
  Ombyggda kontorslokaler i centrum, blir väl inte de billiga bostäder folket letar efter?”

  Man kan nyttja ytan så att alla får ett var sitt litet sovrum med garderob, toaletter mm i gemensamma utrymmen i korridorer precis som det brukar vara.
  Finns massor med kontorslokaler utanför staden också.

  Eller/och

  Brist på studentbostäder i Stockholm och andra städer. Kan man inte omvandla dessa till tillfälliga studentbostäder, så att folk kan studera?

 3. Ja, den geniala Miljöpartisten Bolund har åter talat !
  Varför lyfte någon på stenen där MP befann sig?
  Dags att krypa tillbaka igen…..

 4. På sjön kallas det för Hotbed, när den som sovit kliver upp och går till jobbet, så kommer den som jobbat och lägger sig och sover.

  Då använder 2 olika skift samma säng….

  Kan man inte göra likadant med lägenheter?
  Tänk vad mycket resurser man skulle spara…

 5. Typisk för Sverige. Arbetsplatser görs om till bostäder.
  Här ska all världens folk bo, ingen kommer arbeta.

 6. Å ja,,och Rosenbad är ganska tomt året om också ,så börja där.
  Jasså inte det!
  HYCKLARE!

 7. Om Per i Påse installerar sig själv i en papplåda på motorvägen, först då får han kontakt med verkligheten och en trovärdig dödsruna.

 8. Ingen tänker tanken om alla jobbar hemifrån hur går det då med känslan av företagsanda och sjunker inte produktiviteten?
  Tror inte att det finns tillräckligt med solidaritet grupper emellan inte ens hos oss svenskar, se bara vad hände efter valet -18.
  Förmodat utbildat folk inom partierna glömde nationen, kunde absolut ej komma överens om att bilda en stark Regering för vårat lands bästa.

  Så varför skulle enskilda medarbetare inom ett företag prestera bättre än ”gräddan” inom nationen?
  En tanke ej genomtänkt, är sämre än ingen tanke alls!

 9. Om vi ordnade tak över huvudet för alla ”flyktingar” som deras fränder gör behöver vi inte fler bostäder, vi behöver fler tält. HTUT ( högst tillfälliga uppehållstillstånd) och tält skulle inte bara lösa bostadsbristen, det skulle även avsevärt dämpa lusten att söka asyl här.

 10. Hål i huvudet som vanligt av Bolund… jag skäms över mitt fädernearv som vanligt när miljöpartister numer yttrar sig som son till en av grundarna för gröna seniorer (pappa brydde sig verkligen om miljön) sluta leka att Du bryr Dig… hjälp till att stänga gränserna för ”kompetensregnet” istället,,, pucko…

 11. Landsförrädare Bolund fortsätter den s…förrädarregeringens arbete att fylla vårt älskade Sverige med substanslös biomassa från all världens skithål.
  Ja ja, den fysiska konflikten kommer allt närmre Sveriges samhällen, den dag då den riktige Svensken fått nog.

 12. Det är bara att låta dem flytta in på mentalsjukhusen , så får de fullservice dygnet runt, jag menar miljöpartisterna förstås, till att börja med, för numera har vi fler dysfunktionella som platsar där från våra riksdagspartier, det är bara välja fritt!!
  Reclaim sverige

 13. Alla människors lika värde, gäller det också svenskar som är i desperat behov av någonstans att bo och som förgäves bönar och ber om tak över huvudet ? Men en infödd svensk är kanske inte värd något, annat än värdefull när det ska betalas för något som bara andra får, betala för något som man inte själv kan få. ”Alla människors lika… en svensk kanske inte räknas som människa?

  ”Nyanlända får förtur i stora delar av landet.Klart vanligaste skälet till att människor gått före i kön är att de är nyanlända, visar Hem & Hyras genomgång”.
  https://www.hemhyra.se/nyheter/nyanlanda-far-fortur-storre-delen-av-landet/

 14. Om vi slapp alla dessa odugliga politiker som Per Bolund (MP) och hela flocken av likasinnade som han ingår i …

  http://www.sverigesnatur.org/app/uploads/2019/01/img-4458.jpg

  Bildkälla: Tidningen Sveriges Natur

  … vilka tillsammans ständigt skapar oändliga varianter av vettlösa samhällskriser med det mesta dom företar sig … Ja, då skulle mycket vara vunnet och hela vårt land kunde då med största säkerhet uppnå ett mycket bättre statsskick.

  Jag får en stark känsla av att Per Bolund (MP) med sitt senaste förslag är ute och cyklar nu igen …

  https://villalivet.se/wp-content/uploads/2020/03/per.jpg

  Bildkälla: villalivet,se

  Det bästa vore om han snarast trampade iväg så långt bort som möjligt från både regeringsbyggnaden Rosenbad och riksdagshuset på Helgeandsholmen.

 15. Behöver vi inte att fler får arbete då? Då försvinner arbetsplatserna permanent.
  Det ska väl en MP, att kläcka ur sig något så dumt?

  • Finns hur många stora kontorskomplex som helst lediga i storstäderna. Med corona kommer det ta flera år att få dessa fyllda med arbetare.

   • Ombyggda kontorslokaler i centrum, blir väl inte de billiga bostäder folket letar efter?

 16. Fantastiskt ! Med Bolund vid rodret är det 1:a April varje dag.
  Varför inte göra om riksdagshuset till mentalsjukhus när du ändå är i farten.
  Endast mindre justeringar nödvändiga…

 17. Det där kan vem som helst klä i ord men rent ekonomiskt är det svårt att bygga om centrala kontorslandskap i t.ex Stockholm till bostäder med tanke på höga hyror.
  Och andra sidan, om nu flyktingar får bo på hotell för 1000-1500 natten varför inte bygga små sovplatser där de har gemensamma toaletter och kök.Det skulle bli mycket billigare.
  I kontraktet skulle det ingå att var och en ansvarar för sitt ,om skadegörelse förekommer får de själva bekosta skadorna.

 18. Rösta på mig som nästa statsminister så garanterar jag att likasinnade folk inklusive Per Bolund ska ut ur vårat land på livstid !!!! Hur kan det vara möjligt i ett demokratiskt land där ett litet skit parti kan ha så mycket makt ????

Kommentera