Magnus Stenlund om de ekonomiska stödpaketen till EU


KREDIT. Det har redan tagits beslut i frågan om stödpaketen, men ni kan visa ert missnöje och hjälpa sprida ordet genom att skriva under Magnus Stenlunds namninsamling på ”Stoppa de gigantiska stödpaketen – vi har inte råd!”

Magnus Stenlund är författare och kreditanalytiker

Corona används som som svepskäl för att göda aktiemarknad och kapitalägare med enorma belopp. En historiskt oöverträffad förmögenhetsöverföring är i full gång – och bara fortsätter. Redan nu prognostiseras en ökning av statsskulden med 10 procentenheter, 500 miljarder, och utgifterna ökar med 100 miljarder per månad. Det kommer ta evigheter att betala tillbaka detta, om det ens kommer vara möjligt.

När 750 miljarder EURO nu hastas igenom EU-maskineriet, pengar som svenska skattebetalare ska bidra med, för att stötta länder med mindre lån och lägre skattetryck i förhållande till deras BNP – och med lägre faktisk pensionsålder än vi har. Det är också med all sannolikhet bara en i en lång rad med lån som EU kommer ta i detta och andra syften, med svenska skattebetalare som solidariskt ansvariga.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Magnus Stenlund om de ekonomiska stödpaketen till EU

 • Roland Salomonsson

  Medelhavsländerna lär knappast få mer än en del av förväntade bidrag, innan de organiserar en mottagning med öppna gränser för muslimsk massinvandring. det är ju syftet med så enorma belopp, som skall ge sken av att vara hjälp åt resp länders gräsrötter.

  Förra veckan anlände 11000 ”flyktingar” från Tunisien, medförande hundar, smycken, klädda i sportkläder, med mobiler etc. Helt vanliga muslimska turister som dock avser att turista försörjda av något Européiskt land livet ut.

  Gillad av 2 personer

 • Hasse

  När en kvinna som jag lärt känna jobbat här i 13 år i slityrke vill gå i pension vid 64.aldrig legat samhället till last. Bott här i 16. Var försöjd av sin man som dog. Hon ska få en pension på 3400 kr i månaden brutto.
  Dessa kvinnor sätter inte regering o riksdag något värde på.
  Hon känner sig lurad in i ryggmärgen.
  Och kommer förmodligen flytta tillbaks till sitt gamla hemland.Vart fan är pengarna?

  Gillad av 1 person

 • Anna.

  Polen har pensionsålder för kvinnor 60, och för män 65.
  Och dessutom bra pension.

  Gilla

 • Klas.

  När får vi tillbaka de ett hundra miljarder som Reinfeldt sprätte iväg till Grekland?

  Gilla

  • Pettersson

   Reinfeldt lånade vad jag vet inte ut något till Grekland, däremot lånade Sverige ut 100 miljarder kronor till Internationella valutafonden (IMF) till en ränta på 0,1 procent, vilket vi förlorade på eftersom vi betalade c:a 2,4 procent i ränta.

   Men har du uppgifter om Reinfeldts utgång tar jag gärna en länk.

   Gilla

 • gamgubben

  Inte nog med att svenska skattebetalare ska hjälpa utomeuropeiska folkslag som vill komma hit till El Dorado Sverige utan vi ska stötta sydeuropa också. Vi ska höja vår pensionsålder medans de går i pension mellan 55 till 60 år. Det kommer väl också att löna sig lite senare, men inte för de närmaste generationerna i Sverige.

  Gillad av 1 person

 • Greger Karlson

  Pratade igår med en fransk kompis. Han berättade att hans mamma gick i pension förra året, 62 år gammal.
  Jag frågade om pensionsåldern och enligt honom beror det lite på och jag har inte koll på detaljerna men mellan 58 och 62 år var det i alla fall.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: