Anställd på säkerhetsklassat fängelse hade dubbla identiteter

INVANDRING & SÄKERHET. I augusti i år mottog kriminalvårdens säkerhetsavdelning information om att en anställd på anstalten Hall i Södertälje misstänktes ha dubbla identiteter, rapporterar SVT

Anstalten Hall. Pressbild från Kriminalvården.

Enligt uppgifter från Skatteverket så invandrade mannen till Sverige i början av 2011. Men enligt andra uppgifter misstänks samma man i stället ha invandrat 2007 under en annan identitet.

Detta väckte misstankar hos kriminalvården som besökte Skatteverket för att reda ut uppgifterna. Efter att ha granskat mannens båda id-ansökningar stod det klart att mannen som syns på de olika ansökningarna var samma person. Mannen bekräftade även detta när han avslöjats.

Mannen får nu sparken från Hall eftersom han medvetet undanhållit sina dubbla identiteter för sin arbetsgivare. Vilken som är mannens riktiga identitet har utredningen ännu inte kunnat bevisa.

– Pettersson säger att dubbla och felaktiga identiteter avslöjas gång på gång, men våra myndigheter låtsas som det bara är enstaka fall. Det handlar om flathet från myndigheterna och garanterat om bidrag för invandrarna, varför ”invandrar” man en gång till annars. Det är inte för att man är ärlig och arbetsam. Varför står det inget om utvisning och indraget medborgarskap om han fått något…

Hall är en anstalt med f.n 171 platser för manliga fångar i säkerhetsklass 1. Anstalten ligger fem kilometer utanför Södertälje. Hall har c:a 220 medarbetare men håller på att moderniseras och byggas ut för fler platser och anställda.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Anställd på säkerhetsklassat fängelse hade dubbla identiteter

 1. Det Sverige jag ansåg vara ett hyfsat land före 1970, har sedan undan för undan försämrats. Orsaken är konsensustänkandet, undanhållande av fakta för befolkningen orkestrerat av broilerpolitiker hemfallna till vänskapskorruption och nepotism.

 2. Alla svenskar med rent mjöl i påsen behöver inte frukta samkörning av myndigheternas dataregister !
  De flesta av oss är inte i närheten eller i risk av att bli ”drabbade”.
  Men frågan är hur det är ställt med de som måste ta besluten, och sina likasinnade kriminella ?
  Varför är bevakningskameror så ”farliga ” ?
  Varför pixlas foton på förrövarna om man är angelägen att hitta dem ?
  Vill man veta sanningarna ?
  Lever rättsväsen, politiker, makthavare i symbios med de kriminella ?
  Tål de en grundlig granskning ?
  Tror inte det, därför finns inte den ärliga, politiska viljan att rätta till systemfelet.
  Man vill helt enkelt inte såga av den gren man sitter på.
  Samkörning av dataregister är inte teknisk komplicerat, eller dyrt.

 3. En god början är att utöka säkerheten kring samordningsnumren, här finns en god grogrund för fusk. Kan det här vara något för ”Kapten Långsam”? Är det han som är inkvoterad i regeringen för sin politiska flit?

 4. Allt är ett stort bedrägligt skämt, du skall
  och du ska
  bevisa din identitet precis överallt,
  ta ut pengar, sätta in pengar, bolaget, körkortet ja precis allt
  men myndigheter orkar inte ens bekymra sig över identitetskontrollera nykomlingarna, över 100 skrivna på en adress kanske lite efter tänksamt skulle kunns ge en ledtråd, men nej de orkar helt enkelt inte utföra sitt ämbete, eller så ligger det på någon annans bord.
  fingeravtryck, ???? kränker individen
  vilket stort skämt, PK har verkligen gjort landet till en stor syltburk där alla har fingrarna i, men skattebetalaren får bara skit vad de än gör!!

 5. Måste finnas en marknad att anställa Systembolagspersonal på t.ex Migrationsverket dom är ju vana att hantera Leg och bedöma folks ålder ser man ung ut får man visa Leg inget leg inget Köp

 6. 2 december 1766 införde Sverige som första land i världen tryckfrihet. Offentlighetsprincipen som är definierad i Tryckfrihetsförordningen har varit en hörnsten i svensk förvaltning i århundraden. Alla handlingar på en myndighet är offentlig allmän handling om den inte är sekretessbelagd. Du kan alltså utan krav på identifiering hämta ut en allmän handling. Det kan vara förenat med en viss kostnad om den är omfattande men många myndigheter avstår från betalning om reproduktionen är digital.

  Detta till trots råder sekretess mellan myndigheter. Oklart varför och lika oklart när det infördes och av vem eller vilka. För att ytterligare göra det mer obegripligt så har EU ett centralt register över asylsökande komplett med fingeravtryck som jag har förstått det. Detta register verkar dock inte användas av Migrationsverket.

  Jag är lite av amerikavän. I alla fall av ”The Founding Fathers”. Mycket av det som gjordes i slutet av sjuttonhundratalet står sig starkare än någonsin i dag. Den amerikanska konstitutionen skyddar amerikanska medborgare, punkt. Samma sak borde gälla svensk lagstiftning. Därför borde urskiljning göras mellan att dela information mellan myndigheter göras för svenskar och andra.

  • När vi sökte en dom i Stockholms Tingsrätt tvingades vi både visa ID handlingar samt ta av oss ytterkläder och skor! Och vi betalade
   89 kronor för domen, om jag minns på kronan beloppet …
   Väninnan sade att det är för märkvärdigt att vi tvingas redovisa ID kort och klä av oss,när landet släpper in papperslösa varje vecka.

  • Uppenbart okunnigt. ”Microsoft ansåg 2013 att de inte kunde lämna ut information lagrad på Irland till amerikanska myndigheter. Lagen Stored Communications Act (SCA) förtydligades 2018 så att det blev tydligt att SCA också inkluderade data lagrad utanför USA i och med Clarifying Lawful Overseas Use of Data Act (Cloud Act).”

 7. Kontraktet, som våra LANDSFÖRRÄDARE, socialdemokraterna,
  har med muslimerna sedan 1999 hindrar regeringen från att göra
  en riktig registrering av invandrare!

  Thailand har ett komplett system för individer, som registreras i
  landet!

  Med ett riktigt registreringssystem skulle vi slippa dessa kriminella
  i Vårt Fosterland!

 8. Anledningen att så många ”tomtar” utnyttjar att man kan göra så här stavas flathet.Det torde ju inte vara omöjligt att samköra dataregister mellan olika myndigheter.Skrota sekretesslagarna som det ser ut nu och skapa nya fungerande.I dag kan t.e.x.50 personer vara skrivna på samma adress.50 st.kan få körkort på en persons identitet.Hur många gånger kan man åka in och ut ur vårt land och ljuga ihop ny identitet hos migrationsverket utan att det avslöjas ? Hur många kallar sig Läkare utan att någon kollar upp det ? Har själv träffat en sådan som jag kollade upp.Mycket riktigt visade sig att han bara läst medicin i tre terminer men hoppat av.Våra slappa rutiner och bromsklossen sekretesslagarna möjliggör för att detta får förekomma.

  • Migrationsverket tar fingeravtryck och fotar alla asylsökande och varför de inte kontrollerar i sitt eget register kan bara vara lathet eller korruption.

 9. Säkerheten är noll.
  Sverige kan inte bättre.
  Polisen klarar inte längre sin uppgift.
  Inte skola, vård och omsorg heller.
  Fisken ruttnar från huvudet, Sverige också.
  Venezuela nästa.

 10. Läste i dag på tv nyheter att finsk polis har börjat använda ansiktsigenkännings apparat och har tagit fast många efterlysta tack vare det .
  Europa måste göra likadant.
  Det roliga var att jag i går i samband med någon artikel nämnde att konstigt att inte såna apparater inte finns tillgängliga i dessa IT tider.

  Nu skulle man kunna putsa bort mycket skit här ,om det skulle vara lagligt.
  Bara en passbild mot en bild från en bevakningskamera och man skulle kunna med modern teknik kartlägga många bovar och dem som ljuger om sin ålder.
  Det här bör finnas i en internationell gemensam databank,så man kan rädda Europa , om viljan finns.

  • Svensk polis vill testa automatiskansikts igenkänning men får inte för Datainspektionen så nu ligger frågan hos regeringen, och Morgan Johansson brukar inte vara så snabb.

   • Jag tror att Pettersson har fel för en gångs skull. Jag har hört att Morgan Johansson är snabb, väldigt snabb. Fyra sekunder säger visst Annika Strandhäll. 😉

   • Han är väldigt snabb när det gäller att forma beslut
    som försvårar för det fria rätten att uttala sig,i men iövrigt är
    han en sölkorv. tillsättar bara endlösa utredningar!

Kommentera