Fyra gånger fler skjutvapen beslagtagna hittills i år, men gängen ska knäckas i år också…


BROTTSLIGHET. Trots kraftigt begränsad persontrafik under coronapandemin har Tullverket beslagtagit nästan fyra gånger så många skjutvapen som förra året, skriver SVT Nyheter.

Steget Efter. Gängen ska knäckas säger justitieminister Morgan Johansson (S).

Under årets första halva beslagtogs 79 skjutvapen i Sverige, samma siffra för förra året var 20. Under hela förra året beslagtogs 58 vapen.

Tullverkets beslag av narkotika bara marginellt minskat. Vissa beslag av droger så som cannabis och kokain har till och med ökat, enligt Tullverket.

– Bara vi stoppar ett vapen är vi nöjda, men nu har vi stoppat betydligt fler än tidigare år. Det är vi väldigt nöjda med men vi kommer fortsätta med det här arbetet under flera års tid, säger Lars Kristoffersson, chef för brottsbekämpningen på Tullverket.

-Pettersson säger att det hjälper inte att stoppa en del vapen och knark. Det är de kriminella som måste stoppas vid gränsen, utvisas eller låsas in…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Fyra gånger fler skjutvapen beslagtagna hittills i år, men gängen ska knäckas i år också…

 • Kenth Andersson

  Steffe och Morgan, det är riktiga benknäckare !
  Utgår ifrån att de på sikt lönsamma parasiterna i de kriminella gängen känner sig hotade av svenska landsförädiska politiker och knäböjande Pride-poliser….

  Gilla

 • villervalle03

  Polisen tar omtag och tänker nu presentera en ny middag att muta de kriminella med. Gangsterpizza, oxfilé pizza med strössel av hasch istället för oregano och en fri lina kokain som aperitif. De väntar sig att få stor uppslutning, efterrätten utgör som tidigare med saft och bullar för de små,”undrar vad de varit med om” , barnen. En helt ny strategi som kommer att få kriminaliteten att sjunka enormt, under den tiden de sitter och äter. Socialstyrelsen rekommenderar Polisen att göra orosanmälan, för att minska våldtäkter och rån. Förväntas vara mycket effektivt, så ett nytt år med nöjda och glada poliser och ”barn” kommer att påbörjas, socialtanterna beredda att rycka ut med bidragsblocket i handväskan, för de stackarna som misslyckats med sina rånjobb.

  Gilla

 • Tony

  Bara en stor fjant uttalar sig så, han har vare sig förmåga
  eller intresse att knäcka några gäng , bara munväxder.

  Gilla

 • centurion

  I ett normalt land betyder Gräns att den i utgångsläget hålles Stängd. Annars är det ju för bövelen ingen Gräns ! Men i svängdörrarnas land gäller andra ordningar. Vapen in. Knark in. Brottslingar in. Oknäckta gäng in. IS-krigare in. Terrorister in. Islamister in. Corona-smittade in. Bidrags-skojare in. –Stöldgods ut. Skrotbilar med värdefulla chassinr. ut. Överblivna bidrags-pengar som ska försörja IS-krigare ut. Semesterfirare som ska besöka det land de ”flytt” ifrån ut.
  Alla andra normala länder klarar av att skydda sina gränser. Hur svårt kan det bli ?

  Gilla

 • Ninja

  Dags att bli muslim för dom har tagit över mer än halva landet

  Kanske förtur till lägenhet högre lön förtur till allt gratis tandvård m.m

  Bara hänga med vinden den muslimska o tänka på sin egen ficka

  Gilla

 • Kattsand

  Finns inte den politiska viljan så blir det ingen ändring. Har sossarna lovat att knäcka gängen så kan man vara säker på att det motsatta kommer att hända.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: