Eid al-adha, muslimernas offerhögtid…


ISLAM. Eid al-adha, också kallad för offerhögtiden, stora eid eller bakr-eid, är en av de två islamska högtidsfester som firas av muslimer över hela världen. I år är det dock ett annorlunda firande på grund av corona-pandemin, men det verkar inte begränsa alla. 

Muslimer slaktar i år…

Muslimer slaktar nötkreatur, kameler och får i blodiga offer för att fira Eid al-Adha under de ”begränsade” festligheter som går att hålla trots corona.

Idag är det den andra av det fyra dagar långa offrandet, som sammanfaller med pilgrimsfärden Hajj i Saudiarabien .

Eid al-Adha firar muslimernas tro att profeten Abraham var villig att offra sin son som en handling till lydnad mot Gud, innan Gud sade att ett får skulle offras istället.

Läs mer och titta på bilder hos Daily Mail

Nedan skillnaden mellan Turkiet och Pakistan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Eid al-adha, muslimernas offerhögtid…

 • bergersjo

  Och i år hade de kunnat fira den tillsammans med Stockholm Pride! Äkta mångkultur.
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/08/05/eid-al-adha-och-stockholm-pride-samtidigt/

  Gilla

 • Eid al-adha och Stockholm Pride- samtidigt! | Maniac Media

  […] inom vänstern. Just detta faktum gör att det känns intressant att den muslimska offerhögtiden Eid al-Adha, där man firar att Abraham (eller Ibrahim, eller Abram) tänkte skära halsen av sin son eftersom […]

  Gilla

 • Thomas

  Skit från afrikas och asiens kloaker.

  Gilla

 • MrR

  Satans svin !

  Gilla

 • Pålsjö

  Islam betyder ordagrant ”underkastelse och lydnad”. Och den som inte underkastar sig och lyder förtjänar förstås att dö, – dagligen läser man om illdåd som begås i Islams namn med död och förintelse som följd. Islam kallar sig ”kärlekens och fredens religion”, men är i själva verket en dödskult som hyllar och tillber döden i alla dess former, och hur fridsamt, ömsint och kärleksfullt är detta, ett islamiskt så kallat ”högtidsfirande”:
  Eid Al-Adha, offer-festen där gator och vägar färgas röda av blodet från mängder av getter, kor, kameler och får som slaktas inför publik. Vuxna och barn står som åskådare när djuren gör ett sista, desperat försök att komma fria innan de tvingas falla för slaktarens blodiga kniv. Förfärliga bilder som visar det rituella blodbadet, en grym och motbjudande tradition i Islams namn. The Sun: ”BLOOD IN THE STREETS”:
  https://www.thesun.co.uk/news/7074173/eid-al-adha-2018-animal-sacrifice-cows-beheaded/

  ”Islamic festival of Eid al-Adha in Bangladesh”. Strömmar av blod flyter genom gatorna:

  Gilla

 • Micke T

  Oooops! Tyckte först där stod Eid al-adhd! Men, men …..

  Gilla

 • Karlsson

  Det är bara att vänja sig.
  Jag har visat, tjatat och välformulerat hävdat mig till min släkt och omgivning gällande denna barbariska sekt men nääääedå, det är jag som blivit högerextremist minsann.

  Folk i det här landet är dumma får och kommer få vad de förtjänar.

  Jag har gett upp, inget mindre än att mussarna går hus till hus och löser bostadsbristen med getkniven kommer få dessa vänsterblivna neoliberaler att fatta..
  So be it.

  Gilla

 • Rasamusan

  Fruktansvärt djurplågeri! Aldrig, aldrig kan man förstå människor som beter sig så här. Det finns inte ord för hur vidrigt det är mår ju illa av att se och läsa om. Hur kan vi tillåta islam det är ju rena djävulsdyrkan – förbjud alla religioner! De förstör och fördummar. Må det finnas ett straff för denna ondska. Plåga djur och människor i en religions namn – det är definitivt sjukt med stora bokstäver.

  Gilla

 • Opeter

  Varför i helvete är det inga djuraktivister som klagar ??? Inga miljöpartister ??? Socialdemokrater ??? Fi ??? Liberaler ??? Center ??? Kristdemokrater ??? Eller vanliga svenskar ??? Eller normalbegåvade ??? Eller är det så att alla vill att framtiden ska se ut så här ??? Helt djävla sinnessjukt !!!

  Gilla

  • Nils Ernst

   Därför att dem kollar SVT tv4 läser aftonbladet och lallar runt och kollar allsång på skansen. Säkert långt över 60% vill inte se alternantivt och vägrar ta till sig det. Uppvaknandet för dem kommer nog inte vara trevligt en tid frammåt när det drabbar dem själva.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: