”Neutral bild av Sverige i internationella medier”

PROPAGANDA. Sveriges coronastrategi har varit ett hett ämne i många utländska medier. Strategin har ifrågasatts och kritiserats många gånger. Men enligt utrikesminister Ann Linde (S) är bilden av Sverige inte så illa utomlands som en del påstår. – Om man tittar på det har det varit väldigt neutralt. Både positivt och negativt, säger Linde i SVT:s Morgonstudion.

Ann Linde (S).Foto: Europeiska socialdemokraterna, CC BY-NC-SA 2.0

– Jag vet att det är poppis bland vissa att säga att vi har fått väldigt mycket kritik utomlands. Om man tittar på Svenska institutets mycket noggranna analyser av hur Sverigebilden ser ut är det faktiskt ganska neutralt, säger Linde och lägger till att publiciteten under två veckor med höga dödstal var mer negativ.

-Pettersson säger att det är intressent att Ann Linde (S) hänvisar till Svenska Institutet, SI, som är en är en myndighet med uppdrag att öka omvärldens förtroende och intresse för Sverige. De arbetar med kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv för att stärka relationer och utveckling och SI:s verksamhet finansieras huvudsakligen genom anslag direkt via statsbudgeten, alltså regeringen och SI har sysslat med vänsteraktivism.

Om Svenska Institutet på bloggen…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “”Neutral bild av Sverige i internationella medier”

 1. Hjärntvätten stryper alltfler, det är också en pandemi.

  Som inte bekämpas, tvärtom, den befrämjas!

  Allt för att makten ska behållas!

 2. Sverigebilden ska skyddas utomlands som inomlands före valet 2022
  Detta är det viktigaste.
  /Donna Quijote Linde

  ; )

  ..därför är det viktigt för oss alla tala om vår egen Sverigevardag privat som på Internet

 3. Sveriges ministrar ljuger värre än borstbindarna gjorde förut. Varje år blir lögnerna fler och än mer flagranta. Nu finns det ingen skam eller hejd, allt verkar tillåtet att försöka, slå i folket, nu även mellan valen. Vem kommer inte ihåg finansministern grova lögn om bensin skatten, hur den inte ska höjas om bara vi kommer till makten, vad hände, jo den höjs årsvis mer än den gjort nånsin. Lakej Pressen lät allt passera, när dom borde varje vecka, ha en resumé om lögnerna som presterats från regeringshåll. Det skulle numer vara minst en bok i tegelstens tjocklek.

 4. Apropå Sverigebilden och corona-kriget i Sverige.

  Gängskjutningarna har inte gått ned trots pandemin, utan istället ökat. Eftersom det blossat upp en gängkonflikt angående Sveriges coronastrategi.

  Bra reportage och analys…..

Kommentera