Stäng

Lita inte på S

Vissa etablerade journalister har fört fram att en röst på Socialdemokraterna 2020 är en röst på fortsatta rekord inom migrationspolitiken.

Alternativa medier har konstant varnat för detta och framför varningarna tillsammans med statistiska utdrag och belägg för att sossarna svamlar.

Två intressanta inlägg i ämnet finner vi hos två välkända opinionsbildare, en från vänster och en från höger.

Låt oss börja med vänstersidans Johan Westerholm, om han nu fortfarande tillhör socialdemokratin vill säga? I en text på Ledarsidorna förklarar han varför SSU:s nuvarande ordförande, Philip Botström, plötsligt gjort en helomvändning i migrationsfrågan.

Westerholm förklarar att Botström varit en av de arkitekter som byggt upp Socialdemokraternas migrationspolitik de senaste åren. Bl.a. var han en av arrangörerna när Stefan Löfven 2015 stod på Medborgarplatsen och förklarade att ”hans Europa inte stänger några gränser”. Drygt två månader senare gjorde sossarna just detta. SSU har också under Botström kämpat för att permanenta alla uppehållstillstånd och för en utvidgad politik för anhöriginvandring. Att Botström svamlar i den av Expressen publicerade artikeln råder det ingen tvekan om enligt Westerholm. Att Boström skulle vara omedveten om Hans hemort Filipstads öde är nonsens.

Westerholms förklaring till denna omsvängning är att Botström siktar på en riksdagsplats efter valet 2022 och då vill han närma sig den officiella linje som partitoppen driver utåt. Vilken sossarnas inofficiella linje är kommer vi inte att få del av innan valet är avgjort.

Ledarsidorna

Då hoppar vi över till högerkanten och här råder inget tvivel om att Rebecca Weidmo Uvell är Moderaterna trogen.

Hon tror, precis som många andra, att migrationsfrågan kommer att dominera även i 2022 års valrörelse. Enligt henne är partitoppens tweet om en minskad asylmottagning och uttalanden i intervjuer, bara en kuliss. Bakom kulissen sticker Sverige fortfarande ut när det gäller Migrationspolitiken, vilket Weidmo Uvell visar i en rad tabeller och diagram.

Socialdemokraterna vet att de måste hålla ett högt tonläge i detta ämne. Om inte kommer fler att lägga sin röst på SD i kommande val och sköter nu SD sina kort väl, kommer detta nog att bli en realitet oavsett. Sossarnas dilemma kanske istället är att få med C på samma tåg de befinner sig just nu. Faller den socialdemokratiska partitoppen för trycket från Tro & Solidaritet, S-kvinnor och andra undergrupper, kanske de kan behålla sitt stöd från Annie Lööf, men riskerar samtidigt att fler väljer Sverigedemokraterna. Väljer den socialdemokratiska partitoppen att istället nonchalera kravet om en generösare migrationspolitik, kanske Annie Lööf lika gärna hoppar av tåget och byter räls till Moderaternas.

Rebecca Weidmo Uvell

Personligen slutade jag lita på Socialdemokraterna långt innan förtroendet för Moderaterna försvann. Att dagens socialdemokratiska partitopp väljer påhopp framför fakta när ämnet migration debatteras, är ett bevis på att S inte har kontroll över situationen. Att flera ledande socialdemokrater kastar ut ”rökridåer” (Weidmo Uvells ord) där fakta utelämnas är ett annat.

I valrörelsen 2022 kommer mycket riktigt migrationsfrågan vara lika het som 2018. Vi lär få se en fortsatt stor asyl- och anhöriginvandring med europeiska mått mätt och detta i symbios med de verkliga resultat som pandemin kommer att medbringa i form av bl.a. en enorm arbetslöshet, gigantiska budgetunderskott, en fortsatt brottsvåg, en vård som bokstavligen går på knäna och pensionärer som känner sig fortsatt svikna av den regering som vi tyvärr begåvats med.

Nej, lita inte på att Socialdemokraterna menar allvar med sin migrationspolitik. Ni lär bli besvikna, igen…

11 reaktioner på “Lita inte på S

 1. det man gör är röst fiske .. man är medveten om den krigs liknade sitvation sverige befinner sig i sossialistisk val strateger har lyckas införa en väldigt effektiv censur som lyckas isolera valboskapen. det gäller att spräcka denna desinformation som sprids av publik servis det är inte otur att teve 4 köpts av Telia.
  det gäller att få ansvaret för sjutningar bombdåd att landa rätt i knät på Löven och Socialdemokraterna .sen har vi ju mass morden på åldringar med cov 19 som Tengnel och och hans vaccination bolag ligger bakom.
  till detta kommer man få en ekonomisk kris helt enkelt för den inkopitens sosialistregeringen faktiskt har .
  det gäller att måntera ner den sosialistiska propagandamaskinen dett röst fiske man försöker sig på i dom katastroer man skapat måste man klargöra att kostnaden kommer att hamna .ett utmärkt eksempel är att se till att näthatpolisens förföljelse av pensionärer finnansigeras av sosialistregeringen till sammans med FHM lustmördande av närmare 6000 pensinärer detta enbart för stt komma åt pensonsutbetalningarna.

 2. Regeringen vilseleder väljarna med ofullkomlig beskrivning av verkligheten. Vill någon veta vad S, MP och C döljer för politik bakom den officiella. Jag tror inte det. Det bästa vore att totalt få slippa dagens regeringspartier. Men det blir en jobbig tid att laga det vilseledda och söndertrasade Sverige. Landet håller på att drunkna i skatter, bidrag, krigsliknande verksamhet med militära vapen och hög kriminalitet.

 3. Hur ska man kunna lita på ett parti som säger sig vara ett parti för arbetare? (”Sveriges Socialdemokratiska Arbetareparti”) Visa mig den arbetare som genom ett vanligt kneg kan bli mångmiljonär, äga gods och gårdar och som kan vältra sig i lyx och överflöd, som t.ex. sossarna Göran Persson, Björn Rosengren, Thomas Östros, Per Nuder, Jan-Emanuel Johansson med flera. Man kallar sig arbetarparti, – vilken förolämpning och dom skäms inte ens.

  Lyxvillor, gods och snabba sportbilar:
  https://www.expressen.se/nyheter/lyxvillor-gods-och-snabba-sportbilar/

  Ex-toppsossen har miljoner skäl att le:
  https://www.dagensps.se/foretagare/profiler/ex-toppsossen-har-miljoner-skal-att-le/

  Jan Emanuel lever lyxliv efter politiken:
  https://www.expressen.se/nyheter/qs/expolitikerna-som-lever-lyxliv/

 4. Att lita på sossarna, är lika dumt som att göra affärer med en person som vill betala med 150-kronorssedlar.

 5. Hur var det Reine gjorde;
  Nej ,vi skall inte ha vägtullar ,en vecka innan val
  Och när han vann hade de långt gångna planer klara för vägtullar, vilka förverkligades väldigt snabbt för att få fylla hans önskemål om miljoner flyktingar hit från Afrika.
  Lita inte på M heller !

 6. Jag blev så förbannad i går när jag sökte upp en vårdcentral.Jag MÅSTE ta bort cancerogena fläckar i ansiktet, men det är långa köer så jag får vänta länge .
  Så nu skulle jag vilja åka till något grannland för att avlägsna dessa elaka fläckar, som en läkare har bett mig bevaka. Men man får inte p.g.a corona
  Att gå till Sophiahemmet kostar nästan tio tusen, då privata läkare tar 1800 per fläck.
  Jag har en gång under 70 talet varit sjukskriven ,inget annat och nu när jag behöver hjälp är det svårt.
  Tack så mycket för alla skattepengar jag har betalat och har inga rättigheter.
  Väldens bästa sjukvård, för vem?

 7. Apropå dagens svenska socialdemokrati……..

  Paragraf 1. En sosse har alltid rätt.

  Paragraf 2. Ifall en sosse mot förmodan skulle ha fel. Tillämpas paragraf 1.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: