Arbetslösheten i Sverige ökade mest i hela EU

ARBETSMARKNAD. Samtidigt som det påstås att Sverige drabbas mindre av corona-pandemin för att vi inte stängt ned så hårt visar nu siffror från Eurostat att arbetslösheten ökade mest i Sverige av samtliga EU-länder i juni.

Jeander

 

Den svenska arbetslösheten på 9,3 procent i juni var samtidigt den sjätte högsta i hela unionen, skriver Europaportalen.

För hela EU ökade arbetslösheten med 0,1 procentenheter till 7,1 procent jämfört med i maj. I Sverige låg ökningen på 1,3 procentenheter, noterar sajten.

Bland svenska ungdomar ökade arbetslösheten med 3,8 procentenheter – bara i Portugal ökade den mer. Samtidigt hade Sverige i juni den tredje högsta ungdomsarbetslösheten i unionen på 28,7 procent, skriver Europaportalen.

-Pettersson säger att vi kan inte skylla corona på Löfven men han hade som vallöfte EU:s lägsta arbetslöshet till år 2020 och han har haft makten sedan 2014…

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Arbetslösheten i Sverige ökade mest i hela EU

 1. Valboskap minskar inte arbetslösheten, väldigt simpel matematik som en i lågstadiet skulle kunna räkna ut. Problemet är att man inte lär ut simpel matematik något mer i skolan, nu är det genus/hbtq och allas lika värde sen allt annat trams som ska läras ut till ingen nytta för framtiden

 2. kan ha fel men tror det var damen Andersson (hon med ladorna) som yttrade att vi har arbetskraftsöverskott i Abzurdistan.
  Så vips försvann det ” fula ” ordet arbetslöshet

  • Trolleri! Fantastiskt vad de kan.

   Minns på -80 talet när städare och diskare blev någonting fint på engelska .
   Arbetade på den tiden på ett internationellt hotell och plötsligt blev diskaren en som man nästan bugade för i hans kompiskretsar när han visade sitt namnskylt med den ”fina titeln”.
   Även städpersonalen fick ett engelskt fint namn.

 3. Det är först om cirka 2 år någon överhuvudtaget, kan säga något fakta belagt om hur Covid-19 har slagit på ekonomin, sammantaget i olika länder.

  Ekonomiska kommentarer från Riksbanken, 12 juni 2020.

  ”Det står klart att effekterna på ekonomin av covid-19 kommer att bli mycket stora, i såväl Sverige som omvärlden. Det finns visserligen ett flertal faktorer som talar för att Sverigeskulle kunna påverkas mindre relativt omvärlden än vad historiska mönster antyder. Men det
  finns också sådant som talar för att det skulle kunna vara tvärtom.

  Vår sammantagna bedömning är att svensk ekonomi på kort sikt ändå kommer att drabbas något mindre hårt. ”

  ”Den höga privata skuldsättningen utgör också en riskfaktor för svensk ekonomi, se diagram 7.
  Hushållens skuldsättning som andel av BNP i Sverige är högre än i något av våra jämförelseländer. Zabai (2017) räknar också Sverige till den grupp länder som har hög och stigande skuldsättning bland hushållen, medan euroområdet har en låg och fallande skuldsättning.

  Ett högt skuldsatt hushåll har sämre möjligheter att hantera oväntade
  inkomstbortfall eller utgiftsökningar, i synnerhet om skulderna används för att finansiera illikvida tillgångar som bostäder.”

  https://www.riksbank.se/globalassets/media/rapporter/ekonomiska-kommentarer/svenska/2020/bnp-utvecklingen-i-sverige-relativt-omvarlden-i-sparen-av-covid-19.pdf

 4. Astra Zenega varslar 15000 totalt,Scania 5000, Ikea stänger varuhus, 11000 berörs.Googlade på skoj på de här tre företag och det ser verkligen dystert ut.
  H&M , 800 konsulter och 350 anställda får lämna företaget.
  man kan ta vilket företag som helst, alla mår dåligt. Var på Mood gallerian häromdagen.Alla butiker så när som nagelsalongen går dåligt, på knäna som en uttryckte det.
  Inga Coronabidrag trots löften av staten att hjälpa till i krisen.

 5. Stefan kan icke skylla sina brutna vallöften på coronan, för detta gissel har drabbat hela Europa och övriga världen lika. Sen att Sverige har flest dödsoffer per capita är ju bara självförvållat pga. uselt och sadistiskt ledarskap. Han lovade ”Europas lägsta arbetslöshet 2020” och plockade nog åtskilliga röster på det vid valet. Vi lät det mesta rulla på som vanligt under våren, medan övriga världen klokt nog stängde ner. När sen omvärlden började öppna upp igen så satt vi fortfarande kvar i startblocken och fick se turistsäsongen spolieras eftersom vi skjutit problemen framför oss. Vår ekonomi kraschar medan de andras återhämtar sig. Den utlovade lägsta arbetslösheten blev i stället till den Högsta. Förr fick dessa gossar löpa gatlopp — Vad gäller i våra dagar ?
  Om nu någonsin Annie käkar upp sin högra sko, som hon lovat, så vore det på sin plats att Steffe tuggar i sig den vänstra.

 6. Lägg sedan till alla som inte räknas in som arbetslösa, på grund av diverse hitte på verksamheter. Några timmar lära dig söka jobb och annat, förskönar siffrorna för arbetslöshet.
  Inte fel att detta finns men de är likväl arbetslösa.

  • Alla huckle-kärringar i förorten står inte till ”arbetsmarknadens förfogande” och räknas därför inte.

Kommentera