27 miljoner i advokatkostnader för afrikanska knarksmugglare

BROTTSLIGHET. En enig tingsrätt har meddelat dom i det omfattande narkotikamål som pågått vid Göteborgs tingsrätt sedan oktober 2019. Alla tilltalade utom en döms till långa fängelsestraff för sin inblandning i narkotikahanteringen, meddelar Göteborgs tingsrätt. Mål nr B 13393-18. 

Twitter

Målet handlar om storskalig organiserad smuggling av s.k. sväljarkapslar med heroin och kokain. Kapslarna har tillverkats i Nederländerna och därifrån har de med hjälp av kurirer transporterats till bl.a. Sverige. Här i landet har det funnits ett distributionsnät för narkotikan på såväl nationell som regional och lokal nivå. Smugglingen verkar i princip ha skett varje helg under en längre period. Utredningen visar att smuggling av narkotika efter liknande modus har skett till flera länder i Europa.

Åtalet omfattade en massiv organiserad brottslighet med över 130 kilo heroin och kokain till ett värde av 112 miljoner kronor, skriver Sveriges Radio. Narkotikamålet är ett av de största någonsin i Sverige.

 • Jeff-Dby Adebisi medborgare i Nigeria döms till 6 år och 4 månader samt utvisning
 • Blessing Edwin medborgare i Nigeria döms till 7 år och 3 månader samt utvisning
 • Tony Nilsson, döms till 4 år och 6 månader
 • Kristina Malakauskaite medborgare i Litauen, frikänns
 • Amadou Sillah medborgare i Gambia döms till 3 år och 6 månader samt utvisning
 • Dennis Du Pont medborgare i Nederländerna döms till 9 år och 6 månader samt utvisning
 • Abdoulie Fadera medborgare i Gambia döms till 5 år och 6 måmader samt utvisning
 • Emeka Ezeh medborgare i Nigeria döms till 8 år samt utvisning
 • Ramou Secka döms till 5 år och 9 månader
 • Sabastine Nnam medborgare i Nigeria döms till 8 år samt utvisning
 • Assan Trawelly Jobe medborgare i Gambia döms till 7 år samt utvisning
 • Williams Alabama medborgare i Nigeria döms till 5 år samt utvisning
 • Jabai Baboucarr medborgare i Gambia döms till 4 år samt utvisning
 • Ugochukwu Ibeamara medborgare i Nigeria döms till 5 år och utvisning
 • Edgaras Skuodis medborgare i Litauen döms till 6 år och utvisning

-Pettersson säger att bli inte förbannade, men bara advokatkostnaderna är på 27 miljoner och det är det lilla. Sedan ska det överklagas, tolkar bekostas, förundersökningen är enorm, fängelsekostnader med mera. Hela målet kommer att kosta hundratals miljoner.

Däremot ska ni inte skylla på advokaterna när det blir dyrt. Timersättningen är för år 2020 fastslagen till 1.404 kronor exklusive moms. Det gäller för försvarsadvokater och är mycket pengar men inte mer än vad många andra branscher tar och lägre än många affärsjurister där taxan är fri.

Ska vi få ned kostnaderna för de kriminella gäller det att inte släppa in dem i landet och utvisa och för min del gärna avtala med Nigeria, Gambia och Litauen så respektive medborgare får avtjäna sina straff på hemmaplan eller billigaste annat land, givetvis av humanitära skäl…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

16 thoughts on “27 miljoner i advokatkostnader för afrikanska knarksmugglare

 1. “De arbetar idag också. Det råder sysselsättningsplikt under tiden på anstalt, vilket innebär att fångarna måste arbeta, studera eller gå behandlingsprogram. För all sysselsättning får de en ersättning på 13 kronor i timmen.

  Arbete på anstalt kan vara olika typer av montering eller förpackning, jobb i mekanisk verkstad, drift och underhåll, snickeri, tvätt eller städ. Arbetet sker på samma sätt som på industrier och verkstäder ute i samhället, under ledning av en eller flera produktionsledare.”

  Det var bra att få veta. Jag trodde att de hade slutat med såna krav , kränkande mot vissa grupper kanske.
  Risken att få betala skadestånd kunde vara möjligt för våra lättkränkta kriminella.

 2. Råttorna tar sig in överallt!
  Råttor förstör!
  Råttor är nästan omöjliga att utrota!
  Råttor kostar mycket!

  Vi behöver inte råttor!
  Vi vill inte ha råttor hos oss!
  Vi måste begränsa råttinvasionen!

 3. 13 afrikaner plus Tony Nilsson! Påminner mig om min tid i Sthlm för 30 år sedan. Jag tog körkortet där och läraren sa att i min grupp finns 24 personer, 22 utav dem har utländska namn och så jag och så förstås “Pettersson”! Jag sa till läraren att det är ju fint det men då svarade han “det är en polack som har ödelagt sitt vanliga namn i och med att han var kriminell i Polen och då har bytat till Pettersson när han kom till Sverige”…..jaha sa jag, kunde han inte komma på något bättre för att heta Pettersson och vara polack låter illa i mina öron. 😂

 4. Ja, total kostnad 100-150 miljoner f en
  rättegång plus allt elände av det här.
  Tänk er Sverige utan kostnaderna f
  Sida, EU, FN samt invandringen med
  kringkostnaderna .Jösses, vilka resurser
  t skola, polis, vård, pensionärerna etc vi skulle ha. Då skulle Sverigebilden vara
  sann. Istället måste vi bereda oss på
  bistra tider, kommer Sverige att bestå
  som vi känner det? Tveksamt.Arma land

 5. Hade jag haft ett land och varit statsminister där så hade jag sagt: ett skott i pannan på 14, kostar betydligt mindre än 27 miljoner! 🙂

 6. Jag hoppas verkligen att polisen har synat alla inblandade ända in på skinnet och konfiskerat precis vad ända öre, deras hus, inredning möbler, bilar, smycken, precis allt man kan hitta, så när den dagen kommer när dom släpps ut så ska dom inte har mera pengar än det dom kunnat tjäna ihop genom fängelse arbete.

  • Knappast att de arbetar i fängelse. De läser , spelar dataspel mm.Förr i tiden arbetade de med olika verksamheter, typ sydde knappar till skjortor, tillverkade delar till olika saker som var aktuella mm.

   • De arbetar idag också. Det råder sysselsättningsplikt under tiden på anstalt, vilket innebär att fångarna måste arbeta, studera eller gå behandlingsprogram. För all sysselsättning får de en ersättning på 13 kronor i timmen.

    Arbete på anstalt kan vara olika typer av montering eller förpackning, jobb i mekanisk verkstad, drift och underhåll, snickeri, tvätt eller städ. Arbetet sker på samma sätt som på industrier och verkstäder ute i samhället, under ledning av en eller flera produktionsledare.

 7. De flesta fall med höga advokatkostnader går sedan vidare till Högsta domstolen, oavsett vem som betalar är det ändå kostnader som inte stärker landets ekonomi. Vissa fall borde ej gå att överklaga de enda som tjänar på det är förmodligen advokaterna.

 8. Fy fan släng ut alla advokater
  Va fan bidragar dom med…inget endast kostnad för oss arbetare.
  Ponnsan
  AFS

 9. Så de stackars advokaterna har fått arbeta hårt i ca 20 000 timmar, motsvarande c.a. 830 hela dygn utan uppehåll.
  Snacka om saltad räkning.

 10. Jag tillbringade en stor del av året 2007 i norra Italien.Restaurang och hotellägarna på platsen gjorde där gemenssam sak med att hålla Nigeriansk knarkhandel och prostitution utanför sina domäner.Vet ej hur det ser ut idag men då var det en lyckad satsning.Dom visste vad dom hade att göra med så etableringen blev inte särskilt lyckad för dessa typer.Men naiva lilla Sverige förstår inte att det här är en hel industri som Nigeriamaffian håller på med.

Kommentera