USA drar bort 12.000 soldater från Tyskland


UTRIKES. Närmare 12.000 av de totalt 34.500 soldater som USA har stationerade i Tyskland kommer att lämna landet, meddelar försvarsminister Mark Esper.

Donald Trump Foto Gerd Altman, Pixabay

Donald Trump Foto Gerd Altman, Pixabay

Omkring 6.400 av soldaterna kommer att tas hem medan resterande 5.600 flyttas till andra Natoländer. Enligt Esper ska omfördelningen stärka Natos närvaro vid Svarta havet. En del soldater kan också flyttas till Polen och Baltikum.

Beslutet att ta hem trupp från Tyskland ligger i linje med president Trumps löften att minska USA:s militära engagemang i omvärlden. Samtidigt säger president Trump att neddragningen åtminstone delvis beror på Tysklands ovilja att bidra tillräckligt till Nato ekonomiskt rapporterar bland annat US Today.

Utvecklingen följer den medvetna trend som president Trump inledde med sitt presidentskap. Donald Trump kan komma att gå till historien som den amerikanske president som i praktiken inte inledde några nya krig. Under president Trump har engagemanget i olika konflikter konsekvent minskat eller att han har indikerat ett minskat engagemang.

– Pettersson säger att USA:s förre president Barack Obama startade tre nya krig och hyllades som fredspresidenten medan Trump…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


7 responses to “USA drar bort 12.000 soldater från Tyskland

 • G Nordström

  Tid att ta hem alla i hela världen och börja rensa upp på hemmaplan.

  Gilla

 • Nisse.

  Trump och kommunisten Merkel kommer inte överens.
  Trump satte stopp för Nord-Stream 2, och nu ryker natotrupperna.

  När Väst- och Öst-tyskland slogs ihop var det inte väst som tog emot Öst, det var Östtyskland som slogs ihop med Västtyskland.
  Nu styr kommunisten Merkel och hennes socialistiska hantlangare Tyskland i socialistisk anda, bästa kompisar med Putin.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Fullt logiskt beslut, alla presidenter sedan Reagan har hävdat att Europa måste ta ett större eget ansvar för sitt försvar. Detta har inte hänt utan det har blivit tvärtom i nästan hela EU+Sverige att försvarskostnaderna minskat kraftigt över tid. Nu kanske t.o.m. Sveriges politiker inser att vi måste satsa på vårt eget land istället för massinvandring från dysfunktionella länder och kulturer.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Och PK stollarna, gråter i förtvivlan, för de vill ha mer terror, krig och djävulskap i världen.

  Som jag alltid sagt…
  TRUMP DU ÄR 👍👍👍👍👍

  En rakryggad man, absolut ingen hycklande lömsk ljugande knäböjande knähund.
  Tänk om Sveriges s.k. ledare hade 1% av det som du har !

  Gilla

 • hllviken

  Flytta dem till Sicilien som invaderas av MENA!

  Gilla

 • eugenecork

  DRAR …är dom rotade?

  Gillad av 1 person

  • Pettersson

   Har du svårt med det svenska språket så kanske detta hjälper dig:

   dra kan även betyda släpa, leda, bogsera, forsla, flytta, förflytta, föra till sig, slita, hala, rycka, tänja, spänna, sträcka; plocka ut, välja, ligga först, förflytta sig, fara, bege sig, resa, åka,  sticka, pysa, sjappa
   blåsa, fläkta, vara dragigt, suga, rita upp, rita, teckna, anlägga, staka utdriva, ge drivkraft åt, vevaberätta, föredraga, gå igenom, förbruka, göra slut på, behöva, kräva, fordra, erfordra, slukalocka, attrahera, samla, ställa ut (en växel), utställa, trassera, utvinna, extrahera, dra av, göra avdrag för; dra ifrån, minska med, öka försprånget; dra igång starta, börja dra sig förflytta sig långsamt, maka sig; sakta sig, gå efter; lata sig, sträcka på sigdra sig för tveka, hysa betänkligheter, hesitera; dra sig till minnes erinra sig…

   Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: