Belarus utreder terrorförberedelser av ryssar


UTRIKES. Belarus, som tidigare kallades Vitryssland, har öppnat en utredning om terrorism för de över 30 ryska medborgare som greps under onsdagen, rapporterar Reuters. Enligt belarusiska myndigheter tillhör 32 av de gripna den privata ryska säkerhetsfirman Wagner. Ytterligare en greps senare i de södra delarna av landet.

Polismyndigheten i Belarus letar dessutom efter ytterligare upp till 200 ryska medborgare som befinner sig i landet. Vladimir Dzjabarov, ställföreträdande ordförande i utrikesutskottet i Ryssland, säger samtidigt i ett uttalande att han förväntar sig att ryssarna kommer att frias.

Samtidigt har Belarus och Ukraina kommit överens om att stärka gränskontrollerna mot Ryssland.

-Pettersson säger att Rysslands president Vladimir Putin vill att de två länderna ska gå samman och bilda en enda stat och att Putin sannolikt frivilligt anmäler sig som ledare för det nya landet och det är jag inte säker på att många vitryssar har något emot.

I Vitryssland gnisslar president Aleksandr Lukasjenko tänderna. Han valdes till president 1994 med 80 procent av rösterna och sedan dess sitter han kvar. Lukasjenko har inga planer på att lämna presidentpalatset. Han är bara 65 år och vill sitta kvar som diktator länge till.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Belarus utreder terrorförberedelser av ryssar

 • Maja 1

  Pettersson vad tog du det ifrån att ”Rysslands president Vladimir Putin vill att de två länderna ska gå samman och bilda en enda stat och att Putin sannolikt frivilligt anmäler sig som ledare för det nya landet..”?
  Vad är det för påhitt? Som ryska blev jag besviken att även du fantiserar så mycket om ngt du inte har någon aning om…

  Gilla

 • Maja 2

  ”Den sovjetiska marinens karta är en bit kuslig samtidshistoria där den hänger på Göran Berghems kontorsvägg vid Baggö Marina i Ekenäs skärgård. Med rödpennan har en okänd ubåtskapten(?) ritat rutter djupt in den västnyländska skärgården.

  Svenska tidningar har länge hävdat att den ryska Östersjöflottans specialförband, Spetsnaz, opererar med miniubåtar och att man gjorde det i svenska vatten redan under kalla kriget. Svenska Dagbladet skrev 2014 att miniubåtarna transporterades av ombyggda fiskebåtar eller handelsfartyg till de områden där de skulle operera. SvD hävdar att så skedde 1988 under en ubåtsjakt i Hävringebukten då ett sovjetiskt ubåtsbärgningsfartyg påstods ha väntat på internationellt vatten.”

  https://www.hbl.fi/artikel/sovjetflottan-kunde-varje-vra-i-var-skargard/

  Gilla

 • Ingen särskild

  Varför gå Ann Lindhes ärenden och kalla det ”Belarus” när det alltid hetat Vitryssland (vilket Magnus nedan riktigt påpekar betyder just detsamma)?

  Gilla

 • Magnus Eriksson

  ”Belarus” betyder just Vitryssland.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: