”Nu har vinden vänt och hatkörerna tystnat”


PANDEMI. Björn Olsen är en av regeringens och Folkhälsomyndighetens kraftigaste kritiker av coronastrategin som förs i vårt land. Olsen beskriver ett hatiskt debattklimat och att frågan om Sveriges strategi ”skar som en varm kniv i smör genom organisationer och familjer”. Han och de andra forskarna stämplades som förrädare och fuskare som var ute efter forskningsanslag.

– Vi som varnar för pandemi kallas hobbyepidemiologer och alarmister som väntat på det här och att vi är ute efter forskningsmedel. Det var lågt. Att genom påståenden om vår snikenhet skaffa sig ett övertag i opinionen.

Björn Olsen, överläkare och professor i infektionssjukdomar, anser att Sveriges höga dödstal gett honom rätt i kritiken mot Folkhälsomyndigheten.

– Nu har vinden vänt och hatkörerna nästan tystnat, säger han i dagens Sommar i P1 på Sveriges Radio. Sänds idag klockan 13:00 eller lyssna nedan.

Björn Olsen. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

-Pettersson tycker att jakten på kritikerna av corona-bekämpningen behandlades på samma sätt som invandrings- och klimatkritiker, främst av okunniga och agendadrivande journalister…

Steget Efter. Kknappt några kritiska frågor har ställts till Folkhälsomyndigheten. 

Steget efter kritiska frågor

Steget Efter, journalist från Tyskland 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


19 responses to “”Nu har vinden vänt och hatkörerna tystnat”

 • Obegripliga inslaget i kampen mot pandemin | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] 27 läkare och forskare – bland dem Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar som sommarpratade igår och Lena Einhorn, doktor i virologi – undrar på Aftonbladets debattsida hur länge till personer […]

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Björn Olsen är och har inte varit PK som Tegnell är och har varit !

  Gilla

 • ossie

  En prestigekamp mellan 2 olika åsikter om hur att göra. Belgien och England har följt Olsens metod med katastrofalt resultat medan det i Norge Danmark har gått bättre. Vi har inte sett slutet än pajkastningen lär fortsätta.

  Gilla

  • G Nordström

   Nä Ossie England började med samma som Sverige men övergav det när det uppdagades hus illa det kunde bli.
   Resultat är en följd av personernas utbildning som lägger upp strategin. Frågan, är det lämpligt att ha en statistiker som ansvarig eller en virolog. Sverige har det förstnämnda. Fler med adekvat utbildning har kritiserat strategin så Olsen står inte ensam.

   Gilla

 • Tony

  När journalister bjuder in till debatt, så bjuder man in dom med samma åsikter som dom själva, när när man diskuterar SD så diskuterar man om dem, inte med dem, likadant med klimatsekten, man kallar dem med andra åsikter för klimatförnekare, men vågar inte ta en seriös diskussion med dem. Men att slänga tvärsäkra begrepp omkring sig och försöka lyfta
  upp dem till sanningar är dom duktiga på.

  Vi har många bottenlöst fega P K ister i landet, undrar hur dom
  mår inombords egentligen??

  Gilla

  • Maja 2

   Det är som en maffiafamilj.Tryggt och bra , Sveriges Cosa Nostra.
   Man vet noggrant reglerna, man får inte tycka själv.
   Det är bossen/sossen som styr.

   Gilla

   • Pålsjö

    ”Sveriges Cosa Nostra. Det är bossen/sossen som styr”. Helt rätt beskrivning av Maja 2. Sossemaffians tentakler har nästlat sig in i samhällets alla funktioner. Cosa Nostra (italienska för ”Vår sak”, dvs maffian), sossarna kallar till och med själva sin agenda för ”vår sak”, i skriften: ”Det politiska samtalet utvecklar socialdemokratin”, sid.5, ”Vi ska: Engagera och aktivera människor. Vi ska samla och aktivera socialdemokrater för att få genomslag för våra idéer…. På så sätt ska vi vinna stöd för vår sak…”

    Maffia (utdrag ur text fr. Wikipedia) : ”maffia är ett samlingsnamn för nätverk av kriminella organisationer, som (bl.a.) ägnar sig åt infiltration av samhällsapparaten och särskilt rättsväsen. I fall när stater är indragna i maffian talas ibland om maffiastater eller om statsorganiserad brottslighet”.

    Gilla

 • Maja 2

  Jag väntar på Joe Tallingers nästa drag mot myndigheter. Skulle inte han anmäla Sverige för Europadomstolen?

  Gilla

 • Inger

  Undrar vem det är som är sjuk i huvudet.

  Gilla

 • HB

  Var i samhället hittar man lättast ryggradslösa avskum? SVT? SR? Aftonbladet?

  Gillad av 1 person

 • Kalasbetalaren

  FHM kan väl knappast hjälpa att dom gamla bara fick hosta ihjäl sig i sin ensamhet och mördades med morfin istället för att få sjukhusvård!

  Gillad av 1 person

  • Argus

   Det är många instanser som bär på ett ansvar för detta. Socialstyrelsen, Läkemedelsverket, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Arbetsmiljöverket, kommuner och regioner. Eller på enklare svenska politiker och tjänstemän.

   ”Syrgas förekommet endast när patienten fått det individuellt ordinerat av läkare.” Det är inte bara dumt, det är dessutom sadistiskt. På samma vis som segrarmakterna rättsligt prövade naziledarna efter andra världskriget så bör ansvariga på ovan nämnda instanser samt de tre senaste regeringarna ställas inför en tribunal som inte är politiskt utsedd eller sammansatt.

   För kostnader långt understigande massinvandringen hade massdöden (90% av de döda) bland 70+ kunnat undvikas. Socialstyrelsen tillstår dessutom, låt vara väl inlindat, att massinvandringen har dessutom varit en direkt orsak till massdöden på äldreboenden och inom hemtjänst.

   Gillad av 1 person

   • G Nordström

    När de anställs inom äldrevården enbart för att sänka bidragskostnaden och på så vis får lönebidrag från staten. Då blir det på detta vis. Kommer förmodligen aldrig till allmänhetens kännedom.

    Gilla

  • gamgubben

   Du kalasbetalaren, ska inte FHM se till att gamla inte mördas av den s.k sjukvården som skriver ut morfin och de ännu hundra gånger starkare Fentanyl? Jag är en som i ett år utsattes för deras metod men var för smart att bli mördad, men så är jag ju också av PK-folket klassad som invandrarhatare och rasist. Att jag har mer än 25 års erfarenhet av dessa våra räddare räknas ej av åsiktskorridorens gudar.

   Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: