Kampanjerna

Den alltid läsvärda Rebecca Weidmo-Uvell tar upp en fråga vi alla har en åsikt om. De av medierna pågående kampanjerna för att de 10 000 afghanerna ska få stanna i Sverige.

Jag tror många finner det närmast pinsam hur svenska medier i snyftreportage efter snyftreportage för söker påverka opinionen till de afghanska unga männens fördel. Bakom flera av dessa kampanjer återfinns samma namn.

Det är inte bara public service och andra medier som driver kampanjer. Bakom dessa återfinns en rad intresseorganisationer, varav flera är finansierade av våra skattepengar.

Ensamkommandes riksförbund har sitt säte i Malmö och påfallande ofta finns just denna intresseorganisation i kulisserna bakom dessa kampanjer. Bland denna organisations finansiärer återfinns Malmö stad, en stad som årligen erhåller 5,7 miljarder i bidrag från mer välskötta kommuner och där man kan läsa följande på deras hemsida: “Bidraget påverkas inte av hur Malmö stad sköter ekonomin”. Skolverket är en annan finansiär och Länsstyrelsen en tredje.

Arbetskraftsförmedlingen är en annan intresseorganisation som kämpar för de afghanska unga männens rätt att stanna i Sverige. På sin hemsida beskriver de sig själva så här: “Arbetskraftsförmedlingen är en politiskt och religiöst obunden och ideell förening”. Läser man om personerna bakom organisationens styrelse dyker något helt annat än en oberoende verksamhet upp. Bakom några namn kan man ta del av följande: “Lärde 2018 känna en ung asylsökande kille av en slump och har idag två killar boende hemma hos sig…//…Har varit frivilligt familjehem åt totalt sex asylsökande ungdomar från sedan 2015…//…Socionom och en av grundarna till #vistårinteut”

En undergrupp till ovan nämnda är Redo och det räcker att klicka in på hemsidan för att förstå vad det handlar om.

Kampanjen #vistårinteut är också medverkande i de kampanjer vi nu ser förevisas i svenska medier.

Bakom flera av dessa intresseorganisationer finner man en spindel i nätet, en kvinna vid namn Kinna Skoglund. Hon återfinns, eller återfanns åtminstone, i Feministiskt Initiativ så sent som 2018. Då kanske de flesta förstår vad det handlar om och läser man hennes twitter-flöde begriper man än mer. Tar man del av hennes profil i andra medier inser man att hennes engagemang i ovan nämnda intresseorganisationer är allt annat än oberoende och opilitiska.

Ett bildspel av det hon gillar och följer. Mer finns här.

Det vi ser är precis det Rebecca Weidmo Uvell beskriver i sitt inlägg. En rad vänsterorganisationer som gör allt för att påverka opinionen i deras rikting.

RWU:s blogg

SVT visade igår att man deltar frenetiskt i denna kampanj. Oberoende SVT alltså.

15 thoughts on “Kampanjerna

 1. Ju större sophög du har desto mer matjord får du!
  Sprid sedan ut skiten så växer det bättre ………..!

  Brukar besöka Ica, norra Nyköping.
  Där finns massvis med svarta sopsäckar, som drar
  omkring på mängder med ”nya grödor”!

  Sveriges framtid ser bra ut?
  Vårt Fosterland är ett minne (vackert) blott!
  SD är dock ett hopp!

 2. Jag tycker att svensk media borde ägna en tanke åt flyktingarna i Yemen. Inga moderna kläder eller Iphones där inte. Endast svältande gamla, kvinnor och barn. Barnens magar är uppsvällda av svält. Men det skiter svenska journalister fullständigt blankt i. Jag förstår inte varför man snöat in sig på afghaner. Många av de som kommer och kallar sig flyktingar har levt och jobbat i t.ex Iran och Turkiet. Men fått nys om en arbetsfri försörjning. Får dom inte stanna, får dom i alla fall tänderna lagade och en genomgång av hälsan helt gratis. Det finns så många ord jag skulle kunna skriva ner för att beskriva afghaner och våra politiker, men jag vill inte att Pettersson ska anklagas för hot och hat

  • De är hatade i Iran på grund av att de betraktas som ohederliga och lata.
   Det kan vi väl ändå skriva under på när vi följer afghankarusellen här.

  • Jag tänker på Yasidi flickor och kvinnor som säljs som sexslavar, misshandlas och förnedras och mördas .
   Har inte sett en enda flyktingflicka som har mist sitt självbestämmande komma hit som flykting.
   Hur kan det stora Sverige glömma bort en så viktig grupp.

   Utbyte mot afghaner och annat pack från mena nu!

 3. Man ska veta att Afghanistan är världens största producent av cannabis och opiater. Tror ni det är en slump att det kommer 10 000 potentiella narkotikahandlare till Sverige? Det tror inte jag.

 4. 🤑 Många av dessa inbillade goda som mjölkar svenska resurser och ger till utlänningar är 💩 !!!!

  De struntar i alla svenskar som far illa!!!

 5. Ja dom som inte fattat att SVT/SR är husorgan för sittande
  regering, ja dom fattar ingenting..

  Men Svensken sover vidare lägger sig på andra sidan!

 6. Snälla, är jag ensam om att minnas varningarna, 2015, från Rädda Barnen, eller om det var Röda Korset? ”Skicka hem de minderåriga, det är bäst för dem.”
  Därefter bröt flodvågen av varma kläder, bananer och boenden ut, en godhetens tsunami som ingen s.k. human organisation tordes ifrågasätta.

 7. Man kan bara hoppas att dessa landsförrädare kommer att ställas till svars för sina brottsliga handlingar.

 8. Ja varför har vi så många intresseorganisationer? För att det finns möjligheter att få kommunala, statliga eller EU bidrag och att någon avdankad politiker kan bli ordförande och få arvode.
  De flesta är styrda av grupper som lever för, inbördes beundran.

  • Stöds av Open Society Foundations. På grund av det så vältrar det skattemedel över dessa odemokratiska och ibland rena fascistiska organisationer. Till medlemmarnas glädje, då slipper de arbeta.

 9. Pk media förmedlar bara nyheter som de kan vinkla, på ett positivt sätt för deras egen agenda.
  Alla sanningar som talar mot deras mål, utelämnas strukturellt.
  Folket likriktas och fördummas av deras rapportering.

Kommentera