Google lägger internetkabel mellan USA och Europa


TEKNIK. Google meddelade idag att man planerar en ny undervattenskabel för internet som ska förbinda USA  med Storbritannien och Spanien. Enligt Google så ska kabeln innehålla modern teknik som innebär en avsevärd uppgradering jämfört med existerande undervattenskablar. Det blir Googles fjärde egna undervattenskabel. 

Grace Hopper-kabeln sträcker sig från New York till den brittiska semesterorten Bude och staden Bilbao i norra Spanien. En av de första nya Internet-kablar på mer än 15 år som byggs för att ansluta USA med Storbritannien, kommer den att tillåta data att gå snabbare genom att lägga till 16 fiberpar i nätverkskapacitet. Ett fiberpar är ett par integrerade fiberoptiska kablar.

Ett enda fiberpar kan t.ex. ladda upp eller ladda ner 12,928 standard DVD eller uttryckt annorlunda varje Hollywoodfilm som någonsin producerats, på en sekund.

Kabeln namnges efter datorpionjären Grace Hopper. Projektet med kabeln ska vara slutfört under 2022.

Siliconangle

-Pettersson fattar att det är avancerade grejor men inte mycket mer. Bloggen finns någonstans i USA men hur det går till att få information fram och tillbaka på nolltid har jag ingen aning om, men är glad att det fungerar för en liten peng…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Google lägger internetkabel mellan USA och Europa

 • Kenth Andersson

  Livsviktigt !!!!!!!! ?????

  Gilla

 • Guy F

  Aha, då fattar jag. Det är därför Google och Microsoft satsar så gigantiska belopp i Polen och Ungern. Bygger i länder man litar på och törs satsa i.
  Sverige och deras USA hat i media har ju sitt pris, men som en god Svensk går ju jobb, investeringar för framtiden samt goda ekonomiska relationer till omvärlden alltid i andra hand Trumphat och påhittade så kallade ” klimathot” är ju prio ett, aktivism går före realism.

  Gilla

 • messkalle

  Fungerar det för dig då är det okej.
  Fungerar det inte för mej har jag en dålig grej.
  Bäst att uppgradera eller?
  – Nu tror jag Pettersson skämtar och vill visa att en åsiktsövervakamyndighetsnisse alltid kommer att kunna sila bort s.k. skadlgt immateriell information

  Gilla

 • Wilson

  Återigen akta er noga för facebook google gmail konton osv… med deras ägarintressen!!
  Det finns alternativ duck duck go, protonmail.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: