Invandrare dömd för ett hundratal barnvåldtäkter får straffet sänkt och slipper utvisning


BROTTSLIGHET. Göta Hovrätten har nu dömt kosovoalbanen Bekim Dzelili, född 1974, från f.d. Jugoslavien, för minst 100 grova våldtäkter mot barn – offret tror att det kan handla om så många som 500-600 övergrepp. Straffet i tingsrätten blev 13 års fängelse och utvisning.

Hovrätten sänker fängelsestraffet ett år och upphäver utvisningen – mannen får vara kvar i Sverige eftersom han har svag anknytning till hemlandet.

Hovrätten slår däremot fast att det ”varit fråga om minst 100 tillkommande fall av våldtäkt mot barn” och att ”övergreppen haft sådan frekvens att det blivit en del av NNs vardag och något som hon bara låter ske”.

Göta hovrätt mildrade mannens straff från tretton års fängelse till tolv.

Hovrätten bedömer att var och en av de individuella våldtäkterna motsvarar maxstraffet på fem år. Eftersom det handlar om flera brott kan rätten döma till strängare straff, vilket kallas ”straffvärde för flerfaldiga brott”.

Så har också både tingsrätten och hovrätten resonerat, men hovrätten anser att straffvärdet för flerfaldiga brott i det här fallet är tolv år och sänker därför straffet med ett år.

Hovrätten upphäver också beslutet om utvisning, eftersom det inte finns några ”synnerliga skäl” till ett sådant straff och mannen anses sakna anknytning till hemlandet som han lämnade för över 20 år sedan.

-Pettersson undrar varför det har blivit Sveriges bekymmer att den muslimske kosovoalbanen Bekim Dzelili saknar anknytning till hemlandet. Han borde aldrig ha släppts in i landet eller utvisats 2012 då han dömdes till 2,5 års fängelse för grov misshandel av barn.

  • TIDIGARE 2020-05-12 Invandrare våldtog 10-årig flicka hundratals gånger.

BROTTSLIGHET. Bekim Dzelili, medborgare i upphört land, döms till ett 13 år långt fängelsestraff, för blanda annat hundratals grova våldtäkter mot barn. Dzelili har under flera år ha förgripit sig på en flicka som han utsatt för grova sexuella övergrepp och våldtäkter. Övergreppen inleddes då flickan var drygt 10 år gammal.

Det hela avslöjades förra året då flickan berättade för sin mamma om övergreppen som då hade pågått i flera år.

Flickan berättade att mannen, som är född 1974, först hade börjat röra vid henne och sedan hade tvingat henne till oralsex och våldtagit henne. Då övergreppen började var flickan drygt tio år. Övergreppen ska ha inträffat både i flickans hem samt vid semesterresor.

Eksjö tingsrätt dömer nu mannen till ett långt fängelsestraff, 13 år. Han döms för grovt sexuellt övergrepp mot barn och grov våldtäkt mot barn i flera fall samt olaga hot och misshandel.

Mannen förnekar att han skulle ha våldtagit flickan men erkänner att han rört vid henne. Mannen ska betala ett skadestånd på 355.000 kronor och utvisas ur landet efter avtjänat straff.

Brott som den tilltalade döms för:

  1. Grovt sexuellt övergrepp mot barn
  2. Grovt sexuellt övergrepp mot barn
  3. Misshandel, 2 tillfällen
  4. Olaga hot, 2 tillfällen
  5. Grov våldtäkt mot barn
  6. Grov våldtäkt mot barn, 3 tillfällen och okänt antal brott
  7. Grov våldtäkt mot barn, 7 tillfällen

Flickan uppskattar att Bekim förgripit sig på henne kring 500 – 600 gånger, medan åklagaren uppskattar antalet övergrepp till minst 150. Tingsrätten konstaterar att minst 100 övergrepp är bevisade. Övergreppen har pågått under cirka tre års tid, och mannen har flera gånger hotat med att skada eller döda flickans familj eller vänner för att tvinga henne till sexuella handlingar.

Bekim har också hotat med att hennes mor skulle hamna i fängelse om hon berättade om övergreppen, och att hon och hennes bror skulle placeras i en annan familj. Vid två tillfällen har han tvingat flickan att göra graviditetstest.

Det var flickan själv som lyckades få till bevis mot mannen genom att spela in en av våldtäkterna på sin mobil.

Bekim Dzelili kom till Sverige 1998 från det forna Jugoslavien och är muslimsk kosovoalban. Dzelili dömdes år 2012 till fängelse i 2 år och 6 månader för grov misshandel av barn i en tidigare relation och förlorade då vårdnaden om barnen.

Eksjö Tingsrätt Dom Mål nr B 147-20

-Pettersson undrar varför syltryggarna inte utvisade mannen år 2012? Nu borde vi kalla in Anders Gustaf Dalman i tjänst igen…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Invandrare dömd för ett hundratal barnvåldtäkter får straffet sänkt och slipper utvisning

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: